Kwarktaart met bessen

Waanzinnig lekker is deze gebakken kwarktaart met bessen! Super makkelijk om te maken en zo heerlijk fris van smaak. In deze taart gaat niet enkel kwark of plattekaas, het andere geheim ingrediënt is zure room en vanille puddingpoeder.
Naar recept gaan

Wat we dit weekend gaan doen? Deze heerlijke en zo makkelijke gebakken kwarktaart met bessen bakken natuurlijk 😉. Normaal ben ik geen fan van gebakken kwark of kaastaart, ik vind de textuur nooit lekker eenmaal gebakken. Deze versie daarentegen, die zou ik elke kunnen eten. Het geheim ingrediënt(en) naast de kwark of plattekaas is zure room en vanille puddingpoeder. De smaak is heerlijk met die vanille en textuur is lekker smeuïg. Een taartje dat je gewoon geprobeerd moet hebben.

Moeilijk om te maken is deze kwarktaart totaal niet. Voor zowel de korst als de vulling hoef je enkel maar de ingrediënten te mengen. Dus niets romig, luchtig of schuimig kloppen. Wat altijd wel leuk is bij een dessertje.

Waanzinnig lekker is deze gebakken kwarktaart met bessen! Super makkelijk om te maken en zo heerlijk fris van smaak. In deze taart gaat niet enkel kwark of plattekaas, het andere geheim ingrediënt is zure room en vanille puddingpoeder.

Hoe maken we deze kwarktaart met bessen?

We beginnen met het maken van de korst. Hiervoor doe je bloem, suiker, blokjes boter en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Mix of kneed dit tot je fijne kruimels krijgt. Hier voeg je vervolgens een ei aan toe en mix/kneed tot een mooie deegbal. Bekleed je taartvorm of springvorm met het deeg. Dit deeg kan je moeilijk uitrollen dus je duwt het deeg als het ware in de vorm. Zet voor zo’n 30min in de koelkast om op te stijven.
TIP! Ik gebruikte een taartvorm met losse bodem. Je zou ook een springvorm kunnen gebruiken. Als je deze laatste gebruikt, beleg dan zowel de bodem als zijkanten met bakpapier.

Vervolgens ga je de taartbodem blind baken. Hiervoor bedek je het deeg met een stuk bakpapier en vul op met bakbonen, linzen of rijst. Bak dit voor zo’n 15min in de oven. Verwijder dan de bakbonen en het bakpapier en bak de bodem nog zo’n 5 a 8min tot ie lichtjes begint te kleuren. Haal uit de oven om dan de vulling te maken.

Om de vulling te maken, hoef je enkel alle ingrediënten even te mengen. Dat is namelijk kwark of plattekaas, zure room, vanille pudding poeder, eieren, suiker en nog wat vanille extract. Roer of kluts dit los tot een glad mengsel. Giet dit in de taartvorm en verdeel er de bessen over. Zet opnieuw in de oven en bak nog eens zo’n 45 a 50min tot de vulling mooi stevig gebakken is.
TIP! Ik gebruikte een mix van frambozen en bramen. Je kan kiezen welke bessen je gebruikt. Je kan een mix gebruiken of slechts één soort.

Serveer de taart lauw of koud.

Waanzinnig lekker is deze gebakken kwarktaart met bessen! Super makkelijk om te maken en zo heerlijk fris van smaak. In deze taart gaat niet enkel kwark of plattekaas, het andere geheim ingrediënt is zure room en vanille puddingpoeder.
Waanzinnig lekker is deze gebakken kwarktaart met bessen! Super makkelijk om te maken en zo heerlijk fris van smaak. In deze taart gaat niet enkel kwark of plattekaas, het andere geheim ingrediënt is zure room en vanille puddingpoeder.

Kwarktaart met bessen

Waanzinnig lekker is deze gebakken kwarktaart met bessen! Super makkelijk om te maken en zo heerlijk fris van smaak. In deze taart gaat niet enkel kwark of plattekaas, het andere geheim ingrediënt is zure room en vanille puddingpoeder.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Taart of springvorm van 20 a 22cm

Ingrediënten
  

Korst

  • 250 gr patisseriebloem
  • 75 gr suiker
  • 150 gr boter (in kleine blokjes)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei

Vulling

  • 375 gr kwark of plattekaas
  • 300 gr zure room
  • 50 gr vanille pudding poeder (Imperial)
  • 3 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gr bessenmix (bramen, frambozen, blauwe bessen, …)

Instructies
 

Korst

  • Doe de bloem, suiker, blokjes boter en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Mix dit tot je fijne kruimels krijgt.
    Voeg dan het ei toe en mix/kneed tot je een mooie deegbal krijgt.
    Is het deeg nog iets te droog. Neem een tweede ei, kluts dit los en begin met 1el toe te voegen. Mix of kneed even tot je een deegbal krijgt. Is het nog te droog, voeg nog een beetje ei toe.
  • Neem je taartvorm of springvorm. Gebruik je een springvorm dan bekleed je best de bodem en zijkanten met bakpapier. Ik gebruikte een klassieke taartvorm met losse bodem en vette de zijkanten goed in.
    Het deeg ga je moeilijk kunnen uitrollen. Duw de deegbal in de taarvorm zodat de hele bodem en zijkanten mooi en (bijna) egaal bedekt zijn met het deeg. Snij het overtollige deeg aan de zijkanten weg. Laat dit nu zo'n 30min opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bak de taartbodem blind (deeg bedekt met bakpapier en bakbonen of rijst/linzen) voor zo'n 15min. Verwijder dan voorzichtig de bakbonen of rijst/linzen en het bakpapier. Bak nog eens zo'n 5 a 8min tot het deeg lichtjes begint te kleuren.
    Haal uit de oven en maak de vulling. Verlaag ook de temperatuur van de oven naar 175 graden.

Vulling

  • Doe de kwark/plattekaas, zure room, puddingpoeder, eieren, suiker en vanille extract in een mengkom. Mix of roer dit kort tot een gladde massa.
  • Giet de vulling in de taart en verdeel er de bessen over.
    Bak de taart nog eens 45 a 50min tot de vulling mooi stevig gebakken is.
    Haal uit de oven en laat afkoelen. De taart is zowel op haar lekkerst koud of lauw.
    Smakleijk
Trefwoord bakken, bessen, kwark, kwarktaart, plattekaas, zure room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.