Speculaastaartjes met citroenroom en zomerfruit

Speculaastaartjes met citroenroom en zomerfruit

Normaal had hier het recept voor soezen gevuld met citroenroom en zomerfruit moeten staan. Dat is het dus niet geworden, nochtans de citroenroom en zomerfruit is wel aanwezig. Waar zijn dan de soezen gebleven?
Niet dat ik niet heb geprobeerd, ik heb zelfs 3x geprobeerd, 3x zijn ze in de groene bak belandt 🙂
De eerste maal was het deeg echt mooi maar na het bakken zakten de soezen in als pudding. M’n tweede en derde poging kunnen we het best zo snel mogelijk vergeten, verder dan een lopend deeg ben ik niet gekomen.
In de koelkast stond wel een heerlijke citroenroom te wachten en zomers fruit dus “change of plans”. En de “change of plans” is geresulteerd in deze veel te lekkere speculaastaartjes met citroenroom en zomerfruit.

Speculaastaartjes met citroenroom en zomerfruit

Achteraf ben ik bijna blij dat die “verdomde” soezen mislukt zijn want deze speculaastaartjes zijn echt “verdomd” lekker en verdomd simpel om te maken. Het enige wat je dient te doen is speculaas tot kruimels malen, mengen met gesmolten boter, kleine taartjes vormen en opstijven in de diepvries.
Je kan dit dessertje makkelijk een paar uur of zelfs een dag op voorhand maken. Enkel net voor het serveren, de citroenroom op de taartjes scheppen en afwerken met zomerfruit.
En als er binnenkort geen zomerfruit meer is, zou je ook blokjes gebakken appel kunnen gebruiken om af te werken.

Speculaastaartjes met citroenroom en zomerfruit

Speculaastaartjes met citroenroom en zomerfruit

Ingrediënten (+/- 5 taartjes)

  • 250gr speculaas
  • 150gr boter/margarine)
  • 200ml room
  • 4el lemon curd (*)
  • 4el poedersuiker
  • vanille essence
  • mix van zomerfruit

Extra > ronde uitsteekvorm/taartvompje van +/- 10cm
* lemon curd kan je makkelijk zelf maken (zie recept) ofwel kan je deze ook in de supermarkt terugvinden (bijvoorbeeld van het merk Bonne Maman)

Bereidingswijze

Begin met het smelten van de boter.
Maal ondertussen de speculaas tot kruim in een blender.
Meng de gesmolten boter met het kruim van de speculaas.
Beleg een ovenschaal/bakschaal met een stuk bakpapier.
Neem je uitsteekvorm/taartjevorm en doe hierin +/- 2el van het speculaas mengsel, duw goed aan en verwijder voorzichtig de vorm.
Doe hetzelfde met het resterende speculaas mengsel.
Zet in de diepvries om op te stijven.

Voor de citroenroom, klop de room met de poedersuiker mooi stijf op.
Spatel met de hand de lemon curd eronder.
Wil je mooie toefjes op de taartjes spuiten, doe de citroenroom dan in een spuitzak met spuitmondje.

Ongeveer 10min voor het serveren, haal de taartbodems uit de diepvries en leg op een bord.
Spuit of lepel hierop de citroenroom en werk af met zomerfruit

Smakelijk!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.