Na een weekendje te hebben doorgebracht in Molenheide (type Center Parcs) met veel koffiekoeken, pannenkoeken en gourmet, ga ik vandaag licht gezond dagje houden … En dat ga ik doen met dit makkelijk glutenvrij broodje gezond met veel groentjes, een beetje hummus en cottage cheese.
Het glutenvrije afbakbroodje dat in mijn testpakket van Damhert zat, komt nu goed van pas 🙂
Hun glutenvrije assortiment is trouwens immens groot van bakmix voor cake of brood tot een hele resem afbakbroodjes. Of wat dacht je van glutenvrije ijshoorntjes? Of bolognese saus? Of pasta …
Als je zelf geen intolerantie hebt dan sta je er niet echt bij stil waarin lactose of gluten inzit.
Ingrediënten
- Glutenvrije baguette van Damhert (of ander broodje)
- 1/2 rode paprika
- 1/2 appel
- 1/3 komkommer
- 1 wortel
- enkele roosjes bloemkool
- handvol erwtjes (geblancheerd)
- 1 potje Cottage Cheese
- Hummus (ik gebruikte de paprika hummus van Sabra)
- Enkele takjes peterselie en/of dille
- 1 el azijn
- 1el olijfolie
Bereidingswijze
Begin met het broodje af te bakken zoals vermeld op de verpakking.
Laat helemaal afkoelen.
Snij de paprika en komkommer in kleine blokjes.
Schil de appel en wortel en snij in kleine gelijke blokjes. Of rasp de wortel.
Hak de bloemkoolroosjes iets fijner.
Hak de kruiden fijn.
Doe de groenteblokjes, appel, geblancheerde erwtjes en kruiden in een mengkom. Doe hierbij de azijn en olijfolie. Meng even.
Snij de baguette open.
Schep op de onderkant van het broodje de cottage cheese en spreid een beetje uit.
Smeer op de bovenkant enkele eetlepels hummus uit.
Schep het groentemengsel op de cottage cheese en leg de bovenkant van het broodje hierop.
Serveer direct !