Tegenwoordig hoor je steeds meer dat mensen een lactose intolerantie hebben of niet tegen gluten kunnen. Gelukkig ben ik hier van gespaard gebleven maar ik kan mij voorstellen dat mensen met zulke intoleranties heel hun leven moeten uitkijken wat ze eten. Tegenwoordig vind je in elke grote supermarkt wel een klein assortiment aan producten voor mensen met intoleranties en dan zal je zeker iets van Damhert tegenkomen.
Als je zelf niet te maken hebt met lactose- of glutenintolerantie dan sta je er niet bij stil maar als je even nadenkt dan besef je vlug dat in veel voedingsproducten gluten of lactose inzit.
Natuurlijk hebben deze mensen recht om even lekker te kunnen smullen zoals iedereen. Wie eet er nu niet graag koekjes of cake … Damhert heeft daarom een groot assortiment aan lactose- of glutenvrije producten, dit gaat van koekjes, cake, bakmixen voor cake en brood, chocolade, bladerdeeg, afbakbroodjes, bitterballen, …
Ik kreeg de kans om de glutenvrije cakemix te testen en maakte er deze heel makkelijke pruimencake mee. Zelf proefde ik geen verschil en ook mijn collega’s kloegen niet š dus test dubbel en dik geslaagd zowel in het maken als in smaak.
Deze cakemix is niet alleen glutenvrij als je deze maakt met lactosevrije boter dan is hij ook nog lactosevrij.
Ingrediƫnten
- 1x glutenvrije cakemix van Damhert
- 180gr zachte boter
- 4 eieren
- 4 a 5 pruimen
- vanille essence
- 1/2tl kaneel
- 2 a 3el suiker of tagatesse
Extra : cakevorm/sprinvorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de cakevorm in met een beetje boter.
Halveer de pruimen, verwijder de pit en snij in schijfjes.
Doe de cakemix, zachte boter, eieren, vanille essence en kaneel in een mengkom (van bijvoorbeeld je keukenmachine). Mix tot een luchtig glad deeg.
Schep het deeg in de ingevette bakvorm, verspreid het deeg mooi in de cakevorm.
Leg de schijfjes pruimen bovenop het deeg en duw iets aan. Strooi ongeveer 2 a 3el suiker over de pruimen.
Bak de cake ongeveer 50 a 60min in de oven. De baktijd zal afhangen van de grootte van je bakvorm.
Check met een sateprikker of de cake gaar is.
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
Bewaar de cake luchtdicht.
Smullen maar!