Chocolade is always the answer en deze heerlijk makkelijke Chocolade taartjes lossen gewoon alle problemen op! Zijn ze niet schattig deze tartelletes? Echt om op te eten toch đ. Deze kleine taartjes zijn perfect voor iedere gelegenheid. Of het nu voor een feestje is of gewoon op een doodnormale weekenddag bij een lekkere tas koffie of thee. Smaken doen ze altijd. En heel leuk om te weten, ze zijn zo simpel en snel te maken. Je hebt er niet veel ingrediĂ«nten voor de nodig. Voor de chocolade ganache hoef je enkel maar chocolade, room en honing in huis te hebben. Ja, ze zijn echt extreem “chocolaty”.
Afwerken doen we met de lekkerste bessen van Belgische bodem, meer bepaald van Coöperatie Hoogstraten. Die namen linken we allemaal met de bekende en vooral lekkerste Belgische aardbeien. Maar ook bessen zoals frambozen, blauwe bessen, bramen en rode bessen horen in hun assortiment. Ook allemaal van Belgische bodem en dat proef je he! Zij stonden hier vorige week met een heel “bessen pakket” voor mijn deur dus die kwamen meteen van pas bij deze taartjes!
Hoe maken we deze Chocolade taartjes?
Beginnen doen we met korst. Ofwel gebruik je gewoon taartdeeg van de winkel ofwel maak je dit zelf. Ik gebruik altijd dit no-fail recept voor pĂąte sucrĂ©e. Beleg je taartvormpjes of 1 grotere vorm met het deeg, duw goed aan en snij het overtollig deeg weg. Prik enkele gaatjes in de bodem en zet nog voor zo’n 20min in de koelkast. Bak de taartjes vervolgens mooi goudbruin in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven, laat even afkoelen in de vorm, ontvorm en laat verder afkoelen.
Eenmaal deze taartjes zijn afgekoeld, kan je aan de vulling beginnen. Breek de chocolade in kleinere stukjes en smelt deze au bain-marie. Breng ondertussen ook room met wat honing in tot net onder het kookpunt. Wanneer de chocolade is gesmolten, haal de pot uit het water. Giet er de warme room bij en roer goed tot je een mooie gladde saus krijgt.
TIP! Ik gebruikte een mix van melk en pure chocolade. Je kan ook voor slechts Ă©Ă©n soort chocolade gaan.
Verdeel de ganache over de taartjes en zet voor minstens een uurtje in de koelkast. Zo zal de ganache mooi stevig worden. Werk de taartjes voor het serveren af met wat verse bessen.
Chocolade taartjes
Equipment
- 6 taartringen (7 a 8cm) of 1 grote taartvorm (+/- 20 a 22cm)
Ingrediënten
- 1 portie pùte sucrée (*)
- 100 gr pure chocolade
- 50 gr melk chocolade
- 100 ml room
- 15 gr honing
- verse bessen
Instructies
- We beginnen met het bakken van het deeg. Beleg je vormpjes of 1 grotere vorm met het (zelfgemaakte of zelfgekochte) pùte sucrée, duw goed aan en snij het overtollige deeg weg. Prik enkele gaatjes in de bodem. Zet nog eens voor zo'n 20min in de koelkastBak dan de taartjes mooi goudbruin in de oven op 180 graden voor zo'n 12 a 15min.Haal uit de oven, laat ietwat afkoelen in het vormpje, ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.
- Wanneer de taartjes volledig zijn afgekoeld, kan je de ganache maken. Breek de chocolade in kleinere stukjes en smelt deze au bain-marie. Roer af en toe zodat de chocolade mooi kan smelten. Doe de room en honing in een kookpotje en breng dit tot net onder het kookpunt. Eenmaal de chocolade is gesmolten, haal de pot uit het warme water en giet er de warme room bij. Roer nu goed tot je een gladde chocoladesaus krijgt. Verdeel deze ganache over de taartjes. Zet in de koelkast zodat de chocolade stevig kan worden (minstens een uurtje).
- Vlak voor het serveren, werk je de taartjes af met wat verse bessenSmakelijk