Zeebaars met gandaham, grijze garnalen en rijstsalade

Zeebaars met gandaham, garnalen en rijstsalade-1

Laten we de traditie in ere houden nl. Vrijdag = visdag
Bij ons kan het op eender welke dag visdag zijn maar ik weet nog als kind stond er enkel op vrijdag vis op tafel. Om de simpele reden dat er op vrijdag een plaatselijke markt was met dagverse vis.
Tegenwoordig vind je in elke supermarkt wel een basisaanbod aan verse vis dus nu kan het elke dag visdag zijn 🙂

Zeebaars met gandaham, garnalen en rijstsalade-1

Het receptje van deze zeebaars vond ik in de Delicious van vorige maand, een ideaal moment om voor het eerst zeebaars te proeven. Yes I know … al 28 jaar en nog nooit zeebaars gegeten … shame on me 🙂
Ik grijp nogal vlug naar de traditionele vissoorten zoals kabeljauw of zeetong.
Daar komt vanaf nu ook zeebaars bij 🙂

De gebakken zeebaars in dit gerecht gaat gepaard met krokant gebakken gandaham, een doodsimpele rijstsalade met doperwtjes, verse garnaaltjes en een dragondressing … snel klaar, makkelijk en vooral heel lekker dat zijn  de 3 eigenschappen in een gerechtje die je zoekt op een vrijdag (of andere werkdag).

Ingrediënten (4 personen)

  • 200gr arboriorijst
  • 120gr erwtjes (vers of diepvries)
  • 6 a 8 plakjes gandaham
  • 100gr grijze garnalen
  • 1el azijn
  • bosje peterselie (fijngehakt)
  • 4 stukken zeebaarsfilets
  • enkele blaadjes dragon
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg een vel bakpapier op een rooster en leg hierop de sneetjes ham.
Bak de ham ongeveer 5min in de oven.
Haal uit de oven en laat afkoelen dan wordt de ham lekker krokant.
Eenmaal afgekoeld, snij in kleinere sneetjes.

Kook de rijst gaar zoals op de verpakking in gezouten water.
Giet af en laat afkoelen.

Blancheer de erwten in licht gezouten water, giet af en spoel onder koud water.

Meng de rijst met de garnalen, erwten, sneetjes gandaham, peterselie, azijn en 3el olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.

Voor de dragondressing, hak de dragon fijn en meng met 4el olijfolie.

Verhit een pan met ruime scheut olijfolie.
Kruid de zeebaars met peper en zout en bak de vis eerst 2min op de velkant, draai voorzichtig om en daarna nog eens 1min aan de andere kant.

Schep de rest op de borden, leg hierop een stukje vis en werk af met de dragondressing.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.