Chocolademousse met yoghurt

Lekker makkelijk recept voor Chocolademousse met yoghurt, een lekker simpel dessertje klaar in amper 15min. Een heerlijk simpel chocolade toetje met het frisse van Griekse yoghurt. Je voegt hier geen suiker aan toe maar we gebruiken een combinatie van pure en melk chocolade. Slechts 5 ingrediënten, zonder room, zonder eieren.
Naar recept gaan

Chocolademousse met yoghurt, een lekker makkelijk dessertje ideaal om te maken tijdens de zomer. De Griekse yoghurt zorgt voor een frisse toets. Deze lichtere chocolademousse is klaar in amper 15min en vraagt maar 5 ingrediënten. Ik gebruik hier ook geen suiker omdat ik een combinatie gebruik van een klein deeltje melkchocolade en een groot deel pure chocolade. De melkchocolade zorgt voor de ietwat zoetere toets. Voor deze mousse gebruiken we ook geen room of eieren waardoor deze veel lichter.

Gaat het zure van de yoghurt wel in combinatie met de chocolade? Toen ik eraan begon, wist ik niet zeker hoe deze ging uitdraaien. Maar na dat eerste hapje, was die twijfel helemaal weg. Deze mousse is echt fantastisch lekker, vooral tijdens de zomer gaat deze extra hard smaken. Werk de chocomousse af met lekker veel verse besjes zoals aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen … voor die extra zomerse toets.

Nog meer lekkere receptjes met yoghurt? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Chocolademousse met yoghurt, een lekker simpel dessertje klaar in amper 15min. Een heerlijk simpel chocolade toetje met het frisse van Griekse yoghurt. Je voegt hier geen suiker aan toe maar we gebruiken een combinatie van pure en melk chocolade. Slechts 5 ingrediënten, zonder room, zonder eieren.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Chocolademousse met yoghurt?

  • Chocolade : ik gebruikte hier een combinatie van melk & pure chocolade. Een klein deel melkchocolade en dit is genoeg voor de zoete toets
  • Melk
  • Griekse yoghurt : gebruik geen light yoghurt maar echt een volle Griekse yoghurt voor lekker smaak.
  • Vanille extract
  • Bessen voor de afwerking

Hoe maak je deze Chocolademousse met yoghurt?

Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een kookpotje samen met de melk. Smelt dit op een zacht vuurtje. Roer goed zodat de chocolade kan smelten. Roer tot een mooie gladde saus.

Ondertussen kan je de Griekse yoghurt losroeren met wat vanille extract. Giet er de chocoladesaus bij en roer goed tot een gladde massa. Vervolgens verdeel je de mousse over de glaasjes. Zet voor minstens 1h (mag ook langer – zelfs een nachtje) in de koelkast om op te stijven.

Werk af met verse besjes en serveer.

Lekker makkelijk recept voor Chocolademousse met yoghurt, een lekker simpel dessertje klaar in amper 15min. Een heerlijk simpel chocolade toetje met het frisse van Griekse yoghurt. Je voegt hier geen suiker aan toe maar we gebruiken een combinatie van pure en melk chocolade. Slechts 5 ingrediënten, zonder room, zonder eieren.
Lekker makkelijk recept voor Chocolademousse met yoghurt, een lekker simpel dessertje klaar in amper 15min. Een heerlijk simpel chocolade toetje met het frisse van Griekse yoghurt. Je voegt hier geen suiker aan toe maar we gebruiken een combinatie van pure en melk chocolade. Slechts 5 ingrediënten, zonder room, zonder eieren.

Chocolademousse met yoghurt

Lekker makkelijk recept voor Chocolademousse met yoghurt, een lekker simpel dessertje klaar in amper 15min. Een heerlijk simpel chocolade toetje met het frisse van Griekse yoghurt. Je voegt hier geen suiker aan toe maar we gebruiken een combinatie van pure en melk chocolade. Slechts 5 ingrediënten, zonder room, zonder eieren.
Totale tijd 15 minuten
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 dessertglaasjes

Ingrediënten
  

  • 75 gr melkchocolade
  • 175 gr pure chocolade
  • 200 ml melk
  • 450 gr griekse yoghurt
  • 1 tl vanille extract
  • Bessen voor de afwerking

Instructies
 

  • Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een kookpotje samen met de melk. Smelt dit op een zacht vuurtje tot de chocolade mooi gesmolten is.
    Roer goed tot je een mooie gladde chocoladesaus hebt.
  • Doe de yoghurt en vanille extract in een mengkom. Roer dit alvast even los tot een gladde massa.
    Giet er de gesmolten chocolade bij en roer goed tot een gladde massa.
    Verdeel de mousse over de glaasjes en zet voor minstens 1u (mag ook langer – zelfs een nachtje) in de koelkast
  • Werk de chocolademousse af met verse besjes
    Smakelijk
Trefwoord chocolade, chocolademousse, dessert, dessert in een glaasje, griekse yoghurt, snel klaar, yoghurt, zomers dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.