Ontbijten, ik zou het een hele dag kunnen … all day breakfast!
Ik heb dus geen probleem om ‘s ochtends te beginnen met havermoutpap, als lunch yoghurt met fruit en granola en de dag eindigen met pannenkoeken. Geen enkel probleem mee! Het concept van “all day breakfast” is trouwens heel hard in tegenwoordig en kom je meer en meer tegen dus ik ben niet de enige rare “ontbijtfreak” :-).
En als echte “ontbijtfreak” ben ik dan ook enorme fan van deze kokos pannenkoeken met geroosterde aardbeien. Oh, dat was een feestje toen ik deze op tafel toverde. Ik had ze gemaakt als ontbijt maar had nog een portie bewaard als avondmaal. En of je ze nu ‘s ochtends of ‘s avonds maakt, smaken doen ze op elk moment van de dag!
Veel werk of ingredienten vraagt dit receptje echt niet en dat is altijd leuk en handig. De pannenkoekjes zijn heerlijk fluffy en vederlicht perfect in combinatie met wat ricotta en geroosterde aardbeien.
Ingrediënten pannenkoeken (6 stuks)
- 4 eieren
- 250gr kokosmelk
- 35gr kokosmeel
- 1el maizena
- Olie
Ingrediënten
- 500gr aardbeien
- 80ml ahornsiroop (+extra)
- 1 vanillestok
- 250gr ricotta
Bereidingswijze
Begin met de geroosterde aardbeien.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verwijder de hoedjes van de aardbeien en leg de aardbeien in een ovenschaal. Je hoeft de aardbeien niet te halveren.
Giet hierover de maple syrup.
Snij de vanillestok open, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en lege vanillestok toe aan de ovenschaal.
Meng voorzichtig en rooster de aardbeien ongeveer 25min in de oven.
Ondertussen kan je de pannenkoeken maken.
Doe de eieren, kokosmelk, kokosmeel en maizena in een mengkom. Mix goed los tot een mooi egaal beslag.
Verhit een pannenkoekenpan met een scheutje olie.
Giet wat van het beslag in de pan en bak mooie goudbruine pannenkoeken.
Meng ondertussen de ricotta met 3 a 4el maple syrup.
Serveer de pannenkoeken met een beetje ricotta en de geroosterde aardbeien (+ het sap van de geroosterde aardbeien).
Smakelijk