Preisoep met curry en surimi

Preisoep met curry en surimi

Een verschil van meer dan 25 graden daar werden we mee geconfronteerd toen we in Brussel zijn geland na een deugddoende vakantie in Abu Dhabi. Een week lang genieten van een temperatuurtje van 35 graden of meer aan een zwembad, zalig! Helaas kan dat leventje niet blijven duren dus dat was een serieuze shock toen we terug in dit koude België landje waren. Van bikini naar een dikke fleece trui, van teenslippers naar dikke warme sloefkes. ‘S ochtends heel vroeg geland en in de vroege namiddag stond deze heerlijke preisoep met curry en surimi al op mijn vuur te pruttelen. Perfect om terug wat op temperatuur te komen.

Preisoep met curry en surimi

Geen klassieke preisoep, nee ik voegde nog wat extra groenten, fruit en kruiden toe om er toch een “specialleke” van te maken. Naas de prei zit er ook aardappel en koolrabi in de soep, ja en zelfs een stuk fruit met de appel. En we maken er een pittig smaakvol soepje van met behulp van de curry madras. Deze kruidenmix kan je in de meeste supermarkten vinden, ik vind deze veel meer smaak hebben dan gewone kerriepoeder. Kan je nu geen curry madras vinden dan kan je natuurlijk ook gewoon kerriepoeder gebruiken.

Preisoep met curry en surimi

Ik hou wel van een “topping” in mijn soep zoals bijvoorbeeld croutons of stukjes kip. Wel, deze soep werkte ik af met blokjes surimi, een ideale match in deze soep. Ook weer het perfecte bewijs dat je met surimi meer kan maken dan de typische surimi salade voor tussen de boterham.

Preisoep met curry en surimi

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 500gr prei (in ringen)
 • 2 (middelgrote) aardappelen
 • 1 koolrabi
 • 1 appel
 • 1,5el curry madras (of kerriepoeder)
 • 1tl kurkuma
 • 1,2l bouillon (kip of groente)
 • 50ml melk
 • 100gr surimi
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Bereidingswijze

Pel de ui en hak fijn.
Was de preien goed en snij in ringen.
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
Schil de koolrabi en snij in blokjes
Schil de appel en snij ook in blokjes.

Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Stoof hierin eerst ui mooi glazig.
Voeg dan de curry madras (of kerriepoeder) en kurkuma toe, roer goed en laat 1min meebakken (dit wordt nu heel droog). Voeg dan alle groenten en appel toe, roer goed en laat 3min meebakken.
Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat ongeveer 30min zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
Mix dan tot een gladde soep, voeg op het laatste de melk toe en mix nog even.
Breng de soep even terug aan de kook en laat 1min doorkoken.

Serveer de soep met blokjes surimi.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.