Tiramisu met aardbeien

Deze snelle en gemakkelijke tiramisu met aardbeien is gewoon het ideale dessertje om in het weekend te maken of voor een grote groep te maken. Deze tiramisu is zonder alcohol en je kan het makkelijk ook zonder ei maken. De aarbeien kan je ook nog vervangen door frambozen of bessen.
Naar recept gaan

Het lekkerste Italiaanse dessertje gemaakt met onze heerlijke Belgische aardbeien. Deze tiramisu met aardbeien is gewoon een must-make nu het aardbeienseizoen opnieuw begonnen is! Quasi alles is hetzelfde zoals de klassieke versie, echter laat ik lange vingers koekjes niet weken in koffie. De koekjes worden hier geweekt in een papje van gepureerde aardbeien. Het klassieke mascarpone laagje hou ik gewoon volgens het klassieke recept. Alhoewel, ik breng het nog een beetje extra op smaak met wat vanille en zeste van limoen.

Leuk om te weten, dit is een tiramisu zonder alcohol. Je zou likeur kunnen toevoegen aan het papje van aardbeien maar naar mijn mening is dat echt niet nodig. Wil je er ook nog een tiramisu zonder ei van maken? Dat kan dus ook heel makkelijk. In plaats van het ei, klop je room op en meng dit meng de mascarpone.

Deze snelle en gemakkelijke tiramisu met aardbeien is gewoon het ideale dessertje om in het weekend te maken of voor een grote groep te maken. Deze tiramisu is zonder alcohol en je kan het makkelijk ook zonder ei maken. De aarbeien kan je ook nog vervangen door frambozen of bessen.

Hoe maken we deze tiramisu met aardbeien?

We beginnen met het aardbeienpapje. Hiervoor neem je ongeveer 1/3 aardbeien uit een gewoon bakje. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer samen met wat water (of je zou ook een bessenlikeur kunnen gebruiken) en wat poedersuiker. Leg de lange vinger koekjes in een schaal en overgiet met het papje zodat ze kunnen weken. Aangezien ik de tiramisu in glaasjes serveer, had ik de koekjes eerst al in de helft gebroken. Dat werkt iets makkelijker.
Ga je de tiramisu in één grote schaal serveren, dan hoef je ze niet te breken. Gebruik dan ook meteen de juiste schaal waarin je de koekjes legt en waarin je deze gaat serveren, giet er het papje over en laat weken.

Terwijl de aardbeien weken, kan je de resterende aardbeien in blokjes snijden of halveer ze. Verdeel de aardbeien over de glaasjes en leg hierop 2 of 3 halve koekjes. Gebruik je één grote schaal, verdeel dan gewoon de stukjes aardbeien over de geweekte koekjes. Zet dit nu even opzij zodat je het mascarpone laagje kan maken.

Mix de eigelen en de suiker tot een bleek schuimig mengsel. Voeg de mascarpone toe samen met de vanille zaadjes en zeste van limoen, mix kort tot een romig mengsel. In een aparte kom klop je de eiwitten stijf op. Spatel de eiwitten doorheen het mascarpone mengsel. Doe dit voorzichtig en niet te lang aangezien dit luchtig dient te zijn. Verdeel dit mengsel over de glaasjes en laat 2 a 3h (of langer) opstijven in de koelkast

TIP! Je kan dit trouwens ook met aardbeien, blauwe bessen, bramen of perziken kunnen maken.

Deze snelle en gemakkelijke tiramisu met aardbeien is gewoon het ideale dessertje om in het weekend te maken of voor een grote groep te maken. Deze tiramisu is zonder alcohol en je kan het makkelijk ook zonder ei maken. De aarbeien kan je ook nog vervangen door frambozen of bessen.
Deze snelle en gemakkelijke tiramisu met aardbeien is gewoon het ideale dessertje om in het weekend te maken of voor een grote groep te maken. Deze tiramisu is zonder alcohol en je kan het makkelijk ook zonder ei maken. De aarbeien kan je ook nog vervangen door frambozen of bessen.

Tiramisu met aardbeien

Deze snelle en gemakkelijke tiramisu met aardbeien is gewoon het ideale dessertje om in het weekend te maken of voor een grote groep te maken. Deze tiramisu is zonder alcohol en je kan het makkelijk ook zonder ei maken. De aarbeien kan je ook nog vervangen door frambozen of bessen.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 serveerglaasjes of 1 schaal

Ingrediënten
  

  • 600 gr aardbeien
  • 1 el poedersuiker
  • +/- 12 lange vingers koekjes
  • 3 eieren
  • 30 gr suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 1 vanillestok
  • 1 tl zeste van limoen (fijn geraspt)
  • +/- 20 gr chocolade (melk of puur)

Instructies
 

  • We gaan eerst het aardbeienpapje maken.
    Hiervoor neem je zo'n 1/3 van de aardbeien. Verwijder het kroontje.
    Pureer deze aarbeien met 2el water en de poedersuiker.
    Breek de koekjes in de helft en leg in een schaal en overgiet met die papje. Zodat de koekjes even kunnen weken
    TIP! Ga je de tirmasiu in één grote schaal serveren dan leg de koekjes (zonder te breken) meteen in de juiste schaal, schik ze zo dat de hele bodem bedekt is. Misschien zal je iets meer koekjes moeten gebruiken en iets meer aardbeien moeten gebruiken voor het papje.
    TIP !! Je kan aan het aardbeienpapje nog 1 a 2el (bessen)likeur kunnen toevoegen.
  • Ondertussen verwijder je de kroontjes van de resterende aardbeien, snij in schijfjes of blokjes. Verdeel over de glaasjes.
    Leg hierop 2 a 3 helftjes van de koekjes op.
    Zet even opzij.
  • Voor het laagje mascarpone.
    Splits de eieren.
    Doe de eigelen met de suiker in een mengkom en mix tot een bleek schuimige massa.
    Voeg de mascarpone, zaadjes van de vanillestok en zeste van limoen toe. Mix tot een mooi gladde massa.
    Klop de eiwitten stijf op en spatel doorheen het mascarpone mengsel. Meng voorzichtig en niet te lang, dit dient lekker luchtig te zijn.
    Verdeel dit mengsel over de glaasjes (of over de schaal) en laat minstens 4h of langer opstijven in de koelkast.
  • Voor de afwerking.
    Rasp wat chocolade fijn of in krulletjes en strooi over de tiramisu.
    Smakelijk!
Trefwoord aardbeien, dessert, mascarpone, tiramisu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.