Speculaas tiramisu met meloen, een zomerse frisse lichte versie van de klassieke Italiaanse tiramisu. Ik ga jullie al meedelen dat dit een ietwat andere versie is van tiramisu. Maar wel heel lekker, verfrissend dus ideaal voor de zomer. De typische lange vinger koekjes vervangen we door speculaas. Iets wat ik persoonlijk lekkerder vind. Het mascarpone mengsel maken we ietwat lichter door een combinatie van mascarpone en yoghurt te maken. De meloen maakt het extra zomers en fris. Uiteindelijk is het een versie zonder koffie, zonder eitjes en zonder alcohol. Hierdoor kan iedereen van deze tiramisu genieten. Dus geef het een kans, je gaat iedereen positief verbazen.
TIP! Ik gebruik nu een combinatie van watermeloen en cantaloupe meloen. Je kan ook enkel voor cantaloupe kiezen. Enkel voor watermeloen kiezen, zal het ietwat ontbreken aan smaak. Of je kan bijvoorbeeld ook meloen gaan combineren met frambozen of andere bessen.
TIP! Toch geen fan van de speculaas? Gebruik dan de klassieke lange vinger koekjes.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere tiramisu receptjes? Check dan zeker ook even deze recepten

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Tiramisu met speculaas en meloen?
- Mascarpone
- Griekse yoghurt (of volle stevige natuuryoghurt)
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Slagroom
- Watermeloen
- Cantaloupe meloen
- Speculaas
- Melk
Hoe maak je deze Tiramisu met speculaas en meloen?
We beginnen met het maken van de mascarpone-yoghurt crème. Hiervoor doe je de mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Dit mix je alvast tot een glad mengsel. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige ietwat stevige crème. Zet even in de koelkast terwijl je meloen in stukjes snijdt.
Verwijder dan de schil en pitten van de meloenen. De pitten van de watermeloen heb ik niet verwijderd. Die van de cantaloupe meloen verwijder je wel. Vervolgens snij je ze in kleine blokjes of gebruik een meloenlepel/ meloenboor voor kleine bolletjes.
Dan kunnen we de tiramisu gaan samenstellen. Dip enkele speculaas koekjes in de melk en bedek er de bodem van een ovenschaal mee. Hierop komt een klein deeltje van de mascarpone-yoghurt crème gevolgd door de helft van de blokjes meloen. Hierop smeer je opnieuw een klein beetje van de crème gevolgd door weer een laagje speculaas. De laatste laag is de resterende crème. Dit smeer je mooi egaal uit.
Als laatste werk je af met de resterende stukjes of bolletjes meloen.
Je kan de tiramisu meteen serveren. Of dek de schotel goed af en bewaar in de koelkast. Je kan deze tiramisu makkelijk enkele uren van tevoren maken.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Tiramisu met speculaas en meloen
Equipment
- 1 ovenschaal
Ingrediënten
- 250 gr mascarpone
- 300 gr Griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
- 75 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 200 ml slagroom
- 1/4 watermeloen
- 1 Cantaloupe meloen
- +/- 125 gr speculaas
Instructies
- Begin met het maken van de mascarpone-yoghurt crèmeHiervoor doe je de mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast tot een gladde massa. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige ietwat stevige crème.
- Verwijder de schillen en pitten van de meloenen en snij in kleine blokjes. Of gebruik een Meloenlepel/Meloenboor.
- Dan kunnen we de tiramisu gaan samenstellen. Dip enkele speculaas koekjes in de melk en bedek er de bodem van een ovenschaal of kom mee. Hierover smeer je een klein deeltje van de mascarpone-yoghurt crème gevolgd door de helft van het meloen mengsel. Hierop smeer je weer een klein deel van de crème gevolgd door weer een laagje speculaas. Hierop komt de rest van de crème. Werk af met de rest van de meloen. Strooi er eventueel nog wat extra verkruimelde speculaas over.Je kan de tiramisu meteen serveren. Of dek goed af en bewaar in de koelkast. Je kan deze makkelijk enkele uren van tevoren makenSmakelijk