Rijstsalade met spek en ananas

Deze makkelijke snelle Rijstsalade met spek en ananas is een ideale zomerse salade. Je kan deze simpele salade serveren als doordeweekse maaltijd of serveer als bijgerecht bij een barbecue. Een salade bomvol groentjes, stukjes spek, zoete ananas en een snelle sojasaus dressing.
Naar recept gaan

Ik heb deze zomer al heel wat lekkere simpele salades gedeeld met jullie. De ene op basis van pasta, de andere met couscous, of met patatjes … keuze genoeg om de zomer mee door te komen. Vandaag doe ik er nog eentje bij namelijk deze rijstsalade met spek en ananas. Super makkelijk om te maken, snel klaar, de nodige groentjes, zoete ananas, het zoute van het spek … gewoon heerlijk. Je kan deze salade het hele jaar door serveren zowel als doordeweekse maaltijd of als bijgerecht bij een barbecue. En de restjes die kan je de volgende dag meenemen als lunch.

TIP! Serveer je deze als doordeweekse maaltijd dan kan je er bijvoorbeeld nog een stukje kip bij serveren. Wat heerlijk gaat zien bij de ananas.

Deze makkelijke snelle Rijstsalade met spek en ananas is een ideale zomerse salade. Je kan deze simpele salade serveren als doordeweekse maaltijd of serveer als bijgerecht bij een barbecue. Een salade bomvol groentjes, stukjes spek, zoete ananas en een snelle sojasaus dressing.

Hoe maken we deze Rijstsalade met spek en ananas?

Begin met de rijst af te koken zoals vermeld op de verpakking. Giet dan af, spoel onder koud water, laat uitlekken en afkoelen.
Ondertussen kan je het spek bakken, dit doen we in de oven. Leg de dunne sneetjes spek op een beklede bakplaat, laat ze niet overlappen en bak ze voor zo’n 10min. Haal dan uit de oven en laat afkoelen.

Vervolgens gaan we komkommer, paprika’s, rode ui, lente-ui, peterselie en ananas fijnsnijden. Ook het afgekoelde spek gaan we kleinere snijden. Dit alles gaan we mengen met de afgekoelde rijst.
TIP! Eventueel kan je de ananas tijdens de zomer vervangen door perzik of nectarine.

Nu hoeven we enkel nog het sausje te maken. Hiervoor mengen we sojasaus met limoensap en optioneel wat sweet chili saus. Giet dit over de rijstsalade, meng nog even goed. Dek af en bewaar in de koelkast.

Deze makkelijke snelle Rijstsalade met spek en ananas is een ideale zomerse salade. Je kan deze simpele salade serveren als doordeweekse maaltijd of serveer als bijgerecht bij een barbecue. Een salade bomvol groentjes, stukjes spek, zoete ananas en een snelle sojasaus dressing.

Rijstsalade met spek en ananas

Deze makkelijke snelle Rijstsalade met spek en ananas is een ideale zomerse salade. Je kan deze simpele salade serveren als doordeweekse maaltijd of serveer als bijgerecht bij een barbecue. Een salade bomvol groentjes, stukjes spek, zoete ananas en een snelle sojasaus dressing.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gr rijst (ik gebruikte basmati)
  • 15 sneetjes gerookt spek (dunne sneetjes)
  • 1/2 komkommer
  • 2 paprika's
  • 1 kleine rode ui
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 300 gr ananas
  • 2 el sojasaus
  • 1 limoen
  • 2 el sweet chili saus (optioneel

Instructies
 

  • Begin met de rijst af te koken zoals vermeld op de verpakking. Giet dan af, spoel goed onder koud water, laat uitlekken en afkoelen.
  • Ondertussen kan je het spek bakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes spek op de bakplaat, laat niet overlappen. Bak deze mooi goudbruin in de oven voor zo'n 10min. Hou goed in de gaten, haal dan uit de oven en laat afkoelen.
  • Snij de komkommer in kleine blokjes
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en hak ook fijn.
    Pel de rode ui en hak fijn.
    Hak de lente-uitjes fijn.
    Hak de peterselie fijn
    Verwijder de schil van de ananas en snij in kleine blokjes.
    Hak de plakje spek in kleine stukjes.
  • Meng de afgekoelde rijst met de groentjes, peterselie, ananas en spek.
    Meng nog even de sojasaus met het sap van de limoen en optioneel wat sweet chili saus.
    Giet dit over de rijstsalade en meng nog even goed.
    Bewaar in de koelkast.
Trefwoord ananas, bijgerecht, doordeweeks recept, paprika, rijst, rijstsalade, salade, snel klaar, spek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.