Cake met marsepein en mascarpone

Cake met marsepein en mascarpone

November loopt op z’n einde en we kunnen december al ruiken. Een maand vol met lekkers die begint met Sinterklaas, ja onze kasten zullen weer uitpuilen met chocolade, speculaas en mijn guilty pleasure … marsepein!  Het ergste is dat ik de enige hier thuis ben die marsepein lust dus ben ik genoodzaakt om die helemaal alleen naar binnen te spelen … wat een zware opdracht toch 😁! En ik maak het mezelf nog wat zwaarder om mijn guilty pleasure in een andere zoetigheid te verwerken namelijk deze cake met marsepein en mascarpone. Wat doe ik mezelf toch aan 😁.

Cake met marsepein en mascarpone

Hoef ik jullie nog te vertellen hoe goddelijk zalig dit cakeje is? Een traditionele cake met daarin stukjes marsepein een een frisse toets van de zeste van sinaasappel en bovenop een romige mascarponecrème. In die crème deed ik een beetje oranjebloesem water, dat het nog net dat tikkeltje lekkerder maakte

Cake met marsepein en mascarpone
Cake met marsepein en mascarpone
Cake met marsepein en mascarpone

Ingrediënten cake

 • 250gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
 • 185gr suiker
 • Zeste van 1 sinaasappel
 • 4 eieren
 • 100gr zelfrijzende bloem
 • 150gr amandelmeel
 • 200gr marsepein

Extra : cakevorm + bakpapier

Ingrediënten mascarponecrème

 • 200gr mascarpone
 • 100ml room
 • 100gr poedersuiker
 • Zeste van 1/2 citroen + sap
 • Optioneel : 2tl oranjebloesemwater

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.

Snij de marsepein in blokjes van ongeveer 1cm.
Meng de bloem met het amandelmeel. Zet even opzij.

Doe de zachte margarine/boter samen met de suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Klop mooi licht en luchtig.
Voeg dan één voor één de eieren toe en meng steeds goed.
Voeg de zeste van sinaasappel, bloem en amandelmeel toe en meng tot een mooi glad deeg. Doe hierbij de blokjes marsepein en meng nog even kort met een spatel.
Giet het deeg in de bakvorm en bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven voor ongeveer 50 a 60min.
Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin en haal dan uit de oven.
Laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Voor de mascarponecrème, doe alle ingredienten in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Klop tot een mooi gladde crème. Hij mag niet te lopend meer zijn.

Smeer de cake bovenaan in met de mascarponecrème en werk eventueel af met wat vers fruit.

SMullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.