Deze brioche met frangipane en rabarber heeft misschien de “looks” van een wentelteefje, dat is het dus zeker niet. In de patisseriewereld wordt dit een “Bostock” genoemd.Een brioche toast ingesmeerd met suikersiroop, daarop frangipane afgewerkt met wat amandelschaafsel. Ik gaf er mijn eigen draai aan, zeg maar eentje met serieuze “rabarber vibes”. Een veelzijdig receptje dat je zowel als ontbijt, brunch of dessertje kan serveren.
De brioche is aanwezig, de klassieke frangipane is ook van de partij. De suikersiroop heb ik vervangen door mijn homemade rabarberconfituur. Natuurlijk kan je daar eender welke zelfgemaakte of zelfgekochte confituur voor gebruiken. Als afwerking nog wat verse zelfgeteelde rabarber.
Kan je nu geen rabarber vinden of misschien lust je het niet (bestaat dat?)? Je kan deze perfect vervangen door bijvoorbeeld pruimen, abrikozen, perziken, appel, peer …
Een echte Bostock wordt gemaakt met sneetjes briochebrood. Heb je nu per toeval nog sandwiches of croissants over van de vorige dag, dan kan je deze daar ook perfect voor gebruiken. Gewoon opensnijden en vervolgens dezelfde stappen. Lekker veelzijdig!
Serveertip > Serveer je deze brioche als ontbijt of bij een brunch, werk dan af met wat yoghurt of platte kaas. Serveer je deze als dessertje, geef er dan een bolletje ijs bij.
Brioche met frangipane en rabarber
Ingrediënten
- 4 dikke sneetjes briochebrood
- 4 el rabarberconfituur (of andere confituur)
- 125 gr boter/margarine (op kamertemperatuur)
- 125 gr suiker
- 1 ei
- 1 tl zeste van sinaasappel
- 125 gr amandelmeel
- 1 a 2 stokken rabarber
- 4 el amandelschaafsel
- Yoghurt – plattekaas – ijs om te serveren
Instructies
- Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de snede briochebrood.Smeer ze in met de rabarberconfituurZet even opzij.
- Doe de zachte boter/margarine en suiker in een mengkom (van je keukenmachine)Mix los en luchtig voor zo'n 5min.Voeg het ei toe en mix even goed door.Doe hierbij de zeste van sinaasappel en amandelmeel en mix tot een dikke pasta. Smeer de frangipane bovenop het laagje confituur en zorg dat de toast bovenaan helemaal bedekt is met de frangipane.
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Snij de rabarber in reepjes van zo'n 5cm en duw een klein beetje in de frangipane.Strooi hierover het amandelschaafsel.Bak de toasts in de oven voor zo'n 20min tot de frangipane mooi gaar en goudbruin gebakken zijn. Laat ietwat afkoelen en serveer lauw met wat yoghurt, plattekaas of ijs.Smakelijk