Cheesecake ijs met bramen

Cheesecake ijs met bramen. Lekker en makkelijk recept voor cheesecake ijs met bramen en koekjes. Heerlijk romig ijs gemaakt van roomkaas, karnemelk en room

Zomer, dat staat symbool voor ijsjes! Correctie fietstochtjes en ijsjes 😀
Wij doen niets liever dan in het weekend op onze fiets te springen, onze groene Kempen ontdekken en pauze houden bij een boerderij voor lekker hoeve-ijs. Dat is en blijft toch echt het lekkerste ijs dat er bestaat.
Al moet ik zeggen dat dit huisgemaakt cheesecake ijs met bramen ook wel dicht in de buurt komt.

Melk, Milk, Leche, Lait, Latte

Het hoofdingrediënt van ijs is natuurlijk melk. Ik (als trotse zuivelambassadeur) noem melk ook wel eens vaak de “King” of “Queen” van de zuivel want melk is de basis van heel wat zuivelproducten. Denk maar aan kaas, boter, room, yoghurt, karnemelk, platte kaas en natuurlijk ook ijsjes. Een super veelzijdig voedzaam product voor op elk moment van de dag.

Lokaal

Zoals reeds gezegd, voor het maken van ijs heb je melk nodig.
Voor dit cheesecake ijs, gebruik ik geen klassieke melk wel verschillende toepassingen hiervan namelijk roomkaas, zure room, room en karnemelk. Voor de room en karnemelk ben ik naar een plaatselijke boerderij in de buurt getrokken. Die kwaliteit en versheid dat proef je in het uiteindelijke resultaat en dat is het “secret ingredient” voor het beste ijs. Dus ook zin om dit huisgemaakte ijs te maken of eender welk ijs, ga dan zeker eens op ontdekking in je omgeving naar lokale verse melk of melkproducten.

Extraatjes

Ik verwerkte in dit ijs ook nog een lekkere zomerse bramencompote met bramen uit de eigen tuin en huisgemaakte koekjes. In de koekjes zit natuurlijk nog een 5e zuivelproduct … boter. Zoals al gezegd, melk is de basis van heel wat toepassingen 😉
TIP > Je kan de bramen vervangen door eender welk fruit
TIP > Ik gebruikte homemade koekjes, je kan ook voor zelfgekochte koekjes kiezen of voor granola.

Cheesecake ijs met bramen. Lekker en makkelijk recept voor cheesecake ijs met bramen en koekjes. Heerlijk romig ijs gemaakt van roomkaas, karnemelk en room

Cheesecake ijs met bramen

Lekker en makkelijk recept voor cheesecake ijs met bramen en koekjes. Heerlijk romig ijs gemaakt van roomkaas, karnemelk en room
Gang dessert
Porties 6

Equipment

 • ijsmachine

Ingrediënten
  

Bramencompote

 • 300 gr bramen (vers of diepvries)
 • 50 gr suiker
 • 1 el citroensap
 • 2 tl maizena

Cheesecake ijs

 • 240 gr zure room
 • 240 ml room
 • 225 gr roomkaas
 • 120 ml karnemelk
 • 140 gr bruine suiker
 • 1 tl vanille essence
 • 2 el citroensap
 • 5 a 6 koekjes (homemade of je lievelingskoekjes van de supermarkt) + extra om te serveren

Instructies
 

Bramencompote

 • Doe de bramen en suiker in een kookpotje, meng even en zet op een middelhoog vuur.
  Laat zachtjes sudderen voor zo'n 10min.
  Meng ondertussen het citroensap, 1el water en de maizena tot een glad papje.
  Haal het kookpotje met de bramen even van het vuur, voeg het maizena papje toe en mengo goed. Zet terug op het vuur, breng zachtjes aan de kook en laat nog 1min sudderen.
  Haal van het vuur, giet in een kommetje/bokaaltje, laat eerst afkoelen op kamertemperatuur en zet dan in de koelkast om volledig af te koelen.

Cheesecake ijs

 • Meng de zure room met de room, roomkaas, karnemelk, bruine suiker, vanille en citroensap in een mengkom tot een glad mengsel.
  Zet in de koelkast laat dit echt koud worden.
  TIP > Je kan dit best de avond voordien al mengen en een heel nachtje in de koelkast zetten.
 • Giet het ijskoude mengsel in je ijsmaker en draai een mooi stevig ijs.
  Voeg op het laatste wat van de compote toe (bewaar nog een beetje, dit kan je er apart bij serveren) en verkruimelde koekjes. Laat nog even kort draaien.
  Schep het ijs in een doos of kom en laat het ijs nog wat steviger worden in de diepvries.
 • Serveer het ijs met nog wat extra bramencompote en koekjes
  Smakelijk
Trefwoord bramen, cheesecake, dessert, hartige koekjes, ijs, kaastaart, karnemelk
Cheesecake ijs met bramen. Lekker en makkelijk recept voor cheesecake ijs met bramen en koekjes. Heerlijk romig ijs gemaakt van roomkaas, karnemelk en room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.