«

»

Bericht afdrukken

Crumble met kersen en nectarine

Bij de zomer hoort een echte heerlijke zomerse crumble, eentje met heerlijk zoet zomerfruitdaarboven een crunchy crumble en een bolletje ijs. Ja, dat klinkt lekker he?
Wel dan moet je komende zomer zeker deze crumble met kersen en nectarine uitproberen!
De zomer samengevat in een dessertje 😁

Crumble met kersen en nectarine

Het leuke aan een crumble vind ik persoonlijk dat het bij elke gelegenheid past of het nu als afsluiter is van een BBQ, een tuinfeestje onder vrienden of op druilerige zomerdag om je even op te vrolijken.
Altijd een topper als je deze op tafel zet voor zowel groot als klein en heel veel werk vraagt een crumble niet.
Je kan ook alles al mooi op voorhand voorbereiden nl. het fruit snijden en de crumble maken. Op het laatste nog even afbakken en smullen maar!

Crumble met kersen en nectarine

Crumble met kersen en nectarine

Ingrediënten (4 personen)

  • 250gr kersen
  • 3 nectarines
  • 1 vanillestok
  • 50gr havermout
  • 200gr patisseriebloem
  • 220gr suiker
  • 30gr vanillesuiker
  • 100gr boter/margarine
  • 50gr walnoten
  • kaneel

Bereidingswijze

Halveer de kersen en verwijder de pitten.
Halveer de nectarines, verwijder de pitten en snij in plakjes.
Doe de kersen, nectarines en de zaadjes van de vanillestok in een ovenschaal.
Meng alvast kort.
*
Voor de crumble :
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de walnoten grof.
Snij de boter/margarine in de kleinere blokjes.
Kneed de boter samen met de havermout, bloem, beide suikers, snuifje kaneel
en de grof gehakte walnoten tot een korrelig deeg.
Verdeel de crumble over het fruit.
Bak de crumble 25min in de oven tot hij mooi goudbruin is.
Serveer de crumble met een bolletje vanille-ijs
Smakelijk!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: https://elienscuisine.be/recepten/dessert/crumble-met-kersen-en-nectarine/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.