Deze belegde pitabroodjes stonden vorige week hier op tafel … makkelijk, snel klaar en super lekker … ideaal dus na een zware werkdag en dat was vorige week zeker het geval voor mij. Als reisagent was het vorige week een enorm drukke week na die dramatische aanslagen … een roodgloeiende telefoon … ongeruste secretaresses … iedereen herboeken om ze terug thuis te krijgen voor Pasen … Ja we hebben ons werk gehad
Na zo’n hectische werkdag, had ik niet veel fut meer om lang in de keuken te staan. Gelukkig had ik nog wat restjes gekookte aardappelen van de vorige dag liggen waardoor dit een vliegensvlug gerechtje werd. Gewoon nog even spinazie aanstoven, pitabroodjes afbakken en beleggen, even onder de grill en klaar is kees. Misschien niet het meest gezonde gerecht maar je portie groentjes heb je dan wel binnen š
Ingrediƫnten (ongeveer 4 broodjes)
- 4 pitabroodjes
- 4 middelgrote aardappel
- 300gr (verse) spinazie
- 2 a 3el ricotta
- 2 teentjes look
- geraspte kaas
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
Snij ze daarna in plakjes.
Pel de look en hak fijn.
Verhit een ruime pan of kookpot en bak hierin kort de fijngehakte look. Roer goed.
Doe de spinazie in de kookpot en roer regelmatig tot de spinazie helemaal is gekrompen.
Schep de spinazie in een zeef en probeer het meeste vocht uit de groente te duwen.
Laat iets afkoelen en meng daarna met de ricotta en kruid met peper en zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Bak hierin de pitabroodjes ongeveer 4 a 5min zodat ze krokanter worden.
Haal de broodjes uit de oven, beleg ze met de plakjes aardappel.
Lepel hierover de spinazie en werk af met een geraspte kaas.
Bak de belegde pitabroodjes nog 2 a 3min onder de ovengrill tot de kaas mooi is gesmolten en een mooi goudbruin heeft.
Serveer direct
Smakelijk!