Ga terug
Deze makkelijke Witte chocolade cheesecake met rode bessen is een taartje om deze zomer zeker nog te maken. Voor deze kaastaart heb je geen oven nodig aangezien dit een no-bake versie. Een super simpel en snel toetje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt.

Witte chocolade cheesecake met rode bessen

Deze makkelijke Witte chocolade cheesecake met rode bessen is een taartje om deze zomer zeker nog te maken. Voor deze kaastaart heb je geen oven nodig aangezien dit een no-bake versie. Een super simpel en snel toetje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt.
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • springvorm +/- 22 a 24cm

Ingrediënten
  

Koekjes korst

  • 170 gr speculaas koekjes (of andere droge koekjes)
  • 90 gr boter (gesmolten)

Cheesecake

  • 125 gr witte chocolade
  • 250 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 1 tl vanille extract
  • 20 gr poedersuiker
  • 175 ml room
  • 200 gr rode bessen + extra om af te werken

Witte chocolade laagje

  • 170 gr witte chocolade
  • 90 ml room

Instructies
 

  • Bekleed de bodem als zijkanten van een springvorm met bakpapier.
  • Maal de speculaas koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Schep deze in de springvorm, spreid goed uit en duw goed aan. De bodem moet mooi egaal bedekt zijn. Zet in de koelkast
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Zorg ervoor dat er zeker geen water bij kan.
    Eenmaal gesmolten laat ietwat afkoelen (zorg ervoor dat deze nog lopend blijft)
  • Doe ondertussen de roomkaas in een mengkom.Doe er de vanille extract en poedersuiker bij. Mix tot een gladde crème. Giet er de gesmolten witte chocolade bij. Mix opnieuw tot een gladde massa.
    Klop de room stijf op in een aparte kom. Klop niet te stijf want je moet deze nog makkelijk kunnen mengen.
    Voeg de opgeklopte room toe aan het roomkaas mengsel. Meng de room met een spatel onder dit mengsel. Meng niet te lang, dit dient lekker luchtig te zijn.
    Haal de besjes van de takjes en voeg toe aan het cheesecake mengsel. Meng nog even kort met een spatel. Schep dit cheesecake mengel op de opgesteven koekjeskorst.
    Zet in de koelkast en laat minsten 4h of langer (nachtje) opstijven.
  • Zo'n uurtje (mag ook langer) voor het serveren, maak je nog snel even het laatste laagje.
    Doe de witte chocolade en de room in een au bain-marie. Laat de chocolade rustig smelten. Roer af en toe tot dit een mooie gladde crème vormt.
    Giet dit bovenop het opgesteven cheesecake laagje. Zet nog voor minstens een uurtje (of langer) in de koelkast.
    Werk verder af met extra rode besjes.
Trefwoord cheesecake, dessert, no-bake cheesecake, rode bessen, roomkaas, speculaas