Trifle met mascarpone en aardbeien

Lekker makkelijk recept voor Trifle met mascarpone en aardbeien, een fris licht zomers dessert klaar in amper 30min. Een grote kom met laagjes vanille cake, een mousse van mascarpone en yoghurt, coulis en aardbeien. Een simpel dessert in een glaasje dat je makkelijk op voorhand kan maken
Naar recept gaan

Trifle met mascarpone en aardbeien, een simpel fris en zomers dessertje waar iedereen van zal smullen! Dat beloof ik jullie 😃. Een trifle is een typisch Engels dessert in laagjes en meestal ook geserveerd in glaasjes. Ik maakte dit dessert in één grote kom zo kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen. Of hou de kom voor jou alleen 😉. De laagjes bestaan uit plakjes vanillecake, coulis van aardbeien en een mousse van mascarpone en fruit yoghurt. Een toetje dat klaar is in amper 30min, makkelijk uren van tevoren kan maken en ideaal voor grote groepen.

Nog meer lekkere dessertjes met aardbeien? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Trifle met mascarpone en aardbeien, een fris licht zomers dessert klaar in amper 30min. Een grote kom met laagjes vanille cake, een mousse van mascarpone en yoghurt, coulis en aardbeien. Een simpel dessert in een glaasje dat je makkelijk op voorhand kan maken
Lekker makkelijk recept voor Trifle met mascarpone en aardbeien, een fris licht zomers dessert klaar in amper 30min. Een grote kom met laagjes vanille cake, een mousse van mascarpone en yoghurt, coulis en aardbeien. Een simpel dessert in een glaasje dat je makkelijk op voorhand kan maken

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Trifle met mascarpone en aardbeien?

  • Vanille cake of quatre-quarts cake : zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • Coulis : kant-en-klaar of zelfgemaakt. Ik gebruikte dit recept maar dan gemaakt met uitsluitend aardbeien. Gebruik je kant-en-klaar, meestal is deze gemaakt met frambozen en dit is natuurlijk ook lekker in dit receptje
  • Aardbeien
  • Mascarpone
  • Fruityoghurt : ik gebruikte een fruityoghurt met aardbeien. Je kan ook eentje kiezen op basis van bessen. Probeer geen magere of light yoghurt te gebruiken
  • Poedersuiker
  • Room

Hoe maak je deze Trifle met mascarpone en aardbeien?

Zorg ervoor dat als je homemade cake en coulis gebruikt dat deze volledig zijn afgekoeld. Maak deze daarom 1 a 2 dagen op voorhand.

Begin dan met het maken van de mascarpone-yoghurt mousse. Doe hiervoor de mascarpone, fruityoghurt en poedersuiker in een mengkom. Mix dit alvast even los. Doe er vervolgens de coulis bij en meng nog even goed. Giet er dan de room bij en klop op tot een ietwat stevige mousse.

Snij alvast de cake in plakjes en schik een deel daarvan over de bodem van een ruime kom. Zorg dat de gehele bodem van de kom is bedekt met een laagje cake. Giet de helft van de coulis over de cake. De cake hoeft niet helemaal bedekt te zijn met de coulis. Schep hierop de helft van de mousse en spreid mooi egaal uit zodat de cake volledig is bedekt. Schik hierop opnieuw plakjes cake gevolgd door de rest van de coulis. Vervolgens schep je er de rest van de mousse op en spreid opnieuw mooi egaal uit.

Als laatste verwijder je de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Verdeel deze over de mousse en zet in de koelkast. Je kan dit dessertje makkelijk al enkele uren van tevoren maken.

Lekker makkelijk recept voor Trifle met mascarpone en aardbeien, een fris licht zomers dessert klaar in amper 30min. Een grote kom met laagjes vanille cake, een mousse van mascarpone en yoghurt, coulis en aardbeien. Een simpel dessert in een glaasje dat je makkelijk op voorhand kan maken
Lekker makkelijk recept voor Trifle met mascarpone en aardbeien, een fris licht zomers dessert klaar in amper 30min. Een grote kom met laagjes vanille cake, een mousse van mascarpone en yoghurt, coulis en aardbeien. Een simpel dessert in een glaasje dat je makkelijk op voorhand kan maken

Trifle met mascarpone en aardbeien

Lekker makkelijk recept voor Trifle met mascarpone en aardbeien, een fris licht zomers dessert klaar in amper 30min. Een grote kom met laagjes vanille cake, een mousse van mascarpone en yoghurt, coulis en aardbeien. Een simpel dessert in een glaasje dat je makkelijk op voorhand kan maken
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 1 grote kom (of individuele glaasjes)

Ingrediënten
  

  • 1 Vanille cake (*)
  • 1 portie coulis (**)
  • 250 gr aardbeien

Mascarpone-yoghurt mousse

  • 250 gr mascarpone
  • 175 gr fruit yoghurt (***)
  • 1 el poedersuiker
  • 2 el coulis (**)
  • 150 ml room

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat je vanillecake & coulis volledig is afgekoeld. Of gebruik kant-en-klare.
    TIP! Maak deze al zo'n 1 a 2 dagen op voorhand.
  • Maak de mascarpone-yoghurt mousse eerst.
    Doe de mascarpone, fruityoghurt en poedersuiker in een mengkom. Mix dit alvast even los. Giet er dan 2el coulis bij en mix nog even los. Vervolgens giet je er de room bij en klop op tot een ietwat stevige mousse.
  • Snij de cake alvast in plakjes en schik deze over de bodem van een ruime kom. Zorg dat de gehele bodem bedekt is. Je zal de plakjes cake dus wat moeten scheuren en breken.
    Giet over de cake de helft van de coulis. De cake hoeft niet helemaal bedekt te zijn met de coulis.
    Schep hierop de helft van de mousse en spreid mooi egaal uit. Schik hierop opnieuw plakjes cake gevolgd door de rest van coulis. Schep er de rest van de mousse op en spreid mooi egaal uit.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien, halveer ze en verdeel over de kom.
    Zet in de koelkast tot voor het serveren.
    Je kan deze makkelijk al enkele uren van tevoren maken.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan makkelijk zelf de dag voordien al een simpele vanille cake of quatre-quarts cake (bak deze zeker de dag voordien zodat ie volledig kan afkoelen en iets steviger kan worden). Of je kan ook een kant-en-klare vanillecake van de winkel gebruiken
(**) Je kan kant-en-klare coulis gebruiken. Je kan dit in de meeste supermarkten in de diepvries vinden en is meestal op basis van frambozen. Of maak deze makkelijk zelf, best de dag voordien al zodat deze volledig kan afkoelen. Ik gebruikte dit recept maar dan uitsluiten met aardbeien (kan ook met een mix van bessen)
(***) Ik gebruikte een fruityoghurt met aardbeien. Kan natuurlijk ook met andere bessen. Probeer geen magere of light yoghurt hiervoor te gebruiken
Trefwoord bessen, cake, coulis, dessert, dessert in een glaasje, klaar in 30min, mascarpone, snel klaar, yoghurt, zomer, zomers dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.