Gingerbread biscotti

Gingerbread biscotti

Deze Gingerbread biscotti koekjes behoren tot één van mijn kerstcadeautjes dit jaar. Sinds enkele jaren maak ik namelijk zelf mijn kerstcadeautjes omdat ik niet meer wist wat nog te kopen. Bij Dille & Kamille, Casa of Hema koop ik dan leuke en handige potjes die ik dan vul met mijn kook & bak creaties.

Vorig jaar had ik een heleboel beugelpotten gevuld met zelfgemaakte granola en koekjes en dit viel bij iedereen in de smaak. Mijn grootmoeder is nog altijd vol lof over die potten die ze nu gebruikt om suiker en bloem te bewaren.
Dit jaar had ik enkele leuke weckpotjes gekocht die ik heb gevuld met gingerbread granola. Bij Dille & Kamille vond ik deze leuke koffietas en bord die ik heb belegd met zelfgemaakte gingerbread biscotti.

Biscotti ,die ik “sopkoekjes” noem, zijn typische Italiaanse koekjes die bikkelhard zijn. Om ze te kunnen eten moet je ze in een warme drank dippen (of soppen zoals wij in de Kempen zeggen)  zodat ze lekker zacht worden. Je kan ze maken met allerlei ingredienten en in verschillende smaken. Dus ik ben voor een smaakje gegaan die typisch is voor de tijd van het jaar nl. gingerbread.
De smaak van gingerbread kan je vergelijken met speculaas, enkel nog iets kruidiger.

Ingrediënten (+/- 30 a 40 koekjes)

 • 55gr boter (op kamertemperatuur)DIY
 • 100gr witte suiker
 • 100gr kandijsuiker
 • 2 eieren
 • 2tl bakpoeder
 • 310gr speltmeel (of gewone bloem)
 • 3el maple syrup (of honing)
 • 70gr pecannoten
 • 1tl gemberpoeder
 • 2tl kaneel
 • snuifje gemalen steranijs

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de bloem met het bakpoeder en de pecannoten. Zet even opzij.

Mix de boter even.
Voeg beide suikers toe samen met de kruiden. Meng goed. De textuur is nu zeer kruimig.
Voeg de eieren en maple syrup toe, roer of mix goed.
Voeg nu lepel per lepel het bloem-pecannoten mengsel toe. Je kan dit met de hand kneden of door een keukenmachine laten mengen. Je krijgt nu een stevig deeg.

Verdeel het deeg in 2 gelijke hopen, rol beide hopen tot een worst van ongeveer 2cm dikte en 4cm breedte.
Leg beide worsten op een beklede bakplaat.
Bak 25min in een voorverwarmde oven.

Haal uit de oven en laat 15min afkoelen (het kan zijn dat het deeg binnenin nog niet helemaal gaar is, maar het deeg dient nog een tweede keer gebakken worden).
Verlaag de oventemperatuur tot 120 graden.

Snij de koekjesworst in sneetjes van ongeveer 2cm breed en leg terug op een beklede bakplaat.

Zet de koekjes terug in de oven (op 120 graden) en laat ze nog 25min uitdrogen in de oven. Zo ga je die “kei harde” koekjes verkrijgen.
Laat de koekjes afkoelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.