Geroosterde rabarber & aardbei met yoghurt

Gerooster rabarber aardbei yoghurt-1

Dit mag je me nu echt elke ochtend voorschotelen … bye bye ochtendhumeur (waar ik vaak last van heb 😉 ) en laat de dag maar starten!

Het handige aan de geroosterde rabarber en aardbei is dat je deze makkelijk op voorhand kan maken en enkele dagen bewaren in de koelkast.
‘s Ochtends hoef je dan enkel een potje yoghurt te nemen, daarop lepel je dan de geroosterde rabarber en aardbei en werk af met een beetje granola, muesli en/of vers fruit. Zelfs voor iemand met een enorm ochtendhumeur of slaapkop is dit nog haalbaar :-).

Gerooster rabarber aardbei yoghurt-1

Ingrediënten (voor 4 potjes)

  • 300gr rabarber
  • 200gr aardbeien
  • 6el honing
  • 1 vanillestok
  • Griekse yoghurt
  • Optioneel om af te werken > aardbeien, cacao nibs, muesli

Gerooster rabarber aardbei yoghurt-1

Bereidingswijze

Schil de rabarber en snij in stukken van ongeveer 3cm.
Snij het kroontje van de aardbei weg en halveer de aardbeien.
Doe de aardbeien en rabarber in een kommetje.
Snij de vanillestok open en schraap het merg uit. Doe dit merg samen met de 6el honing bij de rabarber en aardbeien. Meng even en laat 20min staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep de rabarber, aardbei en het vrijgekomen sap in een ovenschaal.
Rooster ongeveer 15 tot 20min in de oven tot de rabarber mooi zacht is geworden.

Haal uit de oven en schep de rabarber, aardbei en vrijgekomen sap direct in een kommetje om helemaal af te koelen.

Eenmaal helemaal afgekoeld, verdeel de moes over de potjes, schep hierop enkele eetlepels griekse yoghurt en werk af met wat vers fruit, muesli of cacao nibs.

Smakelijk!

Gerooster rabarber aardbei yoghurt-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.