Peren cake met mascarpone, een heerlijke makkelijk cake om eindeloos lang van te genieten met een koffietje. Lekker licht en luchtig, gemaakt zonder boter. Het geheim van de yumminess van deze cake is de mascarpone die in het deeg gaat. Geloof mij, dit maakt de cake extra lekker. Bovendien is dit cakeje super simpel om te maken want deze staat vliegensvlug in de oven. Dusssss draai die oven al maar aan.
TIP! Ik maak deze cake nu met peren. Je kan deze ook perfect met ander fruit maken (appel, bessen, rabarber, …)
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere cake recepten? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Peren cake met mascarpone?
- Peren
- Eieren
- Suiker & vanillesuiker
- Vanille extract
- Mascarpone
- Zelfrijzende bloem
- Amandelmeel
Hoe maak je deze Peren cake met mascarpone?
Begin met het schillen van de peren en verwijder het klokhuis. De ene peer snij je in blokjes en deze gaan in de cake. De andere peer snij je in plakjes, deze komen bovenop de cake.
Vervolgens doe je de eitjes, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom. Mix deze op hoge snelheid luchtig en romig voor zo’n 4min. Voeg er dan de mascarpone bij en mix nog even goed door tot een glad deeg. Dan verlaag je de mixer en doe er dan zelfrijzende bloem en amandelmeel bij. Mix nog even kort en zet je mixer dan uit. Als laatste voeg je de blokjes peer toe en meng nog even kort met een spatel.
Schep het deeg in een beklede cakevorm en verdeel er de plakjes peer nog even over. Bak de cake dan voor zo’n 45 a 50min in de oven tot deze mooi gaar en goudbruin gebakken is. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Peren cake met mascarpone
Equipment
- 1 Cakevorm (+/- 22cm)
Ingrediënten
- 2 grote peren
- 4 eieren
- 120 gr suiker
- 10 gr vanillesuiker (= 1 zakje)
- 1 tl vanille extract
- 250 gr mascarpone
- 150 gr zelfrijzend bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
- 50 gr amandelmeel of poeder
Instructies
- Begin met het schillen van de peren en verwijder het klokhuis.Eén peer snij je in kleine blokjes, deze komt in de cake.Eén peer snij je in schijfjes of plakjes, deze komt bovenop de cake.
- Verhit je oven op 175 graden.Bekleed de bodem en zijkanten van je springvorm met bakpapier.
- Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom.Mix dit op hoge snelheid luchtig en romig voor zo'n 4min. Doe er dan de mascarpone bij en mix nog even goed zodat tot een glad mengsel.Verlaag dan je mixer naar de laagste stand. Doe er de zelfrijzende bloem en amandelmeel bij. Mix nog even kort en zet je mixer dan uit. De restjes bloem aan de zijkanten kan je nog even mengen met een spatel. Doe er dan de blokjes peer bij en meng nog even kort met een spatel.Schep het deeg in de bakvorm en spreid mooi egaal uit. Leg de plakjes peer bovenop de cake en duw een beetje in de cake.
- Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 45 a 50min (is afhankelijk van je bakvorm & oven)Eenmaal de cake gaar is, laat helemaal afkoelenSmakelijk