Dit mag je me nu echt elke ochtend voorschotelen … bye bye ochtendhumeur (waar ik vaak last van heb š ) en laat de dag maar starten!Ā Het handige aan de geroosterde rabarber en aardbei is dat je deze makkelijk op voorhand kan maken en enkele dagen bewaren in de koelkast.
‘s Ochtends hoef je dan enkel een potje yoghurt te nemen, daarop lepel je dan de geroosterde rabarber en aardbei en werk af met een beetje granola, muesli en/of vers fruit. Zelfs voor iemand met een enorm ochtendhumeur of slaapkop is dit nog haalbaar :-).
Tip > deze compote is niet enkel lekker bij wat yoghurt, ook super lekker bij pannenkoeken.
Ingrediƫnten (voor 4 potjes)
- 300gr rabarber
- 200gr aardbeien
- 6el honing
- 1 vanillestok
- Griekse yoghurt
- Optioneel om af te werken > aardbeien, cacao nibs, muesli
Bereidingswijze
Schil de rabarber en snij in stukken van ongeveer 3cm.
Snij het kroontje van de aardbei weg en halveer de aardbeien.
Doe de aardbeien en rabarber in een kommetje.
Snij de vanillestok open en schraap het merg uit. Doe dit merg samen met de 6el honing bij de rabarber en aardbeien. Meng even en laat 20min staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep de rabarber, aardbei en het vrijgekomen sap in een ovenschaal.
Rooster ongeveer 15 tot 20min in de oven tot de rabarber mooi zacht is geworden.
Haal uit de oven en schep de rabarber, aardbei en vrijgekomen sap direct in een kommetje om helemaal af te koelen.
Eenmaal helemaal afgekoeld, verdeel de moes over de potjes, schep hierop enkele eetlepels griekse yoghurt en werk af met wat vers fruit, muesli of cacao nibs.
Smakelijk!