Als je net zoals mij heel vaak gaat wandelen dan ga je ze nu volop zien. Ik heb het over bramen. Ze staan op de meest onmogelijke plaatsen waar je amper bij kan. Zo frustrerend want je ziet zo’n heuse struik bomvol heerlijke bramen en je kan er niet aan. Gelukkig kan je ze ook gewoon makkelijk in de winkel kopen en zo kan je ook deze heerlijke yoghurt muffins met bramen maken. Ze zijn zo lekker luchtig en fris met een subtiele toets van witte chocolade. En ze zijn zo makkelijk en snel te maken dus haal alles maar in huis en bakken maar!
TIP! Je kan de bramen ook vervangen door blauwe bessen, frambozen, perzik, nectarine … kortom al het heerlijke zomerfruit
Hoe maken we deze Yoghurt muffins met bramen?
Begin met witte chocolade fijn te hakken. Hak deze echt fijn, laat je ze te fijn dan zakt dit naar de bodem. Als je de chocolade fijnhakt dan ga je deze heel subtiel proeven doorheen de hele muffin.
Doe de bramen in een kommetje, strooi er bloem over, meng heel voorzichtig. De bramen dienen een licht laagje bloem rond zich te hebben.
Zet beide even opzij.
Gebruik je een metalen muffin/cupcake bakvorm, bekleed deze dan met een papieren vormpje. Gebruik je een siliconen bakvorm dan hoef je dit niet te doen.
Doe zonnebloemolie, eieren, suiker, vanillesuiker, melk, room, yoghurt, stevige yoghurt en vanille extract in een mengkom. Mix of roer dit los tot een gladde massa. Vervolgens voeg je zelfrijzende bloem (+ optioneel een snuifje bakpoeder) en wat kaneel toe. Mix of meng tot een glad deeg. Doe er fijngehakte chocolade en bramen aan toe en meng nog even kort met een spatel. Meng nog even kort met een spatel. Verdeel het deeg over de vormpjes en bak de muffins dan mooi goudbruin en gaar.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Gebruik je een metalen bakvorm met papieren vormpjes dan ga je ze na zo’n 8min wel uit de vorm kunnen halen en zo verder volledig laten afkoelen. Gebruik je een siliconen bakvorm, zal je ze iets langer in de vorm moeten laten afkoelen. Door het afkoelen worden ze steviger en zo ga je ze makkelijker kunnen ontvormen.
Yoghurt muffins met bramen
Equipment
- Muffin of cupcake bakvorm + papieren vormpjes
Ingrediënten
- 50 gr witte chocolade
- 150 gr bramen + 1el bloem
- 80 ml zonnebloemolie
- 3 eieren
- 100 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
- 125 ml melk
- 70 ml room
- 100 gr yoghurt (stevige yoghurt – volle of griekse)
- 1 tl vanille extract
- 280 gr zelfrijzende bloem + 1 extra snuifje bakpoeder (optioneel)
- 1 snuifje kaneel
Instructies
- Hak de chocolade in heel fijne stukjes. Als je deze te groot zou verwerken in de muffins, zullen ze zakken naar de bodem. Zet even opzij.Meng de bramen voorzichtig met een 1el bloem zodat de bramen een laagje bloem hebben. Zet even opzij
- Verwarm de oven voor op 175 graden.Gebruik je een siliconen bakvorm dan hoef je deze niet te bekleden met papieren vormpjes. Gebruik je een metalen vorm, bekleed ze dan met een papieren vormpje.
- Doe de zonnebloemolie, eieren, suiker, vanillesuiker, melk, room, yoghurt en vanille extract in een mengkom. Mix dit tot een gladde massa. Voeg er de zelfrijzende bloem (+optioneel nog een snuifje bakpoeder) en kaneel aan toe. Mix of meng tot een mooi glad deeg. Mix vooral niet te lang. De restjes bloem aan de kanten kan je nog even met een spatel mengen. Voeg de witte chocolade en bramen toe en meng nog even kort met een spatel.Verdeel het deeg over de vormpjes (Je kan normaal zo'n 10 muffins maken).Bak de muffins mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 25 a 30min.Haal dan uit de oven. Laat ze even afkoelen in de vorm en ontvorm dan. Gebruik je een siliconen bakvorm zonder papiertje, dan zal je ze iets langer in de vorm moeten laten afkoelen. Door het afkoelen worden ze wat steviger en zal je ze makkelijke kunnen ontvormen. Laat ze verder volledig afkoelen.Bewaar ze luchtdicht. Smakelijk