Als ik aan Italië denk, één van de eerste dingen die instant in mij opkomen zijn pizza, pasta en tiramisu. Ja, alleen maar eten (ja mannekes ik ben een foodie he 😉)! Italië is nu eenmaal gekend omwille van zijn heerlijke keuken van “la mamma” en ik ben helemaal klaar om mij te laten onderdompelen in de Italiaanse eetcultuur! Enkel nog een paar dagen genieten van mijn eigen keuken maar ben toch al lichtjes “in the mood” aan het komen met deze tiramisu met amaretti en perziken.
Geen 100% klassieke tiramisu, wel eentje met een zomerse twist met de gegrilde perziken en de typische Italiaanse amaretti koekjes. Niet de typische boudoir koekjes maar een ander typisch koekje uit Italië, de typische super smaakvolle amaretti koekjes.
Ingrediënten (4 personen)
- 2 eieren
- 3el suiker
- 250gr mascarpone
- 1 kopje koffie (koud)
- 175gr amaretti koekjes
- 2 perziken
- Optioneel : geschaafd amandel
- Extra : 4 glazen
Bereidingswijze
Begin met de eieren te scheiden en doe in twee aparte mengkommen.
Neem de kom met de eigelen, doe hierbij 2el suiker en klop (met behulp van je keukenmachine als je deze hebt) en klop luchtig en bleek.
Voeg de mascarpone toe en meng tot je een mooie gladde massa hebt.
Zet dit even opzij.
Klop nu eiwitten met de resterende eetlepel suiker stijf op.
Schep de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het mascarponemengsel tot je een mooie gladde luchtige massa hebt.
Dip 2 a 3 amaretti (per glas) koekjes heel kort in de koude koffie en leg op de bodem van de glaasjes.
Lepel hierover wat van het mascarponemengsel.
Tip > Ik heb maar met 1 laagje gewerkt. Maar je kan ook met verschillende laagjes werken. Of alles in 1 grote kom maken.
Zet in de koelkast om op te stijven.
Vlak voor serveren, verhit een grillpan.
Snij de perziken in plakjes en grill ze heel kort, laat ze niet te lang in de pan want dan zullen ze aan de pan plakken.
Leg enkele plakjes gegrilde perzik op de tiramisu en werk eventueel af met wat geschaafde amandel.
Serveer direct.
Smakelijk!