Nutella-Perentaart

Nutella peren taart

Ik maakte dit heerlijk makkelijk taartje 2 weken geleden al … super makkelijk om te maken, weinig ingredienten, snel klaar en vooral waanzinnig lekker. De taart mooi op de foto krijgen, was een ander verhaal … alle soorten ondergronden, doekjes, veel licht, weinig licht uitgeprobeerd … niks werkte … dus na uur was ik toch wel enorm gefrustreerd 🙂 en heb ik maar de beste foto uit de hoop gehaald.

Nutella peren taart

De ochtend wanneer ik dit receptje aan het uittypen ben, zijn we 1 dag na de bomaanslagen in Brussel. Als reisagent zijnde was die dinsdag een helse dag maar dat is niets in vergelijking wat er op de luchthaven is gebeurd.
Je weet gewoon dat er reizigers van je op de luchthaven waren op de moment van de aanslagen. Het was steeds een opluchting als er een mailtje binnenkwam van “ik ben oke”, “ik ben veilig en wel”, “ik heb het zien gebeuren maar ik ben veilig” …
Na zo’n dag te hebben meegemaakt en om daarna op TV de beelden te zien … dan zijn de frustraties die ik had over deze foto’s echt wel een “ver van mijn bed show”.

Nutella peren taart

Dit taartje zal niet alle wonden helen, maar het geeft je wel een momentje om even alle zorgen te vergeten en om te genieten van deze hemelse taart.

Nutella peren taart

Ingrediënten (ongeveer 6 a 7 personen)

  • 1 vel bladerdeeg (+/- 270gr)
  • 2 peren
  • 150gr nutella
  • 2 eieren
  • 120ml melk
  • 120ml room

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de bakvorm een beetje in met olie of boter.
Beleg de bakvorm met het bladerdeeg, duw/vouw het deeg voorzichtig in de vorm. Laat nog even het overtollig deeg hangen.

Doe de eieren en nutella in een mengkom (of de kom van je keukenmachine/robot).
Klop even los, roer goed langs de kant en bodem omdat de nutella los te krijgen.
Giet daarna de melk en room bij dit mengsel en roer goed door zodat alels gemengd is. Dit mengsel is heel vloeibaar.

Snij de peren in kwartjes, schil ze en verwijder het klokhuis.
Beleg de bodem van de taart met de kwartjes peer, giet hierover het nutella mengsel.

Nutella peren taart

Nutella peren taart
Bak de taart ongeveer 45 a 50min in de oven.

Laat afkoelen en serveer met een beetje opgeklopte room of een bolletje ijs.
Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.