Veelzijdig, lekker en super easy, dat is de perfecte omschrijving van deze salade van geroosterde broccoli, feta en granaatappel. Een salade die je op tafel kan toveren voor verschillende gelegenheden. Serveer hem als vegetarische maaltijd, als bijgerecht bij een barbecue, neem hem mee tijdens een gezellige picknick of neem de overschot de volgende dag mee als lunch. Inderdaad veelzijdig dus zonder al te veel werk of tijd en ook geen hele resem aan ingrediënten.
Voor deze salade, malen we broccoli fijn tot fijne korrels. Of bij Albert Heijn (en misschien bij andere supermarkten ook) verkopen ze tegenwoordig broccoli rijst en dat maakt dit receptje nog makkelijker dan het al is.
De broccoli rijst roosteren we even in de oven en wordt verder op smaak gebracht met rozijnen, feta, granaatappelpitjes en een frisse dressing.
Ingrediënten (4 personen)
- 500gr bloemkool (roosjes)
- 40gr pijnboompitten
- 1/2tl oregano (gedroogd)
- 1/2tl zout
- Snuifje cayennepeper
- 2el + 1el olijfolie
- 2el rozijnen
- Feta
- Granaatappelpitjes
- 2el rode wijnazijn
- 1/2 teentje look
- Snuifje nootmuskaat
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Snij de broccoliroosjes van de stronk. Hak met een mes tot grove kruimels of doe ze in een foodprocessor en hak tot grove kruimels.
Doe de broccoli rijst op de bakplaat samen met de pijnboompitten, 2el olijfolie, 1/2tl zout, oregano en een snuifje cayennepeper. Meng goed.
Rooster de broccoli rijst mooi goudbruin in de oven voor ongeveer 15min.
Haal uit de oven en laat 10min of langer afkoelen.
Voor de dressing, meng de rode wijnazijn met 1el olijfolie, een fijngehakt half teentje look, snuifje nootmuskaat en snuifje zout.
Schep de broccolirijst in een kom, voeg de rozijnen en granaatappelpitjes toe en meng goed. Werk af met verkruimelde feta.
Serveer samen met de dressing.
Smakelijk