We horen steeds dat “het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is”, wel dan mag dat meteen ook het lekkerste moment van de dag zijn en met deze ontbijtcrumble met geroosterde kersen kan dat zeker geen probleem zijn. En is eigenlijk een receptje dat je op eender welk moment van de dag kan serveren, “all day breakfast” zou je kunnen zeggen. Oké, het vraagt misschien iets meer tijd dan een simpel havermoutpapje of yoghurt met granola en vers fruit maar dat werk neem je er met veel plezier bij eenmaal je deze hebt geproefd. En net zoals met granola kan je de ontbijtcrumble enkele dagen afgesloten bewaren en bijvoorbeeld serveren met aardbeien of ander zomers fruit.
Ingrediënten crumble
- 120gr havermout
- 120gr speltmeel
- 95gr amandelmeel
- 65gr walnoten
- 30gr kokospoeder
- 100gr suiker (gewone suiker, kokosbloesemsuiker, rietsuiker, …)
- 120gr boter (op kamertemperatuur)
Ingrediënten geroosterde kersen
- 500gr kersen (ontpit)
- 2el honing
- 1,5el maizena
- vanille essence
Bereidingswijze
Begin met het maken van de crumble.
Verwarm de oven voor op 180graden.
Beleg een bakplaat met een stuk bakpapier.
Hak de walnoten grof en doe in een mengkom samen met de havermout, speltmeel, amandelmeel, kokospoeder en suiker. Doe hierbij blokjes boter en wrijf/kneed to kruimels.
Strooi de crumle op de beklede bakplaat.
Bak de crumble ongeveer 15 a 20min in de oven tot hij mooi goudbruin is.
Haal de crumble uit de oven en laat afkoelen.
Verwarm de oven ondertussen voor op 215 graden.
Meng de ontpitte kersen met de honing, maizena en vanille essence.
Rooster de kersen ongeveer 15 a 20min.
Haal uit de oven en laat ietwat of helemaal afkoelen.
Serveer de geroosterde kersen met wat yoghurt en werk af met de crumble.
Smakelijk !