Citroen Pancakes

Citroen Pancakes

#samenwerking
De dag beginnen met een pannenkoeken buffet, is dat nu eens geen zalig begin van de dag! Of het nu een doordeweekse werkdag is of ontspannend in het weekend, pannenkoeken dat is altijd een feest. En vandaag is het weer eens feest met deze citroen pancakes. Frisse fluffy pannenkoekjes geserveerd met een klein fruit buffet en een zalig blauwe besse sausje. Een echte “Pancake Party” … my kind of party 😀

Citroen Pancakes

Een “Pancake Party” met pannenkoekjes die gemaakt zijn met faire melk van Fairebel. Een solidair en eerlijk “merk” dat is opgericht na de crisis in de landbouwsector van 2010 om er voor te zorgen dat landbouwers in staat stelt een fatsoenlijk inkomen krijgen voor een deel van hun werk.
De FAIREBEL producten worden in de winkels verkocht tegen een adviesprijs die het resultaat is van een juiste winstverdeling tussen de spelers van de hele keten, waardoor een fatsoenlijk inkomen voor onze landbouwers gegarandeerd is.
Fairebel staat daarnaast ook voor kwaliteitsvolle producten, 100% smaak, 100% fair, 100% smeuïg en fair.

Citroen Pancakes

Fairebel heeft niet enkel melk in haar assortiment, ze bieden ook boter gefabriceerd op ambachtelijke wijzen aan, kaas en roomijs.

Ingrediënten (+/- 20 pancakes)

 • 350gr speltbloem (of patisseriebloem)
 • 4el + 2el suiker
 • 1tl bakpoeder
 • 1tl baking soda
 • 450ml melk
 • 3 eieren
 • 115gr boter (+extra om te bakken)
 • 2tl zeste van citroen
 • 2el + 1el vers citroensap
 • 250gr blauwe bessen
 • 1tl kaneel
 • Extra om te serveren : vers fruit + honing/maple syrup

Bereidingswijze

Begin met de boter te smelten op een zacht vuurtje.

Doe de bloem, bakpoeder en baking soda in een mengkom en meng al even.
Kluts de eieren los met 4el suiker, zeste en 2el sap van citroen. Giet hierbij de melk en mix goed. Voeg de bloem toe en mix tot een glad beslag. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en mix nog even.

Verhit een pan met een klein klontje boter, schep ongeveer 2el van het deeg (of 1 ijsschep) in de warme pan. De pannenkoekjes mogen niet te groot te zijn.
Bak de pannenkoekjes mooi goudbruin aan beide kanten in de pan.

Voor de blauwe bessen compote.
Doe de blauwe bessen in een kookpotje samen met 2el suiker, 1el citroensap en kaneel. Zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes sudderen tot de bessen mooi open poffen.

Serveer de pannenkoekjes met vers fruit en de blauwe bessen compote

Smakelijk!

Citroen Pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.