Pruimencake met glutenvrije cakemix van Damhert

pruimencake

Tegenwoordig hoor je steeds meer dat mensen een lactose intolerantie hebben of niet tegen gluten kunnen. Gelukkig ben ik hier van gespaard gebleven maar ik kan mij voorstellen dat mensen met zulke intoleranties heel hun leven moeten uitkijken wat ze eten. Tegenwoordig vind je in elke grote supermarkt wel een klein assortiment aan producten voor mensen met intoleranties en dan zal je zeker iets van Damhert tegenkomen.

pruimencake

Als je zelf niet te maken hebt met lactose- of glutenintolerantie dan sta je er niet bij stil maar als je even nadenkt dan besef je vlug dat in veel voedingsproducten gluten of lactose inzit.
Natuurlijk hebben deze mensen recht om even lekker te kunnen smullen zoals iedereen. Wie eet er nu niet graag koekjes of cake … Damhert heeft daarom een groot assortiment aan lactose- of glutenvrije producten, dit gaat van koekjes, cake, bakmixen voor cake en brood, chocolade, bladerdeeg, afbakbroodjes, bitterballen, …

Damhert

Ik kreeg de kans om de glutenvrije cakemix te testen en maakte er deze heel makkelijke pruimencake mee. Zelf proefde ik geen verschil en ook mijn collega’s kloegen niet 🙂 dus test dubbel en dik geslaagd zowel in het maken als in smaak.
Deze cakemix is niet alleen glutenvrij als je deze maakt met lactosevrije boter dan is hij ook nog lactosevrij.

Ingrediënten

  • 1x glutenvrije cakemix van Damhert
  • 180gr zachte boter
  • 4 eieren
  • 4 a 5 pruimen
  • vanille essence
  • 1/2tl kaneel
  • 2 a 3el suiker of tagatesse

Extra : cakevorm/sprinvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de cakevorm in met een beetje boter.

Halveer de pruimen, verwijder de pit en snij in schijfjes.

Doe de cakemix, zachte boter, eieren, vanille essence en kaneel in een mengkom (van bijvoorbeeld je keukenmachine). Mix tot een luchtig glad deeg.
Schep het deeg in de ingevette bakvorm, verspreid het deeg mooi in de cakevorm.

Leg de schijfjes pruimen bovenop het deeg en duw iets aan. Strooi ongeveer 2 a 3el suiker over de pruimen.

Damhert

Bak de cake ongeveer 50 a 60min in de oven. De baktijd zal afhangen van de grootte van je bakvorm.
Check met een sateprikker of de cake gaar is.

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

Bewaar de cake luchtdicht.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.