Kabeljauw in papillot met groentjes en sojasaus

Kabeljauw in papillot

Vrijdag = visdag
Het was weeral even geleden dat ik nog eens lekker stukje kabeljauw had gegeten en toen mijn oog viel op een leuk en simpel receptje uit de Foodies van deze maand, wist ik van “ja dat wordt het”. Het recept uit dit foodmagazine was bedoelt om met ketjap te maken maar door het gebrek van ketjap in mijn keuken, is het sojasaus geworden :-).

Kabeljauw in papillot

Nooit eerder was het in mijn gedachten gekomen om ketjap/sojasaus bij kabeljauw te combineren maar wat een voltreffer! Deze papillots zijn niet alleen super smaakvol maar ook heel makkelijk en snel te maken, een ideaal receptje dus voor op een vrijdag.

Tip > je zou dit gerechtje eventueel ook op de BBQ kunnen klaarmaken. Gebruik dan wel aluminiumfolie ipv bakpapier en laat de papillot zeker niet rechtstreeks in contact komen met het vuur.

Kabeljauw in papillot

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 stukjes kabeljauw
  • 2 stengels selder
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1  courgette
  • 4el sojasaus (of ketjap)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Extra : 4 vellen bakpapier + keukentouw

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de selder en de courgette in kleine gelijke blokjes.
Pel de ui en hak fijn.
Snij de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes, en snij in blokjes.
Doe de groentjes in een mengkom, doe hierbij de sojasaus en meng even.

Leg op elke vel bakpapier een stukje kabeljauw.
Kruid de stukjes vis met peper en zout, giet een beetje olijfolie over de stukjes vis, verdeel de groentjes (+ een beetje van de sojasaus) over de pakketjes
Vouw de pakketjes dicht en knoop dicht met keukentouw.

Leg de pakketjes op een bakplaat.
Bak de vis ongeveer 20 a 25min in de oven.

Haal uit de oven en serveer direct.
Serveer hierbij krielaardappeltje, een slaatje of couscous
Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.