«

»

Bericht afdrukken

Slawraps met Aziatische kip

Deze slawraps met Aziatische kip is een zalig en simpel receptje klaar
in nog geen 30min en afkomstig uit een nieuwe aanwinst van me.
En met die nieuwe aanwinst dan bedoel ik een nieuw kookboek nl. Iedereen eet mee!
Het leuke aan dit kookboek is dat het geschreven is door een Vlaamse collega foodblogster en een supertoffe meid nl. Alexia Stevens van de foodblog “Must be Yummie“.
Op haar blog en in haar kookboek deelt ze smakelijke en makkelijke receptjes die
vrij zij van gluten, lactose, noten, eieren, soja of geraffineerde suikers.
De receptjes mogen dan misschien vrij zijn van gluten, lactose …
de yumminess is er zeker wel en dat is de belangrijkste regel bij Alexia.

Slawraps met Aziatische kip

En die heerlijke gewonde yumminess mocht ik samen met enkele andere
supertoffe blogsters (Mieke van Mie en Place, Myriam van  Hap en Tap, Nele van Mama Expert) ontdekken bij Alexia thuis.
Een gezellig etentje met heel leuk gezelschap, een frisse Crodino mocktail en
natuurlijk gerechtjes uit het kookbook “Iedereen eet mee”.
Het hoofdgerecht waren deze zalige slawraps met Aziatische kip.
Een gerechtje om gewoonweg duimen en vingers af te likken, klaar in 30min,
bomvol smaak, gezond en een hit voor zowel groot als klein net zoals alle andere receptjes die in het boek staan.

Slawraps met Aziatische kip

Slawraps met Aziatische kip

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 courgette
  • 3 wortels
  • 2 rode uien
  • 200gr sojascheuten
  • 2el geraspte gember
  • 1el geroosterde sesamolie (of gewone olie)
  • 600gr kipgehakt
  • 4el tamari (of sojasaus)
  • sap van 1/2 limoen
  • 3tl vijfkruidenpoeder
  • Ijsbergsla of mini Romeinse sla
  • Optioneel : verse koriander en fijngesneden rode peper

Bereidingswijze

Snij de courgette in kleine blokjes.
Schil de wortels en snij ook in kleine blokjes
Pel de rode uien en hak fijn.

Verhit een ruime hoge pan met de sesamolie (of gewone olie).
Bak hierin de groenten en de gember gedurende 4min. Roer regelmatig.
Voeg dan het gehakt toe en bak mooi rul.
Kruid met de tamari (of sojasaus), limoensap en het vijfkruidenpoeder.
Vul de slabladeren met een beetje van het mengsel van gehakt en groenten, werk eventueel af
met koriander en fijngesneden rode peper en serveer direct.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: https://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/slawraps-met-aziatische-kip/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.