Bij de zomer hoort een echte heerlijke zomerse crumble, eentje met heerlijk zoet zomerfruitdaarboven een crunchy crumble en een bolletje ijs. Ja, dat klinkt lekker he?
Wel dan moet je komende zomer zeker deze crumble met kersen en nectarine uitproberen!
De zomer samengevat in een dessertje 😁
Het leuke aan een crumble vind ik persoonlijk dat het bij elke gelegenheid past of het nu als afsluiter is van een BBQ, een tuinfeestje onder vrienden of op druilerige zomerdag om je even op te vrolijken.
Altijd een topper als je deze op tafel zet voor zowel groot als klein en heel veel werk vraagt een crumble niet.
Je kan ook alles al mooi op voorhand voorbereiden nl. het fruit snijden en de crumble maken. Op het laatste nog even afbakken en smullen maar!
Ingrediënten (4 personen)
- 250gr kersen
- 3 nectarines
- 1 vanillestok
- 50gr havermout
- 200gr patisseriebloem
- 220gr suiker
- 30gr vanillesuiker
- 100gr boter/margarine
- 50gr walnoten
- kaneel
Bereidingswijze
Halveer de kersen en verwijder de pitten.
Halveer de nectarines, verwijder de pitten en snij in plakjes.
Doe de kersen, nectarines en de zaadjes van de vanillestok in een ovenschaal.
Meng alvast kort.
*
Voor de crumble :
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de walnoten grof.
Snij de boter/margarine in de kleinere blokjes.
Kneed de boter samen met de havermout, bloem, beide suikers, snuifje kaneel
en de grof gehakte walnoten tot een korrelig deeg.
Verdeel de crumble over het fruit.
Bak de crumble 25min in de oven tot hij mooi goudbruin is.
Serveer de crumble met een bolletje vanille-ijs
Smakelijk!