We kennen allemaal cheesecake in een taartvorm of een mini versie met behulp van een cupcake bakvorm. Deze gebakken cheesecake dip is een andere “categorie” 😀 . Je kan als het ware de gebakken cheesecake dippen met behulp van koekjes of wafeltjes. Als dat eens geen leuk en originele manier is om kaastaart te maken en bovendien nog eens super easy te maken.
Waar is de korst?
De dip bestaat eigenlijk uit de klassieke ingrediënten die je zou gebruiken voor een klassieke gebakken cheesecake, enkel de korst onderaan ontbreekt. “Maar Elien, dat korstje maak het net zo lekker”, yes I know!
Als je goed ziet, zie in je in dip krokante wafeltjes en om te dippen gebruik je ook deze wafeltjes of een mix van verschillende koekjes. Dus de korst is op een andere manier verwerkt in dit toetje.
De ingrediënten
De cheesecake dip wordt gemaakt op basis van room, roomkaas, eitjes en suiker, de klassieke ingrediënten. Verder voegde ik ook wat vanille puddingpoeder toe voor de stevigheid. Dit is eigenlijk de basis voor het maken van de dip. Nu kan je naar eigen “goesting” extraatjes gaan toevoegen. Mijn extraatjes zijn rode bessen en de krokante wafeltjes die je ziet zitten. Ik zou ook nog wat stukjes chocolade kunnen toevoegen of gaan spelen met verschillende soorten bessen. Speel en experimenteer zou ik zeggen!
Gebakken cheesecake dip
Ingrediënten
- 2 eieren
- 600 gr roomkaas type Philadelphia
- 90 gr suiker
- 1 tl zeste van citroen
- 1 citroen (sap)
- 50 gr vanille puddingpoeder
- 200 ml room
- 200 gr rode bessen
- koekjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.Vet een ovenschaal in met wat boter
- Scheid de eieren.Doe de eigelen in een mengkom samen met roomkaas, suiker, zeste van citroen, het sap van 1 citroen en de puddingpoeder. Mix tot een gladde massa luchtige massa.Klop de eiwitten stijf en klop de room ook stijf in een andere kom.Spatel eerst de opgeklopte room doorheen het roomkaas mengsel gevolgd door de opgeklopte eiwitten. Meng goed maar niet te lang zodat je niet al de lucht eruit mengt. Giet dit mengsel in de ovenschaal, verdeel hierover de besjes en breek een paar koekjes in grote stukken strooi dit over het cheesecake mengsel. Duw de koekjes een beetje in dit mengsel. Bak de cheesecake voor zo'n 30 a 35min in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is. Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen.Serveer de dip lauw met koekjes om te dippen.Smakelijk