Dat opgeven niet in mijn woordenboek staat, is wel heel duidelijk met deze pannenkoeken.
Tijdens het Hemelvaartweekend stonden ze op mijn lijstje om te maken maar zijn toen vreselijk mislukt. Alleja, de smaak zat wel heel goed maar het uitzicht was niet om aan te zien … het had heel veel weg van “scrambled pancakes”.
Het voorbije weekend was mijn herkansing, met een supersimpel receptje van Jamie Oliver ging ik aan de slag.
Deze keer geen “scrambled pannenkoeken” maar wel overheerlijke gezonde speltpannenkoeken met blauwe bessen.
Moeilijk is het niet, gewoon alle ingredienten in de blender doen, even mixen en bakken in de pan.
Ze zijn ideaal om je dag te starten of als namiddagtoetje.
Ingrediënten (ongeveer 20 pannenkoeken)
- 310gr blauwe bessen
- 220gr speltbloem (of gewone bloem)
- 1 ei
- 1 (rijpe) banaan
- 180ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
- 2tl bakpoeder
- snuifje zout
- Olie (ik gebruikte zonnebloemolie)
Bereidingswijze
Doe de bloem, ei, banaan, melk, bakpoeder, snuifje zout en 155g blauwe bessen in een blender. Mix tot een gladde massa. Schraap indien nodig even de zijkanten los.
Doe de overige blauwe bessen bij het deeg en meng nog even met een spatel.
Verhit een ruime pan met een goede scheut olie.
Schep ongeveer 2 a 3el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Maak de pannenkoeken niet te groot, anders kan je ze moeilijk draaien. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi goudbruin.
Als je pan groot genoeg is, dan kan je meerdere pannenkoekjes tegelijk bakken.
Serveer de pannenkoekjes met stukjes banaan, extra bessen en overgiet met een beetje maple syrup of honing.
Smullen maar!!