De lekkerste en makkelijkste chocolate chip cookies aller tijden, dat heb ik in petto voor jullie in deze post. Echter draait deze blogpost eigenlijk niet om de koekjes, wel om één ingrediënt dat op 1juni verdient in de spotlight zal staan. Een ingrediënt dat als basis dient van heel veel lekkers, enorm veelzijdig en in bijna ieders koelkast te vinden. Zeg maar een basisingrediënt, eentje dat iedereen een hele dag door, zonder het soms te beseffen “consumeert”.
“King” of “Queen” van zuivel
Natuurlijk heb ik het over melk! Als trotse “zuivel ambassadeur” zet ik maar al te graag de “King” of “Queen” van zuivel in de dik verdiende “spotlight”. Als ambassadeur werd ik uitgedaagd om dit authentieke & veelzijdige product in de kijker te zetten aan de hand van een receptje. Dit mocht met een familierecept zijn of eentje met een speciale betekenis.
Om eerlijk te zijn, hoefde ik daar niet te lang over na te denken.
Nee ik ga geen eeuwenoud recept delen of eentje met een speciale betekenis. Als ik aan melk denk, denk ik aan mijn “jeugdjaren” en de liters melk die ik heb gedronken (en nu nog steeds). Als ontbijt, als tussendoortje, voor het slapengaan … een gewoon glas koude melk, er bestaat niets beter en voedzamer dan dat. Oke, ik geef toe … vaak “dip” ik wel eens iets in mijn melk zoals koekjes of cakejes. Vroeger bestond mijn ontbijt vaak enkel maar uit melk met madeleintjes (klinkt toch zalig he).
Ontbijtcocktail
Ondertussen zijn we de 30 gepasseerd maar dat glas koude melk elke dag, houdt nog steeds stand. De ideale voedzame dorstlesser maar ook als tussendoortje kan het perfect. Alleen maar liefde voor die “King” of “Queen” van de zuivel en daarom wil ik gewoon dit lekkere product in “the spotlight” zetten. Daarom deze feestelijke deluxe glazen gedipt in wat chocolade & feestelijke discobolletje, gevuld met de lekkerste koude melk en een koekje op een stokje. Iedereen kent wel een martini met een olijf op een stokje. Wel we vervangen de sterke drank door melk en de olijf door koekjes. Een echte ontbijtcocktail als je het mij vraagt.
Veelzijdigheid troef
Melk is de basis van heel wat ingrediënten en producten. Denk maar aan de boter, gecondenseerde melk en de chocolate chips in dit receptje van de lekkerste chocolate chip cookies. Vaak staan we er niet bij stil hoe veelzijdig dit witte goedje is. Melk is nu eenmaal de basis van heel wat zuivelproducten zoals yoghurt, room, plattekaas, kaas en boter. Van melk kan je op ieder moment van de dag genieten … dat scheutje melk in je eerste koffie van de dag, dat lekkere havermoutpapje als ontbijt, je boterhammetje met kaas als lunch, je yoghurtbowl met fruit als vieruurtje, de bloemkool in witte saus en die smeuïge aardappelpuree met een klontje boter. Kortom voor op ieder moment van de dag!
Alleen maar liefde voor melk. Ik ben er dol op en natuurlijk wil ik toch wel even weten wat jullie ultieme “Melkmoment” is. Laat ze me zeker even weten in de reacties. En zet die lekkere melk van bij ons ook even in de kijker met deze melkcocktail en de lekkerste chocolate chip cookies. Stuur al jullie creaties zeker naar mij door, vind ik altijd super leuk!
Chocolate chip cookies
Ingrediënten
- 200 gr boter (op kamertemperatuur)
- 2 el suiker
- 120 ml gecondenseerde melk
- 1 tl vanille essence
- 190 gr patisseriebloem
- 1 tl bakpoeder
- 90 gr Chocolate chips (of fijngehakte pure chocolade)
Instructies
- Doe de zachte boter en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix los en luchtig.Giet hierbij de gecondenseerde melk en vanille essence, mix tot een gladde crème.Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix tot stevig deeg.Voeg op op het laatste de chocolate chips toe en meng nog even kort.Laat het deeg zo'n 20min opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Beleg een bakplaat met bakpapier.Rol kleine balletje (+/- 2,5cm) van het deeg en leg op de bakplaat.De koekjes zullen tijdens het bakken niet veel uitzetten.Bak de koekjes mooi goudbruin voor zo'n 10 a 12min tot ze mooi goudbruin zijn.Als je ze uit de oven haalt, zullen ze nog zwak zijn. Laat eerst ietwat afkoelen op de bakplaat, tijdens het afkoelen zullen ze harder worden. Leg ze dan op een rooster om verder volledig af te koelen. Bewaar de koekjes luchtdicht.
- Je kan de koekjes nu nog voor een deel door gesmolten chocolade halen en dippen in sprinkles.