Marsepein cake

Deze marsepein cake is gewoon te lekker en perfect om te serveren bij de koffie. Deze cake is super makkelijk en snel te maken afgewerkt met wat glazuur met een beetje sap van bloedsinaasappelen. Ook zit er in de cakejes echt marsepein verwerkt, waardoor deze gewoon onweerstaanbaar is.
Naar recept gaan

Hoef ik jullie nog te vertellen dat ik lichtjes verslaafd ben aan marsepein😃? Het is vooral iets wat we kennen van Sinterklaas, maar je kan het perfect het hele jaar door eten. Vind ik toch 😉! Deze marsepein cake is er eentje dat gewoon elk seizoen smaakt bij de koffie, thee of zomerse limonade. Voor deze super lekkere cake gebruiken we effectief “echte marsepein”, geen amandelmeel waar we wat amandelextract aan gaan toevoegen. Just the real good stuff! Afwerken doe we met glazuur waar we een beetje sap van bloedsinaasappel aan toevoegen.

Met Valentijn dat op komst is, heb ik mijn “hartjes bakvorm” van Le Creuset bovengehaald en heb ik er kleine schattige individuele cakejes van gemaakt. Iets om mee te scoren bij je geliefde! Je kan deze cake ook in een klassieke cakevorm bakken natuurlijk.

Deze marsepein cake is gewoon te lekker en perfect om te serveren bij de koffie. Deze cake is super makkelijk en snel te maken afgewerkt met wat glazuur met een beetje sap van bloedsinaasappelen. Ook zit er in de cakejes echt marsepein verwerkt, waardoor deze gewoon onweerstaanbaar is.

Hoe maken we deze marsepein cake?

Leg de avond van tevoren de marsepein alvast in de koelkast zodat deze ietwat steviger is. De volgende dag kan je deze dan makkelijker fijnmalen in een blendertje. Snij de marsepein eerst wel in kleinere stukjes en maal deze in porties fijn. Meng de fijngemalen marsepein met zelfrijzende bloem en zet even opzij.

Doe zachte boter samen met suiker in een mengkom en mix deze romig voor enkele minuten op hoge snelheid. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Als alle eieren zijn toegevoegd, mix nog nog zo’n 2min op hoge snelheid. Voeg ondertussen ook nog vanille extract, zeste van (bloed)sinaasappel en optioneel wat amandelextract toe. Zet dan je mixer op de laagste stand en voeg het bloem-marsepein mengsel toe. Mix nog even kort.
TIP! Wil je een ietwat uitgesprokenere amandel smaak, voeg dan het extract toe. Hou je er niet zo van, laat het dan achterwege.

Verdeel het deeg over de ingevette vormpjes of een beklede cakevorm. Bak de cake(jes) mooi goudbruin en gaar. Reken op zo’n 30min als je ze bakt in individuele vormpjes, zo’n 60 a 70min voor één grote vorm. Eenmaal gebakken, laat volledig afkoelen. Als de cake net uit de oven komt, zal ie nog wak en zacht aanvoelen. Deze zal opstijven tijdens het afkoelen.

Werk de cakejes af met wat glazuur. Hiervoor meng je poedersuiker met wat sap van (bloed)sinaasappel, vanille extract en optioneel wat kleurstof. Giet of strooi deze over de cakejes.

Deze marsepein cake is gewoon te lekker en perfect om te serveren bij de koffie. Deze cake is super makkelijk en snel te maken afgewerkt met wat glazuur met een beetje sap van bloedsinaasappelen. Ook zit er in de cakejes echt marsepein verwerkt, waardoor deze gewoon onweerstaanbaar is.
Deze marsepein cake is gewoon te lekker en perfect om te serveren bij de koffie. Deze cake is super makkelijk en snel te maken afgewerkt met wat glazuur met een beetje sap van bloedsinaasappelen. Ook zit er in de cakejes echt marsepein verwerkt, waardoor deze gewoon onweerstaanbaar is.

Marsepein Cake

Deze marsepein cake is gewoon te lekker en perfect om te serveren bij de koffie. Deze cake is super makkelijk en snel te maken afgewerkt met wat glazuur met een beetje sap van bloedsinaasappelen. Ook zit er in de cakejes echt marsepein verwerkt, waardoor deze gewoon onweerstaanbaar is.
Gang dessert, voor bij de koffie
Porties 4

Equipment

  • 1 cakevorm of individuele cakevormpjes

Ingrediënten
  

  • 250 gr marsepein (nachtje in de koelkast)
  • 120 gr zelfrijzende bloem
  • 280 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 250 gr suiker
  • 5 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1,5 tl zeste van (bloed)sinaasappel
  • 1 druppeltje amandelextract

Glazuur

  • 200 gr poedersuiker
  • 1/5 tl vanille extract
  • 1 (bloed)sinaasappel (sap)
  • rode kleurstof (optioneel)

Instructies
 

  • Belangrijk alvorens je begint, leg de marsepein een nachtje in de koelkast zodat deze goed stevig is waardoor je deze makkelijker fijn kan malen.
    Snij de marsepein in kleine blokjes en doe in porties in een blendertje en maal tot je fijne kruimels hebt. Doe dit in porties, doe je de gehele hoevelheid meteen in een blendertje dan ga je geen kruimels verkrijgen. Doe de marsepein kruimels in een kom en voeg er ook de bloem aan toe. Zet dit even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Gebruik je een cakevorm, bekleed de bodem en zijkanten dan met bakpapier.
    Gebruik je individuele vormpjes, vet deze dan goed in of leg er een cupcake papiertje in.
  • Doe de zachte boter in een mengkom samen met de suiker en mix dit op hoge snelheid romig voor zo'n 3min.
    Voeg er dan één voor één de eieren aan toe en mix steeds goed. Als alle eieren zijn toegevoegd, mix nog zeker voor zo'n 2min op hoge snelheid.
    Doe er nog het vanille extract, zeste van (bloed)sinaasappel en optioneel enkele druppeltjes amandelextract (zo krijg je echt de smaak van marsepein in de cake).
    Zet je mixer of keukenmachine op de laagste stand en voeg het bloem-marsepein mengsel toe. Wanneer alles net gemengd is, zet je de mixer uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten kan je nog even mengen met een spatel.
    Giet het deeg in de vorm of vormpjes en bak de cake voor zo'n 60 a 65min. Wanneer je kleine vormpjes gebruikt, reken dan op zo'n 30 a 35min.
    Als de cake uit de oven komt, is ie nog wat wak. Bij het afkoelen zal de cake opstijven.
  • Als de cake/cakejes volledig zijn afgekoeld, kan je ze gaan afwerken met de glazuur.
    Doe de poedersuiker in een kommetje samen met vanille extract en het sap van een halve bloedsinaasappel. Meng goed, in het begin zal het vrij droog zijn. Blijf goed roeren zodat de glazuur lopend wordt, maar ook niet te lopend anders zal deze niet op de cake blijven liggen. Is ie te lopend, voeg opnieuw wat poedersuiker toe. Is ie te droog, voeg nog een beetje sap van bloedsinaasappel toe. Optioneel kan je de glazuur nog wat kleuren met kleurstof.
    Giet of strooi want van de glazuur over de cake of cakejes. Laat even drogen zodat de glazuur ietwat harder wordt.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, bloedsinaasappel, cake, marsepein, voor bij de koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.