Frambozen mousse taart met speculaas

Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse taart met speculaas, simpel fris dessert zonder te bakken. Fris, licht en zomers. Met een bodem van speculaas koekjes en een mousse op basis van frambozen, mascarpone en yoghurt.
Naar recept gaan

Frambozen mousse taart met speculaas, een frisse zomerse taart waar je geen oven voor nodig hebt. Ideaal om te maken in de zomermaanden, maar ook daarbuiten hoor. Ze ziet er spectaculair uit maar ze is zo makkelijk en snel te maken. Iedereen kan deze maken en kan ermee uitpakken. De bodem bestaat uit fijngemalen speculaas. Daarop komt een frisse lichte mousse op basis van frambozen, mascarpone en yoghurt. En natuurlijk dat bovenste laagje speculaaspasta mag niet ontbreken.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met speculaas? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse taart met speculaas, simpel fris dessert zonder te bakken. Fris, licht en zomers. Met een bodem van speculaas koekjes en een mousse op basis van frambozen, mascarpone en yoghurt.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Frambozen mousse taart met speculaas?

  • Gelatine
  • Frambozen coulis (homemade of kant-en-klaar)
  • Boter
  • Speculaas
  • Mascarpone
  • Griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
  • Poedersuiker
  • Vanille extract
  • Slagroom 
  • Speculaaspasta
  • Frambozen 

Hoe maak je deze Frambozen mousse taart met speculaas?

Wil je zelf je de coulis maken voor deze taart, begin hier dan mee. Of gebruik kant-en-klare, die kan je bij de meeste supermarkten vinden in de diepvries.

Gebruik je kant-en-klare, dan zal je deze waarschijnlijk eerst moeten ontdooien. Doe in een kookpotje en breng zachtjes tot net onder het kookpunt. Of maak de coulis zelf en breng deze nog even tot het onder het kookpunt. 

Haal van het vuur en voeg geweekte blaadjes gelatine (uitgeknepen) toe. Roer goed zodat de gelatine kan oplossen. Zet dit even opzij zodat dit ietwat kan afkoelen.

Ondertussen kan je de korst maken van de taart. Hiervoor smelt je de boter en maal je speculaas fijn. Meng beide en schep op de bodem van een beklede springvorm. Dit spreid je dan uit tot een mooi egaal laagje. Zet dan even in de koelkast.

Vervolgens kan je de mousse maken. Hiervoor doe je de mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Dit mix je alvast even los tot een gladde massa. Dan giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige ietwat stevige mousse. 

Als laatste giet je er de coulis bij. Dit meng je met een spatel doorheen de mousse tot een gladde massa. Schep de mousse bovenop de speculaaskorst.

Zet de taart dan voor minstens 3 a 4h (mag ook langer) in de koelkast om op te stijven. 

Wanneer de taart mooi is opgesteven, kan je de speculaaspasta smelten au-bain-marie. Zo wordt deze mooi lopend. Giet de speculaaspasta dan bovenop de taart (laat de taart nog in z’n springvorm zitten). Spreid dan uit tot een mooi egaal laagje. Zet dt de taart dan nog minstens 20min in de koelkast zodat de speculaaspasta kan opstijven. 

Bij het serveren, werk je de taart nog af met speculaaspasta.

Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse taart met speculaas, simpel fris dessert zonder te bakken. Fris, licht en zomers. Met een bodem van speculaas koekjes en een mousse op basis van frambozen, mascarpone en yoghurt.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse taart met speculaas, simpel fris dessert zonder te bakken. Fris, licht en zomers. Met een bodem van speculaas koekjes en een mousse op basis van frambozen, mascarpone en yoghurt.

Frambozen mousse taart met speculaas

Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse taart met speculaas, simpel fris dessert zonder te bakken. Fris, licht en zomers. Met een bodem van speculaas koekjes en een mousse op basis van frambozen, mascarpone en yoghurt.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert, voor bij de koffie
Porties 8

Equipment

  • 1 Springvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediënten
  

  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 gr frambozen coulis (zie notities voor recept)
  • 150 gr speculaas
  • 80 gr boter
  • 250 gr mascarpone
  • 300 gr Griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
  • 75 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200 ml slagroom
  • 4 el speculaaspasta
  • Verse frambozen (om te decoreren)

Instructies
 

  • Begin met het weken van de gelatine in koud water 
  • Gebruik je kant-en-klaar coulis doe deze dan in een kookpotje. Omdat je die waarschijnlijk nog zal moeten ontdooien. Breng zachtjes tot net onder het kookpunt
    Maak je zelf je coulis, breng deze dan ook terug tot net onder het kookpunt
    Eenmaal deze bijna kookt, haal van het vuur en voeg de geweekte blaadjes gelatine (uitgeknepen) toe. Roer goed zodat de gelatine kan oplossen. 
    Zet dit nu even opzij zodat dit wat kan afkoelen. Maar zet niet in de koelkast, dit dient mooi lopend te blijven. 
  • Maak ondertussen de speculaas korst. Hiervoor smelt je de boter en maal de speculaas fijn. Meng beide. 
    Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier. Schep hierop het speculaas mengsel en spreid mooi egaal uit. De gehele bodem moet mooi bedekt zijn. Zet even in de koelkast. 
  • Ondertussen doe je de mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde massa. 
    Giet er vervolgens de slagroom bij en klop op tot een luchtige ietwat stevige mousse. 
    Als laatste giet je er de coulis bij. Meng dit met een spatel doorheen de mousse tot een gladde massa. Giet de mousse bovenop de speculaaskorst.
    Zet de taart voor minstens 3 a 4h (mag ook langer) in de koelkast om op te stijven. 
  • Wanneer de taart mooi is opgesteven, smelt je de speculaaspasta au-bain-marie. Zo wordt ie mooi lopend. Giet dit bovenop de opgesteven taart en spreid tot een egaal laagje. Zet nog voor minstens 20min in de koelkast zodat de speculaaspasta kan opstijven.
    Decoreer de taart met verse frambozen

Notities

(*) Je kan gewoon kant-en-klare frambozen coulis kopen. Deze kan je bij de meeste supermarkten in de diepvries vinden. Of maak deze zelf (zie recept – dit is met een mix van bessen maar dit kan ook met alleen frambozen)
Trefwoord dessert, frambozen, mascarpone, no bake, snel klaar, speculaas, speculaaspasta, yoghurt, zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.