Tiramisu met speculaas en meloen

Lekker makkelijk recept voor Tiramisu met speculaas en meloen, simpel en snel dessert. Fris, licht, zomers en klaar in 20min. We maken een ietwat gezondere tiramisu met yoghurt. De meloen maakt het lekker fris. En de speculaas maakt het extra lekker.
Naar recept gaan

Speculaas tiramisu met meloen, een zomerse frisse lichte versie van de klassieke Italiaanse tiramisu. Ik ga jullie al meedelen dat dit een ietwat andere versie is van tiramisu. Maar wel heel lekker, verfrissend dus ideaal voor de zomer. De typische lange vinger koekjes vervangen we door speculaas. Iets wat ik persoonlijk lekkerder vind. Het mascarpone mengsel maken we ietwat lichter door een combinatie van mascarpone en yoghurt te maken. De meloen maakt het extra zomers en fris. Uiteindelijk is het een versie zonder koffie, zonder eitjes en zonder alcohol. Hierdoor kan iedereen van deze tiramisu genieten. Dus geef het een kans, je gaat iedereen positief verbazen. 

TIP! Ik gebruik nu een combinatie van watermeloen en cantaloupe meloen. Je kan ook enkel voor cantaloupe kiezen. Enkel voor watermeloen kiezen, zal het ietwat ontbreken aan smaak. Of je kan bijvoorbeeld ook meloen gaan combineren met frambozen of andere bessen. 

TIP! Toch geen fan van de speculaas? Gebruik dan de klassieke lange vinger koekjes. 

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere tiramisu receptjes? Check dan zeker ook even deze recepten

Lekker makkelijk recept voor Tiramisu met speculaas en meloen, simpel en snel dessert. Fris, licht, zomers en klaar in 20min. We maken een ietwat gezondere tiramisu met yoghurt. De meloen maakt het lekker fris. En de speculaas maakt het extra lekker.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Tiramisu met speculaas en meloen?

  • Mascarpone
  • Griekse yoghurt (of volle stevige natuuryoghurt)
  • Poedersuiker
  • Vanille extract
  • Slagroom 
  • Watermeloen 
  • Cantaloupe meloen 
  • Speculaas
  • Melk

Hoe maak je deze Tiramisu met speculaas en meloen?

We beginnen met het maken van de mascarpone-yoghurt crème. Hiervoor doe je de mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Dit mix je alvast tot een glad mengsel. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige ietwat stevige crème. Zet even in de koelkast terwijl je meloen in stukjes snijdt. 

Verwijder dan de schil en pitten van de meloenen. De pitten van de watermeloen heb ik niet verwijderd. Die van de cantaloupe meloen verwijder je wel. Vervolgens snij je ze in kleine blokjes of gebruik een meloenlepel/ meloenboor voor kleine bolletjes.

Dan kunnen we de tiramisu gaan samenstellen. Dip enkele speculaas koekjes in de melk en bedek er de bodem van een ovenschaal mee. Hierop komt een klein deeltje van de mascarpone-yoghurt crème gevolgd door de helft van de blokjes meloen. Hierop smeer je opnieuw een klein beetje van de crème gevolgd door weer een laagje speculaas. De laatste laag is de resterende crème. Dit smeer je mooi egaal uit. 

Als laatste werk je af met de resterende stukjes of bolletjes meloen.

Je kan de tiramisu meteen serveren. Of dek de schotel goed af en bewaar in de koelkast. Je kan deze tiramisu makkelijk enkele uren van tevoren maken. 

Lekker makkelijk recept voor Tiramisu met speculaas en meloen, simpel en snel dessert. Fris, licht, zomers en klaar in 20min. We maken een ietwat gezondere tiramisu met yoghurt. De meloen maakt het lekker fris. En de speculaas maakt het extra lekker.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Tiramisu met speculaas en meloen, simpel en snel dessert. Fris, licht, zomers en klaar in 20min. We maken een ietwat gezondere tiramisu met yoghurt. De meloen maakt het lekker fris. En de speculaas maakt het extra lekker.

Tiramisu met speculaas en meloen

Lekker makkelijk recept voor Tiramisu met speculaas en meloen, simpel en snel dessert. Fris, licht, zomers en klaar in 20min. We maken een ietwat gezondere tiramisu met yoghurt. De meloen maakt het lekker fris. En de speculaas maakt het extra lekker.
Totale tijd 20 minuten
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • 1 ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 250 gr mascarpone
  • 300 gr Griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
  • 75 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200 ml slagroom
  • 1/4 watermeloen
  • 1 Cantaloupe meloen
  • +/- 125 gr speculaas

Instructies
 

  • Begin met het maken van de mascarpone-yoghurt crème
    Hiervoor doe je de mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast tot een gladde massa. 
    Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige ietwat stevige crème. 
  • Verwijder de schillen en pitten van de meloenen en snij in kleine blokjes. Of gebruik een Meloenlepel/Meloenboor.
  • Dan kunnen we de tiramisu gaan samenstellen. Dip enkele speculaas koekjes in de melk en bedek er de bodem van een ovenschaal of kom mee. Hierover smeer je een klein deeltje van de mascarpone-yoghurt crème gevolgd door de helft van het meloen mengsel. Hierop smeer je weer een klein deel van de crème gevolgd door weer een laagje speculaas. Hierop komt de rest van de crème. Werk af met de rest van de meloen
    Strooi er eventueel nog wat extra verkruimelde speculaas over.
    Je kan de tiramisu meteen serveren. Of dek goed af en bewaar in de koelkast. Je kan deze makkelijk enkele uren van tevoren maken
    Smakelijk 
Trefwoord dessert, klaar in 20min, mascarpone, snel klaar, speculaas, tiramisu, yoghurt, zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.