Ijs met witte chocolade en frambozen

Dit Ijs met witte chocolade en frambozen moet je deze zomer gemaakt hebt! Super makkelijk en snel te maken waarvan je gewoon blijft smullen. Dit ijs recept kan je perfect als basis gebruiken en zelf gaan variëren met smaken en ingrediënten
Naar recept gaan

Eenmaal je ijs zelf hebt gemaakt, wil je niets anders meer. Dat garandeer ik jullie! En eenmaal je van dit ijs met witte chocolade en frambozen hebt geproefd, waan je jezelf in de zevende hemel. Zo lekker, zo romig, lekker fris en zurig met de frambozen en een krokante toets door de koekjes die we gaan toevoegen. Witte chocolade, frambozen en koekjes dat klinkt toch alleen maar super zalig! Dit ijs recept moet je gewoon deze zomer geprobeerd hebben.

Ja, je hebt een ijsmachine nodig om dit ijs te maken. Maar zoals reeds gezegd, eenmaal je dit zelf hebt gemaakt, wil je geen ander ijs meer! Tegenwoordig kan je ook makkelijk goedkope en toch kwaliteitsvolle ijsmachines vinden. Heb je net zoals mij een KitchenAid keukenmachine, ga dan voor hun ijskom. Het is niet meer dan een kom dus geen hele machine. Werkt heel makkelijk en neemt amper plaats in. Dit is trouwens niet gesponsord, gewoon enorme fan van dit merk en hun ijskom.

Het leuke aan dit ijs receptje is dat je ook met melk chocolade kan werken. Je zou de frambozen ook door ander fruit kunnen vervangen. En je kan eender welke favoriete koekjes in het ijs verwerken. Eindeloos variëren met dit recept, gebruik deze dus zeker als basis.

Dit Ijs met witte chocolade en frambozen moet je deze zomer gemaakt hebt! Super makkelijk en snel te maken waarvan je gewoon blijft smullen. Dit ijs recept kan je perfect als basis gebruiken en zelf gaan variëren met smaken en ingrediënten

Hoe maken we dit ijs met witte chocolade en frambozen?

Doe de witte chocolade in een mengkom. Ik gebruikte druppels, deze hoef je niet eerst fijn te hakken. Gebruik je een reep, hak deze dan eerst fijn.
Doe 1/3 van de room samen met de suiker in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Giet vervolgens over de de chocolade. Roer goed zodat deze kan smelten en je een mooi glad papje krijgt. Laat dit papje afkoelen tot kamertemperatuur.

Eenmaal afgekoeld, voeg de de resterende room, melk en de zaadjes van de vanillestok toe. Roer goed. Zet dit mengsel nu voor een paar uur of een nachtje in de koelkast. Dit dient echt koud te zijn alvorens je ijs kan gaan draaien.
TIP! Voor het lekkerste resultaat, gebruik volle melk.

Is het mengsel goed koud dan kan je ijs gaan draaien. Als het ijs mooi stevig is, voeg dan de frambozen en de verkruimelde koekjes toe. Laat nog even draaien om dan vervolgens in een diepvriesdoos te scheppen en nog ietwat te laten opstijven in de diepvries.
TIP! Je kan de frambozen in z’n geheel toevoegen of plet ze eerst wat met een vork.

Dit Ijs met witte chocolade en frambozen moet je deze zomer gemaakt hebt! Super makkelijk en snel te maken waarvan je gewoon blijft smullen. Dit ijs recept kan je perfect als basis gebruiken en zelf gaan variëren met smaken en ingrediënten
Dit Ijs met witte chocolade en frambozen moet je deze zomer gemaakt hebt! Super makkelijk en snel te maken waarvan je gewoon blijft smullen. Dit ijs recept kan je perfect als basis gebruiken en zelf gaan variëren met smaken en ingrediënten

Ijs met witte chocolade en frambozen

Dit Ijs met witte chocolade en frambozen moet je deze zomer gemaakt hebt! Super makkelijk en snel te maken waarvan je gewoon blijft smullen. Dit ijs recept kan je perfect als basis gebruiken en zelf gaan variëren met smaken en ingrediënten
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • ijsmachine

Ingrediënten
  

  • 100 gr witte chocolade
  • 300 ml room
  • 50 gr suiker
  • 100 ml melk (lekkerste resultaat is met volle melk)
  • 1 vanillestok
  • 250 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 5 a 6 koekjes (ik gebruikte de Pariijse wafeltjes van Jules Destrooper)

Instructies
 

  • Doe de witte chocolade in een mengkom. Ik gebruikte chocolade druppels dan hoef je deze niet eerst fijn te hakken. Gebruik je een chocoladereep, hak deze dan eerst fijn.
  • Doe 100ml room en de suiker in een kookpotje en breng zachtjes tot net aan het kookpunt. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen.
    Eenmaal dit bijna kookt, giet over de witte chocolade. Roer goed zodat de chocolade kan smelten en je een mooi glad papje krijgt.
    Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
    Voeg er dan vervolgens de resterende room, melk en de zaadjes van de vanillestok. Roer goed los.
    Zet dit nu voor een paar uur of een nachtje in de koelkast zodat dit mengsel echt koud is alvorens we het ijs gaan draaien.
    TIP! Gebruik je de ijskom van KitchenAid, dan dien je deze eerst een nachtje al in de diepvries te zetten.
  • Giet het koude mengsel in je ijskom of ijsmachine en draai er ijs van.
    Op het laatste voeg je de frambozen en verkruimelde koekjes toe, laat nog even mengen.
    Je kan de frambozen in z'n geheel toevoegen of eerst een beetje pletten met een vork en dan toevoegen.
    Schep het ijs in een diepvriesdoos en laat nog iets harder worden in de diepvries.
    Smakelijk!
Trefwoord dessert, frambozen, ijs, koekjes, melk, witte chocolade, zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.