BBQ Pulled Chicken

BBQ Pulled Chicken

Eindelijk kan ik dit van mijn “to cook” lijstje afvinken … alleja om eerlijk te zijn staat er pulled pork op dat lijstje maar omdat ik geen varkensschouder (of nek) kon vinden, is het maar een versie met kip geworden namelijk BBQ Pulled Chicken.
De bereiding is heel simpel, ze duurt alleen lang omdat het een “slow cook” receptje. Door de kip lang en traag op een lage temperatuur te garen, krijg je een supersappig mals stukje kip dat ook nog eens bomvol smaak zit.

BBQ Pulled Chicken

Als je een slow cooker zou hebben, dan kan je die bovenhalen voor dit recept. Heb je die niet … no worries!! Ik heb ook niet zo’n toestel, gewoon een stevige stoofpot die in de oven kan is goed genoeg.
Je begint met het maken van de marinade op basis van tomatenpassata en BBQ saus. Je zou de BBQ saus zelf kunnen maken, maar dan duurt de bereiding nog een stuk langer. Ik heb gewoon mijn favoriete BBQ saus van de supermarkt meegebracht.
De marinade is dus klaar op 2min, dan even even ui en look aanstoven. van het vuur halen, marinade toevoegen, kip in de marinade leggen, de stoofpot in de oven zetten en 90min later is je pulled chicken klaar. Makkelijk toch?

BBQ Pulled Chicken

Dit gerechtje leent zich er ook perfect toe om al op voorhand klaar te maken en pas de volgende dag te serveren. De restjes kip zijn ook ideaal voor de volgende dag als lunch.

Shoptip > mijn favoriete BBQ saus is Remia Black Jack smokey BBQ te koop bij Albert Heijn

Ingrediënten BBQ Pulled checken

  • 2 (grote) kipfilets
  • 300gr tomatenpassata (ik gebruikte Heinz Frito)
  • 150gr BBQ saus (ik gebruikte Remia Black Jack smokey BBQ)
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2tl paprikapoeder
  • 1tl cayennepeper
  • 1kl mosterd
  • 1el honing
  • zout
  • Olijfolie

Ingrediënten Wrap & Coleslaw

  • 3 wortelen (geraspt)
  • 150gr witte kool (fijngesneden)
  • 150gr rode kool (fijngesneden)
  • 3el griekse yoghurt
  • 1el mayonaise
  • Peper en zout
  • 4 wraps – tortilla’s

Bereidingswijze Pulled chicken

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Meng de passata met de BBQ saus, honing, cayenne, mosterd en een snuifje zout. Zet even opzij.

Pel de ui en look en hak fijn.
Verhit een stoofpot (die ook in de oven mag) met een scheut olijfolie.
Bak hierin de ui en look glazig.
Haal van het vuur en voeg hierbij het tomaten-BBQ mengsel. Roer even door.
Leg de kipfilets in de saus en zorg dat ze helemaal bedekt zijn met de saus.

Zet het deksel op de stoofpot en gaar zo de kip ongeveer 90min in de oven.
**
Haal na 90min de stoofpot uit de oven en laat iets afkoelen
**
Haal de kip uit de stoofpot en leg op een snijplak, trek de kip uit elkaar met een vork.
Hou de saus in de kookpot bij, deze kan je serveren bij de wraps.

Bereidingswijze Wraps

Meng de geraspte wortel met de fijngesneden witte kool, rode kool, griekse yoghurt en mayonaise.
Breng op smaak met peper en zout.

Beleg de wraps met 2el van de coleslaw en 2el van de pulled chicken.
Lepel er een beetje van de saus over waarin de kip is gegaard.

Aanvallen !!

Pulled Chicken re-1

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.