S’Mores

Smores

S’Mores ??? Wat moet ik me daarbij voorstellen … dat hoor ik nu iedereen denken 🙂
Wie al eens in USA is geweest, hoort nu misschien een belletje rinkelen? Nee?
S’Mores is een zeer bekend “campfire” toetje uit de Amerika en is eigenlijk afgeleid van “some more”. Echt een gerecht durf ik het niet te noemen maar het is echt wel iets waar je geen genoeg van kan krijgen.

Smores

Het principe is heel simpel, je steekt een marshmallow op een stokje en hou deze boven een kampvuur/BBQ tot deze mooi goudbruin geroosterd is. Deze zachte warme marshmallow leg je dan tussen de typische Amerikaanse “Graham Crackers” met een stukje chocolade … en dat noemen ze “S’Mores” en waarvan ik zeker “some more” van wil hebben 🙂

Smores

Helaas is een Graham Cracker iets wat je enkel in Amerika kan kopen. Voor een ietwat Belgische versie, kan je perfect een Petit Beurre koekje of Maria koekje gebruiken.
Mijn versie van S’Mores is niet exact hetzelfde hoe ze deze in Amerika eten maar ook hiervan wil je zeker “some more” en het maken is even makkelijk.
De korst wordt gemaakt van gemalen Petit Beurre koekjes, suiker en gesmolten boter. Dit hoeft even afgebakken te worden in de oven. Daarop komt een rijkelijke ganache van chocolade die nog eens 25min dient gebakken te worden. Als laatste leg je de marshmallows bovenop de chocoladelaag, even onder de ovengrill en klaar!

Schar

Een leuk weetje misschien, mijn versie was 100% glutenvrij door gebruik te maken van de glutenvrije Petit Beurre koekjes van Schär. Wie mij een beetje volgt op Facebook of Instagram, heeft gezien dat ik twee weken geleden een leuk mandje heb gekregen van Schär met allemaal glutenvrije producten waarbij ook de Petit Beurre koekjes.
Naast deze producten, was er ook een boekje bij met meer info over glutonintolerantie en de samenwerking van Schär met Eva Daelman.
Vorig jaar maakte Eva bekend dat zij glutonintolerantie is en met haar samenwerking met Schär hoopt ze om hierover meer begrip en kennis te verspreiden.

Schar
Shoptip > de producten van Schar kan je gemakkelijk vinden bij Albert Heijn, Colruyt en Delhaize

Ingrediënten

  • 30 glutenvrije Schar Petit Beure koekjes (of de gewone)
  • 3el bruine suiker
  • 100gr roomboter
  • 250ml room
  • 120ml melk
  • 225gr pure chocolade*
  • 1el suiker
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • Marshmallows

*Check of deze glutenvrij is als je 100% glutenvrij wilt eten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Smelt de boter.
Maal de koekjes fijn. Meng hierbij de suiker en de gesmolten boter.
Doe dit mengsel in de beklede bakvorm, verdeel over de bodem en duw stevig aan.
Bak de bodem al 10min in de oven.

Doe ondertussen de melk en room in een kookpotje en breng zachtjes tot net aan het kookpunt (laat niet doorkoken).
Breek alvast de chocolade in kleinere stukjes en doe hierbij 1 el suiker. Giet hierover het hete mengsel van melk en room en roer tot een mooie egale saus.
Doe hierbij één voor één de eieren en meng steeds goed.

Ondertussen heeft de bodem 10min gebakken.
Haal uit de oven en giet over de koekjesbodem het chocolademengsel.
Zet opnieuw in de oven en bak ongeveer 20 a 25min tot de chocolade stevig is geworden.

Haal uit de oven en zet de ovengrill aan.
Doe de marshmallows bovenop het chocolademengsel en duw lichtjes aan.
Zet nog heel even onder de ovengrill. Hou heel goed in de gaten omdat de marshmallows heel vlug zwart worden.
Eenmaal de marshmallows mooi gesmolten zijn en een mooi goudbruin ietwat zwart kleurtje hebben, haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Eenmaal afgekoeld, kan je deze s’mores mooi in stukjes snijden.
Bewaar in de koelkast of in een luchtdichte doos.

Smullen maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.