Deze slawraps met Aziatische kip is een zalig en simpel receptje klaar
in nog geen 30min en afkomstig uit een nieuwe aanwinst van me.
En met die nieuwe aanwinst dan bedoel ik een nieuw kookboek nl. Iedereen eet mee!
Het leuke aan dit kookboek is dat het geschreven is door een Vlaamse collega foodblogster en een supertoffe meid nl. Alexia Stevens van de foodblog “Must be Yummie“.
Op haar blog en in haar kookboek deelt ze smakelijke en makkelijke receptjes die
vrij zij van gluten, lactose, noten, eieren, soja of geraffineerde suikers.
De receptjes mogen dan misschien vrij zijn van gluten, lactose …
de yumminess is er zeker wel en dat is de belangrijkste regel bij Alexia.
En die heerlijke gewonde yumminess mocht ik samen met enkele andere
supertoffe blogsters (Mieke van Mie en Place, Myriam van Hap en Tap, Nele van Mama Expert) ontdekken bij Alexia thuis.
Een gezellig etentje met heel leuk gezelschap, een frisse Crodino mocktail en
natuurlijk gerechtjes uit het kookbook “Iedereen eet mee”.
Het hoofdgerecht waren deze zalige slawraps met Aziatische kip.
Een gerechtje om gewoonweg duimen en vingers af te likken, klaar in 30min,
bomvol smaak, gezond en een hit voor zowel groot als klein net zoals alle andere receptjes die in het boek staan.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 courgette
- 3 wortels
- 2 rode uien
- 200gr sojascheuten
- 2el geraspte gember
- 1el geroosterde sesamolie (of gewone olie)
- 600gr kipgehakt
- 4el tamari (of sojasaus)
- sap van 1/2 limoen
- 3tl vijfkruidenpoeder
- Ijsbergsla of mini Romeinse sla
- Optioneel : verse koriander en fijngesneden rode peper
Bereidingswijze
Snij de courgette in kleine blokjes.
Schil de wortels en snij ook in kleine blokjes
Pel de rode uien en hak fijn.
Verhit een ruime hoge pan met de sesamolie (of gewone olie).
Bak hierin de groenten en de gember gedurende 4min. Roer regelmatig.
Voeg dan het gehakt toe en bak mooi rul.
Kruid met de tamari (of sojasaus), limoensap en het vijfkruidenpoeder.
Vul de slabladeren met een beetje van het mengsel van gehakt en groenten, werk eventueel af
met koriander en fijngesneden rode peper en serveer direct.
Smakelijk!
Het ziet er allemaal zo lekker uit en de foto’s zijn allemaal even mooi. Ik krijg er honger van, maar het is bedtijd haha…
http://Www.lievelyne.be