Waar zitten hier alle “chocolate lovers”? Wel dan is deze chocoladetaart met kersen echt een “must bake”! Een taartje dat eigenlijk vergelijkbaar is met de klassieke zwartewoudtaart. In dit recept geen typische chocoladebiscuit, wel een chocoladekorst en chocoladevulling waarin ook kersen verwerkt zijn. En de kers op de taart … een rijkelijke laag room en nog wat kersen.

Kersen, dat is echt iets typisch voor de zomer, fruit waarin ik me bijna ziek in kan eten :-). Ja, als je eenmaal begint met die zaligheid dan is het moeilijk om er van af te blijven. Net hetzelde met chocolade. Dus als je eenmaal aan dit taartje begint dan ga je niet meer kunnen stoppen. Sorry mensen 😀


Ingrediënten korst
- 250gr patisseriebloem
- 65gr cacaopoeder
- 120gr kokospoeder
- 4el suiker
- 225gr margarine/boter
- 1tl vanille essence
Extra : taartvorm +/- 25cm
Ingrediënten vulling
- 170gr pure chocolade
- 85gr margarine/boter
- 150gr bruine suiker (cassonade)
- 3 eieren
- 1tl vanille essence
- 225gr kersen (ontpit)
- Extra om af te werken : 200ml room + 1,5el poedersuiker + geraspte chocolade + kokosvlokken + kersen
Bereidingswijze
Begin met het maken van de korst.
> Vet de taartvorm in en zet even opzij.
> Verwarm de oven voor op 190 graden.
> Smelt de margarine/boter.
> Meng alvast de bloem, cacaopoeder, kokospoeder en suiker. Voeg de gesmolten margarine/boter en vanille toe. Meng goed tot een mooie deegbal. Duw het deeg met behulp van je handen in de taartvorm. Zorg dat de bodem en randen gelijk bedekt zijn met het deeg.
> Prik wat gaatjes in het deeg.
> Bak de korst blind (bedek het deeg met bakpapier en vul op met rijst of gedroogde linzen) voor zo’n 15min.
Ondertussen kan je de vulling maken.
> Smelt de chocolade samen met de margarine/boter. Roer goed tot een gladde massa.
> Doe de bruine suiker, eieren en vanille in een mengkom (van je keukenmachine) en klop romig en luchtig (voor zo’n 2min). Giet hierbij de gesmolten chocolade & margarine/boter. Meng nog even tot een gladde massa.
Haal de korst uit de oven.
Verwijder de linzen/rijst en het bakpapier.
Leg op de bodem van de korst de ontpitte kersen en giet hierover de chocoladevulling.
Bak dit zo’n 25min in de oven.
Haal dan uit de oven, laat zo’n 30min afkoelen op kamertempartuur en zet dan voor minstens 2h in de koelkast.
Vlak voor het serveren, klop je wat room op met poedersuiker en werk je hiermee de taart nog af. Werk verder af met geraspte chocolade, kokosvlokken en nog wat extra kersen.
Smullen maar