Een dessertje dat klaar is in minder dan 10min, dat zomer uitstraalt en super smaakvol is … dat kan dus perfect en daar is deze citroenmousse met ricotta het ideale voorbeeld van. Ik serveerde dit toetje afgelopen weekend als afsluiter van een zomerse barbecue. Na een rijkelijke zomerse barbecue, wil je geen al te zwaar dessertje meer serveren en dan is deze citroenmousse echt ideaal!
De basis van deze mousse is ricotta en Griekse yoghurt daar voegen we een beetje honing, vanille en lemon curd aan toe. Deze bekende “Engelse citroenpudding” zal voor de frisse “citroenige” toets zorgen. Je kan deze pudding zelf maken of ga voor lekker makkelijk zoals ik nu heb gedaan en breng een potje mee van de supermarkt. Vandaag maken we het ons eens lekker makkelijk zonder aan smaak in te boeten.
Deze mousse kan je trouwens makkelijk een paar uur op voorhand al mengen en koel bewaren in de koelkast.
Ik combineerde de citroenmousse met zomerse Belgische aardbeien, natuurlijk kan je hier eender welk zomerfruit bij serveren zoals bijvoorbeeld en mix van bessen of de combinatie nectarine, perzik en pruimen. Mix & match, je kan echt niets verkeerd doen.
Een toetje dat heeft naar mijn mening ook altijd een “krokantje” nodig. Je zou zelf koekjes kunnen bakken of een crumble maken. Maar zoals gezegd, vandaag maken we het ons zelf makkelijk. Daarom werkte ik dit dessertje af met wat verkruimelde koekjes (ik koos voor Jules Destrooper natuurboterwafels).
Citroenmousse met ricotta
Ingrediënten
- 250 gr ricotta
- 150 gr griekse yoghurt
- 2 el honing
- 1 vanillestokje
- 2,5 el lemon curd
- 500 gr aardbeien
- +/- 12 koekjes
Instructies
- Doe de ricotta en yoghurt in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix los en luchtigVoeg de honing, zaadjes van de vanillestok en lemon curd toe. Meng nog even kort.Zet de kom afgedekt in de koelkast tot net voor het serveren.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. (Kan je ook al op voorhand doen)
- Vlak voor het serveren, verdeel de aardbeien over glazen gevolgd door de mousse en verkruimel hierover de koekjes.Serveer.
Gisteren gemaakt en is fantastisch van smaak en hee makkelijk te maken
ik vond een geweldige dessert om tussen doortje geven