Chocolade taartjes

Chocolade is always the answer en deze heerlijk makkelijke Chocolade taartjes lossen gewoon alle problemen op! Super simpel en snel te maken en je hebt er niet veel ingredienten voor nodig. Voor het deeg maken we een pâte sucrée en de vulling van de tartelletes is een smeuige chocolade ganache.
Naar recept gaan

Chocolade is always the answer en deze heerlijk makkelijke Chocolade taartjes lossen gewoon alle problemen op! Zijn ze niet schattig deze tartelletes? Echt om op te eten toch 😃. Deze kleine taartjes zijn perfect voor iedere gelegenheid. Of het nu voor een feestje is of gewoon op een doodnormale weekenddag bij een lekkere tas koffie of thee. Smaken doen ze altijd. En heel leuk om te weten, ze zijn zo simpel en snel te maken. Je hebt er niet veel ingrediënten voor de nodig. Voor de chocolade ganache hoef je enkel maar chocolade, room en honing in huis te hebben. Ja, ze zijn echt extreem “chocolaty”.

Afwerken doen we met de lekkerste bessen van Belgische bodem, meer bepaald van Coöperatie Hoogstraten. Die namen linken we allemaal met de bekende en vooral lekkerste Belgische aardbeien. Maar ook bessen zoals frambozen, blauwe bessen, bramen en rode bessen horen in hun assortiment. Ook allemaal van Belgische bodem en dat proef je he! Zij stonden hier vorige week met een heel “bessen pakket” voor mijn deur dus die kwamen meteen van pas bij deze taartjes!

Chocolade is always the answer en deze heerlijk makkelijke Chocolade taartjes lossen gewoon alle problemen op! Super simpel en snel te maken en je hebt er niet veel ingredienten voor nodig. Voor het deeg maken we een pâte sucrée en de vulling van de tartelletes is een smeuige chocolade ganache.
Chocolade is always the answer en deze heerlijk makkelijke Chocolade taartjes lossen gewoon alle problemen op! Super simpel en snel te maken en je hebt er niet veel ingredienten voor nodig. Voor het deeg maken we een pâte sucrée en de vulling van de tartelletes is een smeuige chocolade ganache.

Hoe maken we deze Chocolade taartjes?

Beginnen doen we met korst. Ofwel gebruik je gewoon taartdeeg van de winkel ofwel maak je dit zelf. Ik gebruik altijd dit no-fail recept voor pâte sucrée. Beleg je taartvormpjes of 1 grotere vorm met het deeg, duw goed aan en snij het overtollig deeg weg. Prik enkele gaatjes in de bodem en zet nog voor zo’n 20min in de koelkast. Bak de taartjes vervolgens mooi goudbruin in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven, laat even afkoelen in de vorm, ontvorm en laat verder afkoelen.

Eenmaal deze taartjes zijn afgekoeld, kan je aan de vulling beginnen. Breek de chocolade in kleinere stukjes en smelt deze au bain-marie. Breng ondertussen ook room met wat honing in tot net onder het kookpunt. Wanneer de chocolade is gesmolten, haal de pot uit het water. Giet er de warme room bij en roer goed tot je een mooie gladde saus krijgt.
TIP! Ik gebruikte een mix van melk en pure chocolade. Je kan ook voor slechts één soort chocolade gaan.

Verdeel de ganache over de taartjes en zet voor minstens een uurtje in de koelkast. Zo zal de ganache mooi stevig worden. Werk de taartjes voor het serveren af met wat verse bessen.

Chocolade is always the answer en deze heerlijk makkelijke Chocolade taartjes lossen gewoon alle problemen op! Super simpel en snel te maken en je hebt er niet veel ingredienten voor nodig. Voor het deeg maken we een pâte sucrée en de vulling van de tartelletes is een smeuige chocolade ganache.
Chocolade is always the answer en deze heerlijk makkelijke Chocolade taartjes lossen gewoon alle problemen op! Super simpel en snel te maken en je hebt er niet veel ingredienten voor nodig. Voor het deeg maken we een pâte sucrée en de vulling van de tartelletes is een smeuige chocolade ganache.
Chocolade is always the answer en deze heerlijk makkelijke Chocolade taartjes lossen gewoon alle problemen op! Super simpel en snel te maken en je hebt er niet veel ingredienten voor nodig. Voor het deeg maken we een pâte sucrée en de vulling van de tartelletes is een smeuige chocolade ganache.

Chocolade taartjes

Chocolade is always the answer en deze heerlijk makkelijke Chocolade taartjes lossen gewoon alle problemen op! Super simpel en snel te maken en je hebt er niet veel ingredienten voor nodig. Voor het deeg maken we een pâte sucrée en de vulling van de tartelletes is een smeuige chocolade ganache.
Gang dessert, gebak, taart
Porties 6

Equipment

  • 6 taartringen (7 a 8cm) of 1 grote taartvorm (+/- 20 a 22cm)

Ingrediënten
  

  • 1 portie pâte sucrée (*)
  • 100 gr pure chocolade
  • 50 gr melk chocolade
  • 100 ml room
  • 15 gr honing
  • verse bessen

Instructies
 

  • We beginnen met het bakken van het deeg. Beleg je vormpjes of 1 grotere vorm met het (zelfgemaakte of zelfgekochte) pâte sucrée, duw goed aan en snij het overtollige deeg weg.
    Prik enkele gaatjes in de bodem. Zet nog eens voor zo'n 20min in de koelkast
    Bak dan de taartjes mooi goudbruin in de oven op 180 graden voor zo'n 12 a 15min.
    Haal uit de oven, laat ietwat afkoelen in het vormpje, ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.
  • Wanneer de taartjes volledig zijn afgekoeld, kan je de ganache maken.
    Breek de chocolade in kleinere stukjes en smelt deze au bain-marie. Roer af en toe zodat de chocolade mooi kan smelten.
    Doe de room en honing in een kookpotje en breng dit tot net onder het kookpunt.
    Eenmaal de chocolade is gesmolten, haal de pot uit het warme water en giet er de warme room bij. Roer nu goed tot je een gladde chocoladesaus krijgt.
    Verdeel deze ganache over de taartjes.
    Zet in de koelkast zodat de chocolade stevig kan worden (minstens een uurtje).
  • Vlak voor het serveren, werk je de taartjes af met wat verse bessen
    Smakelijk

Notities

(*) Het recept van het pâte sucrée kan je hier vinden. Of gebruik een kant-en-klaar kruimeldeeg. 
Trefwoord chocolade, chocoladetaart, dessert, ganache, gebak, pate sucree, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.