Bladerdeeg gebakjes met abrikozen, lekker makkelijke taartjes om volop van te genieten bij de koffie of thee. Veel ingrediënten heb je niet nodig, alsook niet veel tijd en veel werk hoef je er ook niet in te steken. Deze gebakjes zijn zo ideaal tijdens het weekend wanneer je zin hebt in iets zoet maar het mag allemaal niet te lang duren. Het is eigenlijk heel simpel. De bodem is bladerdeeg en daarop komt een simpele cheesecake vulling op basis van yoghurt en roomkaas. Als laatste nog wat abrikozen uit blik en in no-time staan ze in de oven. Met Pasen op komst is dit ideaal als Paasdessert of voor tijdens de Paasbrunch.
Ik gebruikte nu abrikozen uit blik omdat ze niet in het seizoen zijn. Binnenkort kan je verse gebruiken. Je zou ook perziken uit blik kunnen gebruiken. Tijdens de zomer kan je hier dus perfect vers fruit voor gebruiken.
Nog meer lekkere receptjes met bladerdeeg? Check dan zeker ook deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bladerdeeg gebakjes met abrikozen?
- Abrikozen op sap/siroop (in bokaaltje) : Je kan ook perziken op sap/siroop in een bokaaltje gebruiken. Of wanneer het terug abrikozen, perziken, pruimen seizoen is, kan je ook verse gebruiken
- Yoghurt : ik gebruikte hier stevige volle yoghurt. Je kan ook Griekse yoghurt of Skyr gebruiken
- Roomkaas : type Philadelphia
- Ei
- Suiker & vanillesuiker
- Vanille puddingpoeder
- Bladerdeeg : ik gebruikte hier kleine individuele plakjes bladerdeeg (uit de diepvries bij AH of Delhaize). Je zou ook 1 of 2 grote vellen bladerdeeg kunnen gebruiken. Snij deze dan in kleinere porties
Hoe maak je deze Bladerdeeg gebakjes met abrikozen?
Begin met de abrikozen uit blik te laten uitlekken.
Vervolgens gaan we de cheesecake vulling maken. Hiervoor doe je yoghurt, roomkaas, suiker, vanillesuiker en een eitje in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème. Doe er dan de vanille puddingpoeder bij en mix nog even kort. Zet even opzij.
Bekleed je taartvormpjes met bladerdeeg. Deze hoeven niet perfect te passen en het deeg mag wat overlappen. Verdeel de cheesecake vulling over de taartjes gevolgd door de abrikoosjes. Hangt je bladerdeeg wat over, vouw wat naar binnen. Bak de taartjes mooi goudbruin in de oven.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Laat ze ietwat afkoelen (lauw) of volledig afkoelen. De cheesecake vulling zal nog wat opstijven tijdens het afkoelen.
Bladerdeeg gebakjes met abrikozen
Equipment
- 6 kleine taartvormpjes
Ingrediënten
- Abrikozen op sap/siroop (in blik)
- 125 gr yoghurt (*)
- 150 gr roomkaas (type Philadelphia)
- 1 ei
- 35 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
- 1 el vanille puddingpoeder (Imperial)
- 6 velletjes bladerdeeg (*)
Instructies
- Laat de abrikozen alvast even uitlekken. Je zal niet alle abrikozen hoeven te gebruiken in deze taartjes.
- Begin met het maken van de cheesecake vulling. Hiervoor doe je de yoghurt, roomkaas, ei, suiker en vanillesuiker in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa.Voeg er vervolgens het puddingpoeder bij en mix nog even kort en zet even opzij.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed je taartvormpjes met bladerdeeg. Je hoeft dit er niet perfect te laten inpassen en het deeg mag ook wat overlappen.
- Verdeel het cheesecake mengsel over de taartjes.Werk af met de abrikozen. Dit waren mini abrikoosjes dus ik gebruikte er 3 per taartje. Overlapt je bladerdeeg ietwat, vouw dit nu ietwat naar binnen. Zet in de oven en bak zo'n 30min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is en de vulling ietwat stevig is. Haal uit de oven en laat afkoelen (volledig of lauw). Bij het afkoelen zal de cheesecake vulling ietwat steviger wordenSmakelijk