Muffins met rode bessen en witte chocolade

Deze Muffins met rode bessen en witte chocolade zijn echt waanzinnig lekker. De cakejes zijn super makkelijk en snel te maken en we gebruiken weer zure room in ons deeg. Fris, smeuig en verslavend lekker als resultaat.
Naar recept gaan

Wat zijn deze muffins met rode bessen en witte chocolade lekker! Zeg maar verslavend lekker want na één hap wilde ik de rest niet meer delen 😃. Het zure van de rode bessen of ook wel aalbessen genoemd, is heerlijk in combinatie met het zoete van de witte chocolade. De muffins op zich zijn lekker fris en luchtig en dat komt weer door mijn geheim ingrediënt. Een ingrediënt dat ik de laatste tijd vaak gebruik in mijn baksels, ik heb het over zure room. Deze staat de laatste tijd echt standaard in mijn koelkast. Ik weet niet wat het exact doet aan het deeg, in ieder geval het doet iets serieus positief.

Het maken van deze muffins is extreem makkelijk en snel. Het is eigenlijk niet meer dan alles mengen. Dus je hoeft niet eerst boter met suiker luchtig en los te kloppen. Gewoon eerste de natte ingrediënten even loskloppen om er dan vervolgens de droge ingrediënten aan toe te voegen. Als laatste voeg je nog fijngehakte witte chocolade en de rode bessen toe. Dit spatel je het best voorzichtig doorheen het deeg anders zullen de bessen helemaal kapot gaan.

TIP! Je kan natuurlijk de bessen gaan vervangen door ander fruit of door andere bessen. Eigenlijk kan je hier bijna elk soort fruit in verwerken.

Deze Muffins met rode bessen en witte chocolade zijn echt waanzinnig lekker. De cakejes zijn super makkelijk en snel te maken en we gebruiken weer zure room in ons deeg. Fris, smeuig en verslavend lekker als resultaat.

Hoe maken we deze Muffins met rode bessen en witte chocolade?

We beginnen met voorzichtig de rode besjes van de takjes te halen en de witte chocolade in kleinere stukjes te hakken. Hak deze niet te fijn want we willen deze nog wel kunnen proeven. Zet dit even opzij
Beleg je cupcake of muffin bakvorm met papieren vormpjes. Tenzij je een siliconen bakvorm hebt, dan hoef je dit niet te doen.

Meng zelfrijzende bloem met suiker, vanillesuiker en zeste van citroen. Zet dit even opzij. In een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) doe je zachte boter, zure room en eitjes. Dit mix je even tot een glad mengsel. Hier voeg je nu de droge ingrediënten aan toe en mix tot je een mooi glad deeg hebt. Het is normaal dat dit deeg iets vaster. Ook belangrijk, mix niet te lang. Eenmaal alles gemengd is, zet je de mixer uit.
Als laatste voeg je de bessen en witte chocolade toe. Dit meng je kort en voorzichtig met een spatel.

Verdeel het deeg over de vormpjes, dit gaat trouwens het makkelijkste met een ijsschep. Vul de vormpjes niet helemaal tot boven aangezien de muffins nog ietwat zullen rijzen. Bak de muffins mooi goudbruin en gaar in de oven. Check met een satéprikker of ze gaar zijn binnenin en haal dan uit de oven. Laat de cakejes ietwat afkoelen en opstijven in de vorm om dan voorzichtig te ontvormen en verder te laten afkoelen op een rooster.

Deze Muffins met rode bessen en witte chocolade zijn echt waanzinnig lekker. De cakejes zijn super makkelijk en snel te maken en we gebruiken weer zure room in ons deeg. Fris, smeuig en verslavend lekker als resultaat.
Deze Muffins met rode bessen en witte chocolade zijn echt waanzinnig lekker. De cakejes zijn super makkelijk en snel te maken en we gebruiken weer zure room in ons deeg. Fris, smeuig en verslavend lekker als resultaat.

Muffins met rode bessen en witte chocolade

Deze Muffins met rode bessen en witte chocolade zijn echt waanzinnig lekker. De cakejes zijn super makkelijk en snel te maken en we gebruiken weer zure room in ons deeg. Fris, smeuig en verslavend lekker als resultaat.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm + papieren vormpjes

Ingrediënten
  

  • 250 gr rode bessen / aalbessen
  • 80 gr witte chocolade
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (=8gr)
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 100 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gr zure room
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de muffin/cupcake bakvorm met papieren vormpjes. Gebruik je een siliconen bakvorm dan hoeft dit niet.
  • Haal alvast voorzichtig de besjes van de takjes.
    Hak de witte chocolade in kleine stukjes, niet te fijn want je wilt de chocolade nog goed kunnen proeven. Je kan eventueel ook witte chocolade druppels gebruiken, deze hoef je niet kleiner te hakken.
  • Doe de bloem, suiker, vanillesuiker en zeste van citroen in een kom. Meng even en zet even opzij.
    Doe de zachte boter, zure room en eitjeë in een mengkom (bijvoorbeeld van je keukenmachine als je deze hebt). Mix dit even kort los zodat dit een mooie gladde massa is. Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en mix tot een mooi glad deeg. Dit deeg is aan de vrij stevige kant, dat is normaal. Mix ook niet te lang, eenmaal het deeg mooi glad is, stop dan met mixen.
    Voeg de bessen en witte chocolade toe en meng dit kort en voorzichtig met een spatel.
  • Verdeel het deeg over de vormpjes, je kan het deeg trouwens het beste scheppen met een ijsschep. Vul de vormpjes ook niet te vol aangezien de cakejes nog een beetje zullen rijzen tijdens het bakken.
    Bak de cakejes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 25 a 30min. Check met een satéprikker of de muffins gaar zijn binnenin. Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, muffin, rode bessen, witte chocolade, zure room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.