Ontbijtcrumble met geroosterde kersen

Ontbijtcrumble met geroosterde kersen

We horen steeds dat “het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is”, wel dan mag dat meteen ook het lekkerste moment van de dag zijn en met deze ontbijtcrumble met geroosterde kersen kan dat zeker geen probleem zijn. En is eigenlijk een receptje dat je op eender welk moment van de dag kan serveren, “all day breakfast” zou je kunnen zeggen.  Oké, het vraagt misschien iets meer tijd dan een simpel havermoutpapje of yoghurt met granola en vers fruit maar dat werk neem je er met veel plezier bij eenmaal je deze hebt geproefd. En net zoals met granola kan je de ontbijtcrumble enkele dagen afgesloten bewaren en bijvoorbeeld serveren met aardbeien of ander zomers fruit.

Ontbijtcrumble met geroosterde kersen

Ontbijtcrumble met geroosterde kersen

Ontbijtcrumble met geroosterde kersen

Ingrediënten crumble

  • 120gr havermout
  • 120gr speltmeel
  • 95gr amandelmeel
  • 65gr walnoten
  • 30gr kokospoeder
  • 100gr suiker (gewone suiker, kokosbloesemsuiker, rietsuiker, …)
  • 120gr boter (op kamertemperatuur)

Ingrediënten geroosterde kersen

  • 500gr kersen (ontpit)
  • 2el honing
  • 1,5el maizena
  • vanille essence

Bereidingswijze

Begin met het maken van de crumble.
Verwarm de oven voor op 180graden.
Beleg een bakplaat met een stuk bakpapier.
Hak de walnoten grof en doe in een mengkom samen met de havermout, speltmeel, amandelmeel, kokospoeder en suiker. Doe hierbij blokjes boter en wrijf/kneed to kruimels.
Strooi de crumle op de beklede bakplaat.
Bak de crumble ongeveer 15 a 20min in de oven tot hij mooi goudbruin is.
Haal de crumble uit de oven en laat afkoelen.

Verwarm de oven ondertussen voor op 215 graden.
Meng de ontpitte kersen met de honing, maizena en vanille essence.
Rooster de kersen ongeveer 15 a 20min.
Haal uit de oven en laat ietwat of helemaal afkoelen.

Serveer de geroosterde kersen met wat yoghurt en werk af met de crumble.

Smakelijk !

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.