Blondies met marsepein

blondie-met-marsepein-1

When a brownie meets white chocolate, you’ll get a blondie.
When a blondie meets marzipan, you’ll get a freaky delicious treat.
Ik waarschuw jullie dit is een caloriebom van jewelste maar o zo lekker!
Witte chocolade gecombineerd met marsepein, een perfect combinatie.

blondie-met-marsepein-1

Ingrediënten

  • 180gr witte chocolade (in kleine blokjes gebroken)
  • 170gr boter
  • 300gr bruine suiker
  • 2 eieren
  • 190gr zelfrijzende bloem
  • vanille essence
  • amandel essence
  • 100gr marsepein (in kleine blokjes gesneden)

Extra > muffinbakvorm + bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg de muffinbakvorm met een vel bakpapier.

Smelt de boter op een zacht vuurtje.
Doe de blokjes witte chocolade in een mengkom en giet hierop de gesmolten boter. Laat 1min zo staan dan kan de chocolade rustig smelten, roer daarna los met een spatel tot de chocolade helemaal is gesmolten.
Voeg dan de bruine suiker toe en meng goed, je kan dit met de hand doen of met een keukenrobot.
Doe dan één voor één de eieren erbij en meng steeds goed. Gevolgd door een beetje vanille en amandel essence.
Voeg hierbij de bloem en meng goed.
Als laatste spatel je met de hand de blokjes marsepein onder het deeg.

Schep het deeg in de bakvorm en bak de blondie ongeveer 30min in de oven.
Het is normaal dat de binnenkant nog smeuig is.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Snij daarna in kleine stukjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.