Frangipanetaart met kersen

Lekker makkelijk recept voor Frangipanetaart met kersen, simpel en snelle taart voor bij de koffie of thee. Heerlijk gebak met amandelvulling, kersen confituur en verse zomerse kersen. Deze taart vraagt weinig werk en is super snel klaar.
Naar recept gaan

Frangipanetaart met kersen, een makkelijk taartje waarmee je heel wat harten gaat kunnen veroveren. Mannekes, het is kersen seizoen en dat duurt helaas niet zo lang. Dussss daar moeten we nu volop van profiteren. Eet ze gewoon puur natuur want zo zijn ze toch echt het lekkerste. Of maak er een heerlijke confituur van. En maak deze zalige taart! Een super simpel taartje met “zelfgekocht” taartdeeg gevuld met een amandelvulling en kersenconfituur. Als afwerking heel veel kersen. Ik bak deze niet mee want puur natuur vind ik ze gewoon het lekkerste.

Nog meer lekkere inspiratie nodig met kersen? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Frangipanetaart met kersen, simpel en snelle taart voor bij de koffie of thee. Heerlijk gebak met amandelvulling, kersen confituur en verse zomerse kersen. Deze taart vraagt weinig werk en is super snel klaar.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Frangipanetaart met kersen?

  • Taartdeeg / Kruimeldeeg : Kant-en-klaar of homemade (ik gebruikte hier kant-en-klaar)
  • Boter
  • Suiker & vanillesuiker
  • Ei
  • Amandel extract : hou je niet van de smaak van amandel/frangipane, laat dit dan weg
  • Amandelmeel
  • Patisseriebloem
  • Kersen
  • Kersen confituur

Hoe maak je deze Frangipanetaart met kersen?

TIP! Wens je het deeg voor de korst zelf te maken, maak dit dan eerst. Of gebruik kant-en-klaar.

Bekleed de taartvorm met het deeg, duw goed aan langs alle kantjes en hoekjes. Verwijder het overtollige deeg. Zet dan even opzij.

Vervolgens gaan we de frangipane vulling maken. Doe hiervoor de zachte boter, suiker en vanillesuiker in een mengkom. Mix dit alvast even los en luchtig voor zo’n 2 a 3min. Doe er dan het ei bij en mix opnieuw tot een gladde massa. Als laatste voeg je enkele druppeltjes amandel extract toe samen met het amandelpoeder en bloem. Mix nog even goed tot een stevige vulling.

Smeer dan een dun laagje confituur over de bodem gevolgd door de frangipane. Smeer goed uit tot een mooi egaal laagje. Bak dit zo in de oven tot deze mooi gaar en goudbruin gebakken is. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen

Ondertussen kan je de kersen halveren en ontpitten.

Eenmaal de taart volledig is afgekoeld, smeer je opnieuw een dun laagje confituur op de frangipane. Werk af met de gehalveerde kersen. Ik heb deze met de snijkant naar beneden gelegd.

Lekker makkelijk recept voor Frangipanetaart met kersen, simpel en snelle taart voor bij de koffie of thee. Heerlijk gebak met amandelvulling, kersen confituur en verse zomerse kersen. Deze taart vraagt weinig werk en is super snel klaar.
Lekker makkelijk recept voor Frangipanetaart met kersen, simpel en snelle taart voor bij de koffie of thee. Heerlijk gebak met amandelvulling, kersen confituur en verse zomerse kersen. Deze taart vraagt weinig werk en is super snel klaar.

Frangipanetaart met kersen

Lekker makkelijk recept voor Frangipanetaart met kersen, simpel en snelle taart voor bij de koffie of thee. Heerlijk gebak met amandelvulling, kersen confituur en verse zomerse kersen. Deze taart vraagt weinig werk en is super snel klaar.
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 8

Equipment

  • 1 taartvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediënten
  

  • 1 vel taartdeeg/kruimeldeeg (homemade of kant-en-klaar)
  • 75 gr boter (zacht)
  • 75 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
  • 1 ei
  • amandelextract
  • 75 gr amandelmeel
  • 35 gr patisseriebloem
  • Kersen confituur
  • +/- 250 gr kersen

Instructies
 

  • TIP! Wil je zelf het deeg maken voor de korst dan dien je dit eerst te maken. Ik gebruikte hier gewoon kant-en-klaar.
  • Bekleed je taartvorm met het deeg. Duw goed aan bij de kanten en hoekjes. Verwijder het overtollige deeg. Zet even opzij.
  • Maak dan het frangipane deeg.
    Doe de zachte boter en suiker en vanillesuiker in een mengkom. Mix dit alvast even los en romig voor zo'n 2 a 3min. Schraap af en toe de zijkanten los.
    Doe er het ei bij en mix opnieuw goed door tot een glad mengsel.
    Voeg enkele druppeltjes amandelextract toe samen met het amandelmeel en bloem. Mix dit tot een stevig mengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smeer op de bodem van de taart een dun laagje kersen confituur gevolgd door de frangipane.
    Smeer de frangipane mooi egaal uit.
    Bak in de oven voor zo'n 35 a 40min tot de frangipane en korst mooi gaar en goudbruin gebakken zijn.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Terwijl de taart afkoelt, halveer de kersen en ontpit ze.
    Wanneer de taart volledig is afgekoeld, smeer je opnieuw een dun laagje confituur bovenop de frangipane.
    Schik hierop de gehalveerde kersen met het snijvlak naar beneden.
    Smakelijk
Trefwoord amandelen, bakken, dessert, frangipane, gebak, kersen, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.