Cheesecake in een glaasje met Ferrero rocher

Lekker makkelijk recept voor Cheesecake in een glaasje met Ferrero rocher, een snel dessert voor je kerstmenu en kerstdiner. Een dessertje in een een glaasje met lekker veel chocolade. Een origineel toetje voor met Kerst
Naar recept gaan

Cheesecake in een glaasje met Ferrero Rocher, een feestelijk dessert in glaasje perfect voor je kerstmenu en kerstdiner. Een extreem simpel toetje dat klaar is in minder dan 30min, slechts 7 ingrediënten maar toch super feestelijk. Eentje waarmee je echt gaat scoren, hier hou je met veel plezier nog een plaatsje voor vrij. De Ferrero Rochers zitten verwerkt in de bodem die we fijn gaan malen met droge koekjes. Daarop komt een snelle mousse op basis van roomkaas, gesmolten chocolade en room. Simpel maar wel heel heel heel goed 😃.

Nog meer feestelijke inspiratie nodig? Check dan zeker deze lekkere simpele receptjes voor je feestmenu

Lekker makkelijk recept voor Cheesecake in een glaasje met Ferrero rocher, een snel dessert voor je kerstmenu en kerstdiner. Een dessertje in een een glaasje met lekker veel chocolade. Een origineel toetje voor met Kerst

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze cheesecake in een glaasje?

  • Droge koekjes : type Petit Beurre koekjes
  • Ferrero Rocher
  • Boter
  • Chocolade : ik gebruikte een mix van pure en melk chocolade. Je kan ook enkel melk of enkel pure gebruikten
  • Roomkaas : type Philadelphia. Of vervang door mascarpone of gebruik een mix van roomkaas en mascarpone.
  • Poedersuiker
  • Room

Hoe maak je deze Cheesecake in een glaasje met Ferrero rocher?

Begin met de bodem te maken. Hiervoor smelt je eerst boter. Ondertussen doe je de droge koekjes en Ferrero Rochers in een blender. Mix tot fijne kruimels en doe in een mengkom. Giet er de gesmolten boter bij en meng goed. Verdeel dit mengsel over de dessert glaasjes en zet even opzij.

Vervolgens gaan we de cheesecake mousse maken. Smelt hiervoor eerst de chocolade au bain-marie. Ondertussen mix je roomkaas en poedersuiker even los. Giet er de gesmolten chocolade bij en mix opnieuw even tot een gladde massa. Giet er dan de room bij en klop op tot een stevige mousse. Proef even en voeg eventueel nog wat poedersuiker toe. Verdeel de mousse over de glaasjes en werk of met een hele Ferrero Rocher.

Bewaar de glaasje afgedekt in de koelkast tot vlak voor het serveren.

Lekker makkelijk recept voor Cheesecake in een glaasje met Ferrero rocher, een snel dessert voor je kerstmenu en kerstdiner. Een dessertje in een een glaasje met lekker veel chocolade. Een origineel toetje voor met Kerst
Lekker makkelijk recept voor Cheesecake in een glaasje met Ferrero rocher, een snel dessert voor je kerstmenu en kerstdiner. Een dessertje in een een glaasje met lekker veel chocolade. Een origineel toetje voor met Kerst

Cheesecake in een glaasje met Ferrero rocher

Lekker makkelijk recept voor Cheesecake in een glaasje met Ferrero rocher, een snel dessert voor je kerstmenu en kerstdiner. Een dessertje in een een glaasje met lekker veel chocolade. Een origineel toetje voor met Kerst
5 van 2 stemmen
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 dessert glaasjes

Ingrediënten
  

  • 50 gr boter
  • 100 gr droge koekjes (type Petit-Beurre koekjes)
  • 8 stuks Ferrero Rocher + extra om af te werken
  • 100 gr chocolade (*)
  • 250 gr roomkaas (type Philadelphia) **
  • 2 el poedersuiker (+ eventueel extra)
  • 200 ml room

Instructies
 

  • Begin met de boter te smelten.
    Doe de droge koekjes en Ferrero rochers in een blender. Mix tot fijne kruimels.
    Doe dit mengsel in een mengkom, giet er de gesmolten boter bij. Meng goed
    Verdeel dit mengsel over de dessert glaasjes. Duw ietwat aan zodat de bodem mooi bedekt is. Zet dit even opzij.
  • Dan gaan we aan de cheesecake mousse beginnen.
    Smelt de chocolade au bain-marie.
    Doe ondertussen de roomkaas en poedersuiker in een mengkom. Mix dit al even los. Giet hierbij de gesmolten chocolade en mix kort tot een glad mengsel.
    Vervolgens giet je er de room bij en klop op tot een stevige mousse.
    Proef even en voeg eventueel nog wat extra poedersuiker toe.
    Verdeel deze mousse over de glaasjes en werk af met een hele Ferrero Rocher.
  • Bewaar de glaasjes afgedekt in de koelkast tot vlak voor het serveren.
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruikte 75gr pure chocolade en 25gr melk chocolade. Je kan ook enkel pure gebruiken of enkel melkchocolade. Gebruik je enkel pure chocolade dan zal je misschien iets meer poedersuiker moeten gebruiken. 
(**) Je kan de roomkaas ook vervangen door mascarpone. Of de helft roomkaas en de helft mascarpone gebruiken. 
Trefwoord cheesecake, chocolade, dessert, dessert in een glaasje, feestdagen, feestmenu, ferrero rocher, kerstdessert, kerstdiner, kerstmenu, kerstmis, roomkaas

2 thoughts on “Cheesecake in een glaasje met Ferrero rocher

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.