Cheesecake met bosvruchten

Cheesecake met bosvruchten

“Bakken is goed voor je gezondheid”
Dat was de titel van een artikel van Libelle dat meteen mijn aandacht trok maar eigenlijk al stiekem een beetje wist :-).
Bakken is dus goed voor je. Waarom? Het stimuleert je creativiteit wat goed is voor ons algemeen welzijn. Bakken brengt rust. Bij bakken hoort de nodige concentratie voor de precise ingredienten en de nodige handelingen, je kan even met niets anders bezig zijn en dat brengt rust in het hoofd. En dat heb ik al lang ontdekt en daarom sta ik wekelijks op mijn bakdag! Bakken geeft je een goed gevoel. Als er een heerlijke taart of cake in de oven staat, de geur alleen al maakt mij gelukkig. En dan uiteindelijk proeven van je baksel en dit delen met vrienden en familie. Iedereen zien smullen, ja dat maakt mij blij en gelukkig!
Het maken van deze cheesecake met bosvruchten maakte mij dus wederom super gelukkig, nochtans “bakken” kwam er niet aan te pas.

Cheesecake met bosvruchten

Voor deze cheesecake heb je dus geen oven nodig. We gebruiken blaadjes gelatine in de cheesecake laag dus de taart stijft op in de koelkast.
En ook al komt er geen oven aan te pas, deze cheesecake valt toch ook wel onder het vakje “bakken” voor mij. Zodra mij Kitchenaid in het spel komt dan is het voor mij bakken en zodus ook genieten :-). Alleja, ook gewoon koken is voor mij rust en genieten. Maar bakken blijft nog net dat tikkeltje specialer voor mij 🙂
Het maken van deze kaastaart was dus weer genieten en pure rust voor mij, ook het opsmullen was een waar feest!
Hemels lekker zeg ik jullie en goed voor je gezondheid!

Cheesecake met bosvruchten
Cheesecake met bosvruchten

Ingrediënten compote

 • 450gr mix van bessen (frambozen, blauwe bessen, bramen, …) vers of diepvries
 • 100gr suiker
 • 7 blaadjes gelatine
 • snuifje kaneel

Ingrediënten bodem

 • 200gr (droge) koekjes
 • 120gr margarine/boter
 • 65gr bruine suiker
 • 1/2 kaneel

Ingrediënten cheesecake

 • 225gr roomkaas (type philadelphia)
 • 160ml room
 • 40gr poedersuiker
 • 1el honing
 • vanille essence
 • Extra om af te werken > bessen

Extra : springvorm (+/- 24cm)

Bereidingswijze

Begin met het maken van de compote
Doe de bessen in een kookpot samen met de suiker en snuifje kaneel. Meng goed. Zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes stoven tot de bessen mooi zacht zijn.
Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water.
Mix de bessencompote glad. Haal de kookpot nu zeker van het vuur. Wring de gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan de compote. Roer goed zodat de gelatine volledig gesmolten zijn.
Zet de compote even apart (niet in de koelkast)

Voor de bodem.
Smelt de margarine/boter.
Maal de koekjes fijn.
Meng de fijngemalen koekjes met kaneel, suiker en de gesmolten boter.
Meng goed.
Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier. ik heb de randen ook bedekt met bakpapier dan plakt cheesecake zeker niet aan de vorm.
Stort het mengsel op de bodem van de springvorm en duw zeer goed aan.
Zet even in de diepvries zodat de bodem kan opstijven en harder worden.
Terwijl kan je cheesecake vulling maken.

Voor de cheesecake.
Klop de room stijf op en zet even opzij.
Doe de roomkaas, poedersuiker, vanille essence en honing in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en klop even los.
Voeg 2/3 van de bosvruchten compote toe. Meng terug goed tot een mooi egaal mengsel.
Spatel nu kort en voorzichtig de opgeklopte room eronder tot een mooi egaal mengsel.
Schep dit mengsel bovenop de opgestijfde bodem.
Met de resterende compote, schep verspreid met een koffielepeltje wat van de compote bovenop de cheesecake (in de vorm van kleine rondjes). Met een satestokje kan je deze compote dan wat uitspreiden.

Zet de cheesecake nu minstens 6h of langer in de koelkast om op te stijven.

Serveer de cheesecake met nog verse bosvruchten

Smakelijk!3 thoughts on “Cheesecake met bosvruchten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.