Tiramisu met speculaas en sinaasappel

Tiramisu met speculaas en sinaasappel

Sinterklaas is op komst samen met al die heerlijke zoetigheden dat daarbij horen … december is zeker niet de lichtste maand die er is 😁. Want als die goede oude Sint het land uit is, kunnen we ons opmaken voor de feestdagen maar eerst moeten we zorgen dat al dat lekkers van de Sint op geraakt 😁. Heb je nu per toeval wat speculaas over dan moet je gewoon deze  tiramisu van speculaas en sinaasappel eens maken. Zalig lekker! En misschien al een ideetje als dessert voor de feestdagen.

Tiramisu met speculaas en sinaasappel

We kennen allemaal de klassieke tiramisu met lange vinger koekjes gedoopt in koffie en amaretto, daarbij een rijkelijke laag mascarpone afgewerkt met cacao. Klassieker maar blijft gewoon lekker. Wel in deze versie worden de lange vingers vervangen door speculaas die wordt gedoopt in een mengsel van sinaasappelsap en sinaasappel marmelade. Enkel het mascarpone laagje blijft nog ietwat hetzelfde, enkel krijgt die nog een citrus touch.

Tiramisu met speculaas en sinaasappel
Tiramisu met speculaas en sinaasappel
Tiramisu met speculaas en sinaasappel

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 50gr suiker
  • 450gr mascarpone
  • 1tl zeste van sinaasappel
  • 240ml vers sinaasappelsap
  • 160gr sinaasappel marmelade
  • 200gr speculaas
  • Optioneel > sinaasappelpartjes + verkruimelde speculaas

Bereidingswijze

Scheid de eieren.
Doe de eigelen en de suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop tot een mooie egale bleke massa (ongeveer 5min).
Voeg de mascarpone en zeste van sinaasappel toe en meng tot een mooie egale massa.

Klop de eiwitten in een andere kom stevig op.
Voeg de opgeklopte eiwitten toe aan het mascarponemengsel en meng kort tot een mooi gladde massa.

Verwarm het sinaasappelsap samen met de marmelade en roer goed.
Haal van het vuur.
Dip de speculaasjes in dit sinaasappelmengel en leg onderaan een grote ovenschaal of in individuele glaasjes.
Lepel hierover wat van het mascarponemengsel gevolgd door weer een laagje speculaas. Werk af met het mascarponemengsel.

Laat een paar uur opstijven in de koelkast. Of maak het een dag op voorhand.

Vlak voor het serveren kan je nog afwerken met wat sinaasappelpartjes en wat verkruimelde speculaasjes.

Smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.