Chocolade taart met frambozen, een lekker makkelijke taart die nu eens echt op ieder moment smaakt. Dat is nu eenmaal de kracht van chocolade, scoor je altijd mee en zeker in combinatie met frambozen. Voor deze taart heb je geen oven nodig en in nog geen 30min is ze klaar. Altijd handig! De korst is gemaakt van fijngemalen koekjes, daarop komt een laagje confituur in dit geval van frambozen. En dan die heerlijke chocolade crème gemaakt met slechts 3 ingrediënten nl. chocolade, slagroom en roomkaas. Heel simpel, weinig werk en in no-time staat ze in de koelkast op te stijven.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere chocolade recepten? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Chocolade taart met frambozen?
- Boter
- Koekjes : ik gebruik hier gewone droge koekjes, dit kan eventueel ook met speculaas
- Melk & Pure chocolade : ik gebruik een combinatie zodat je geen extra suiker hoeft toe te voegen
- Slagroom
- Roomkaas of je kan hier ook mascarpone gebruiken
- Frambozen confituur of andere confituur naar eigen smaak
- Frambozen + optioneel ook nog wat aardbeien
Hoe maak je deze Chocolade taart met frambozen?
Begin met de boter te smelten de speculaas fijn te malen. Meng beide tot een ietwat plakkerige massa. Schep dit in een taartvorm of springvorm en duw goed aan op de bodem en de zijkanten. Zowel op de bodem als zijkanten moet er een laagje van de speculaas zijn. Dit hoeft niet te dik te zijn. Zet dit even in de koelkast.
Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom samen met de slagroom. Smelt zo de chocolade au bain-marie tot je een mooie gladde saus krijgt. Zet dan even opzij zodat de saus ietwat kan afkoelen maar toch nog mooi lopend blijft.
Vervolgens doe je de roomkaas in een mengkom en mix deze alvast even los. Giet er dan de gesmolten chocolade over en mix tot een gladde crème.
Wrijf dan de bodem van de taart in met wat confituur gevolgd door de chocolade crème. Spreid dit mooi egaal uit en zet vervolgens voor een paar uurtjes in de koelkast. Je kan deze taart trouwens de dag voordien al maken.
TIP! Om de taart makkelijk te ontvormen, kan je deze best zo’n 30 a 1h in de diepvries zetten.
Werk de taart royaal af met verse frambozen en optioneel ook nog wat aardbeien.
Chocolade taart met frambozen
Equipment
- 1 taartvorm (+/- 22 a 24cm)
Ingrediënten
- 140 gr boter
- 250 gr droge koekjes
- 150 gr melkchocolade
- 150 gr pure chocolade
- 200 ml slagroom
- 200 gr roomkaas
- 3 a 4 el frambozen confituur
- Frambozen (+ optioneel wat aardbeien)
Instructies
- Begin met het smelten van de boter. Maal ondertussen de koekjes fijn. Doe de fijngemalen koekjes in een mengkom en giet er de gesmolten boter over. Meng goed tot een ietwat plakkerige massa.Schep dan in een taartvorm of springvorm en duw goed aan langs de bodem en zijkanten. Zorg dat de gehele bodem en zijkanten een laagje heeft. Het zal wat duwen en kneden zijn. Zet dan in de koelkast.
- Breek ondertussen de chocolade in een kleine stukjes en doe in een kom samen met de room. Smelt deze dan rustig au bain-marie tot je een mooie gladde saus krijgt. Zet dan even opzij zodat het terug ietwat kan afkoelen maar zorg dat het lopend blijft.
- Doe ondertussen de roomkaas in een mengkom en mix deze alvast even los. Giet er dan de gesmolten chocolade bij en mix tot een gladde crème.
- Schep dan eerst de confituur op de bodem van de taart en smeer goed uit zodat er een dun laagje over de gehele bodem ligt.Schep er dan de chocolade crème op en spreid mooi egaal uit. Zet voor minsten 3 a 4u (mag ook langer – zelfs de dag ervoor) in de koelkast om op te stijven.
- Werk de taart royaal af met verse frambozen en eventueel wat aardbeienSmakelijk