Cheesecake in een glaasje met Ferrero Rocher, een feestelijk dessert in glaasje perfect voor je kerstmenu en kerstdiner. Een extreem simpel toetje dat klaar is in minder dan 30min, slechts 7 ingrediënten maar toch super feestelijk. Eentje waarmee je echt gaat scoren, hier hou je met veel plezier nog een plaatsje voor vrij. De Ferrero Rochers zitten verwerkt in de bodem die we fijn gaan malen met droge koekjes. Daarop komt een snelle mousse op basis van roomkaas, gesmolten chocolade en room. Simpel maar wel heel heel heel goed 😃.
Nog meer feestelijke inspiratie nodig? Check dan zeker deze lekkere simpele receptjes voor je feestmenu
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze cheesecake in een glaasje?
- Droge koekjes : type Petit Beurre koekjes
- Ferrero Rocher
- Boter
- Chocolade : ik gebruikte een mix van pure en melk chocolade. Je kan ook enkel melk of enkel pure gebruikten
- Roomkaas : type Philadelphia. Of vervang door mascarpone of gebruik een mix van roomkaas en mascarpone.
- Poedersuiker
- Room
Hoe maak je deze Cheesecake in een glaasje met Ferrero rocher?
Begin met de bodem te maken. Hiervoor smelt je eerst boter. Ondertussen doe je de droge koekjes en Ferrero Rochers in een blender. Mix tot fijne kruimels en doe in een mengkom. Giet er de gesmolten boter bij en meng goed. Verdeel dit mengsel over de dessert glaasjes en zet even opzij.
Vervolgens gaan we de cheesecake mousse maken. Smelt hiervoor eerst de chocolade au bain-marie. Ondertussen mix je roomkaas en poedersuiker even los. Giet er de gesmolten chocolade bij en mix opnieuw even tot een gladde massa. Giet er dan de room bij en klop op tot een stevige mousse. Proef even en voeg eventueel nog wat poedersuiker toe. Verdeel de mousse over de glaasjes en werk of met een hele Ferrero Rocher.
Bewaar de glaasje afgedekt in de koelkast tot vlak voor het serveren.
Cheesecake in een glaasje met Ferrero rocher
Equipment
- 6 dessert glaasjes
Ingrediënten
- 50 gr boter
- 100 gr droge koekjes (type Petit-Beurre koekjes)
- 8 stuks Ferrero Rocher + extra om af te werken
- 100 gr chocolade (*)
- 250 gr roomkaas (type Philadelphia) **
- 2 el poedersuiker (+ eventueel extra)
- 200 ml room
Instructies
- Begin met de boter te smelten. Doe de droge koekjes en Ferrero rochers in een blender. Mix tot fijne kruimels.Doe dit mengsel in een mengkom, giet er de gesmolten boter bij. Meng goedVerdeel dit mengsel over de dessert glaasjes. Duw ietwat aan zodat de bodem mooi bedekt is. Zet dit even opzij.
- Dan gaan we aan de cheesecake mousse beginnen. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe ondertussen de roomkaas en poedersuiker in een mengkom. Mix dit al even los. Giet hierbij de gesmolten chocolade en mix kort tot een glad mengsel. Vervolgens giet je er de room bij en klop op tot een stevige mousse. Proef even en voeg eventueel nog wat extra poedersuiker toe. Verdeel deze mousse over de glaasjes en werk af met een hele Ferrero Rocher.
- Bewaar de glaasjes afgedekt in de koelkast tot vlak voor het serveren. Smakelijk
Gemaakt met Kerstmis en iedereen was onder de indruk. Zo lekker!!
Wat een lekker makkelijk dessertje! Ga ik terug maken voor Oudjaar