Vrijdag = visdag
Het was weeral even geleden dat ik nog eens lekker stukje kabeljauw had gegeten en toen mijn oog viel op een leuk en simpel receptje uit de Foodies van deze maand, wist ik van “ja dat wordt het”. Het recept uit dit foodmagazine was bedoelt om met ketjap te maken maar door het gebrek van ketjap in mijn keuken, is het sojasaus geworden :-).
Nooit eerder was het in mijn gedachten gekomen om ketjap/sojasaus bij kabeljauw te combineren maar wat een voltreffer! Deze papillots zijn niet alleen super smaakvol maar ook heel makkelijk en snel te maken, een ideaal receptje dus voor op een vrijdag.
Tip > je zou dit gerechtje eventueel ook op de BBQ kunnen klaarmaken. Gebruik dan wel aluminiumfolie ipv bakpapier en laat de papillot zeker niet rechtstreeks in contact komen met het vuur.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 stukjes kabeljauw
- 2 stengels selder
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 courgette
- 4el sojasaus (of ketjap)
- Olijfolie
- Peper en zout
Extra : 4 vellen bakpapier + keukentouw
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de selder en de courgette in kleine gelijke blokjes.
Pel de ui en hak fijn.
Snij de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes, en snij in blokjes.
Doe de groentjes in een mengkom, doe hierbij de sojasaus en meng even.
Leg op elke vel bakpapier een stukje kabeljauw.
Kruid de stukjes vis met peper en zout, giet een beetje olijfolie over de stukjes vis, verdeel de groentjes (+ een beetje van de sojasaus) over de pakketjes
Vouw de pakketjes dicht en knoop dicht met keukentouw.
Leg de pakketjes op een bakplaat.
Bak de vis ongeveer 20 a 25min in de oven.
Haal uit de oven en serveer direct.
Serveer hierbij krielaardappeltje, een slaatje of couscous
Smakelijk !