Pitabroodje met aardappel en spinazie topping

Pita met aardappel en spinazie

Deze belegde pitabroodjes stonden vorige week hier op tafel … makkelijk, snel klaar en super lekker … ideaal dus na een zware werkdag en dat was vorige week zeker het geval voor mij. Als reisagent was het vorige week een enorm drukke week na die dramatische aanslagen … een roodgloeiende telefoon … ongeruste secretaresses … iedereen herboeken om ze terug thuis te krijgen voor Pasen … Ja we hebben ons werk gehad

Pita met aardappel en spinazie

Na zo’n hectische werkdag, had ik niet veel fut meer om lang in de keuken te staan. Gelukkig had ik nog wat restjes gekookte aardappelen van de vorige dag liggen waardoor dit een vliegensvlug gerechtje werd. Gewoon nog even spinazie aanstoven, pitabroodjes afbakken en beleggen, even onder de grill en klaar is kees. Misschien niet het meest gezonde gerecht maar je portie groentjes heb je dan wel binnen šŸ˜‰

Pita met aardappel en spinazie

Ingrediƫnten (ongeveer 4 broodjes)

  • 4 pitabroodjes
  • 4 middelgrote aardappel
  • 300gr (verse) spinazie
  • 2 a 3el ricotta
  • 2 teentjes look
  • geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
Snij ze daarna in plakjes.

Pel de look en hak fijn.
Verhit een ruime pan of kookpot en bak hierin kort de fijngehakte look. Roer goed.
Doe de spinazie in de kookpot en roer regelmatig tot de spinazie helemaal is gekrompen.

Schep de spinazie in een zeef en probeer het meeste vocht uit de groente te duwen.
Laat iets afkoelen en meng daarna met de ricotta en kruid met peper en zout.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Bak hierin de pitabroodjes ongeveer 4 a 5min zodat ze krokanter worden.

Haal de broodjes uit de oven, beleg ze met de plakjes aardappel.
Lepel hierover de spinazie en werk af met een geraspte kaas.

Bak de belegde pitabroodjes nog 2 a 3min onder de ovengrill tot de kaas mooi is gesmolten en een mooi goudbruin heeft.

Serveer direct

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.