Vandaag is het een feestdag die bij iedereen als muziek in de oren zal klinken nl. World Chocolate day. Een feestdag die voor mij elke maand mag plaatsvinden 😉
Speciaal voor deze dag maakte ik een taart waardoor je gewoon een overdosis chocolade binnenkrijgt. Het begint al met een taartbodem die chocolade is (alleja hij is gemaakt met cacao) en de vulling is een bommetje met een chocolade ganache vulling. Voor de frisse gezonde toets zitten er ook framboosjes in 😉
Je hoeft echt geen “baking queen of king” te zijn om deze bom van een taart te maken. Als je een keukenrobot/foodprocessor hebt is het maken van de bodem iets van niets, de machine doet al het werk voor je. Natuurlijk kan je het deeg ook met je eigen spierbundels maken ;-).
De vulling is een doodgewone ganache door melk en room warm te maken en hierbij de chocolade toe te voegen en daarna nog 2 eitjes. Alles in de taartbodem gieten en 20min afbakken tot de ganache niet meer vloeibaar is.
Ingrediënten taartbodem
- 175gr patisseriebloem
- 25gr cacaopoeder
- 50gr poedersuiker
- 100gr ongezouten koude boter
- 1 eigeel
- 4el ijskoud water
Ingrediënten vulling
- 150ml melk (ik gebruikte volle melk)
- 500ml room
- 300gr pure chocolade (ik gebruikte chocolade van 70%)
- 2 eieren
- vanille essence
- 200gr verse frambozen + eventueel enkele extra voor te garneren
Bereidingswijze taartbodem
Doe de bloem, cacao en boter in een keukenrobot/ foodprocessor. Meng tot er kleine kruimeltjes ontstaan.
Meng de eierdooier met 4el water en doe dit bij het bloemmengsel. Meng tot er een mooie deegbal ontstaat.
Pak de deegbal in keukenfolie en laat 30min opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de taarvorm in en bebloem deze.
Duw en kneed het deeg in de taartvorm, leg hierop een vel bakpapier en vul op met baklinzen of centjes.
Bak de taartbodem 15min in de oven.
Verwijder daarna voorzichtig de baklinzen/ centjes en het vel bakpapier.
Bak de taartbodem zo nog 5min verder.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Begin nu met de vulling.
Bereidingswijze vulling
Doe de melk, room en suiker in een kookpotje en breng rustig aan de kook. Eenmaal dit mengsel kookt, haal direct van het vuur en voeg de stukjes chocolade toe. Roer zodat de chocolade kan smelten. Roer tot je een mooie gladde massa hebt.
Voeg de vanille essence toe en de eieren, roer nog even tot ales goed gemengd is. Laat even afkoelen.
Verdeel de frambozen over de bodem. Giet hierover het chocolademengsel.
![]() |
![]() |
Bak de taart nog ongeveer 15 a 20min in de oven op 170 graden zodat de ganache ietwat steviger is geworden.
Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Serveer eventueel met een toefje room of een bolletje ijs.
AANVALLEN!