Biscuit met botercrème en frambozen

Biscuit met botercrème en frambozen

Valentijn komt om de hoek piepen en wie dit jaar origineel uit de hoek wil komen voor z’n geliefde, die gaat niet naar een juwelier of bloemenwinkel. Nee, die gaat aan het bakken om deze heerlijke biscuit met botercrème en frambozen voor z’n geliefde voor te schotelen. Als dat nu eens niet origineel is!
En geloof mij, je hoeft echt geen grote keukenprins(es) te zijn om dit taartje in mekaar te steken. Ze ziet er misschien spectaculair uit, ze is echt niet ingewikkeld om te maken.

Biscuit met botercrème en frambozen

Alle aandacht gaat natuurlijk naar die roze KitKat’s rond om de taart. Wat kunnen we binnenin vinden?
We hebben natuurlijk de luchtige biscuit waarvoor je slechts 3 ingredienten nodig hebt. Als vulling hebben we confituur en de botercrème, geen gewone botercrème … naast de boter gaat in de crème ook roomkaas, witte chocolade en wat frambozencoulis. Een lekker smaakvol taartje waarmee je echt gaat scoren met Valentijn of eender welke dag wanneer je deze op tafel tovert.

Biscuit met botercrème en frambozen
Biscuit met botercrème en frambozen
Biscuit met botercrème en frambozen

Ingrediënten biscuit

  • 3 eieren
  • 120gr patisseriebloem
  • 80gr suiker
  • Extra : 2 springvormen van 18cm of 1 grote vorm (+/- 22cm)

Ingrediënten crème

  • 250gr margarine/boter (koud)
  • 200gr witte chocolade
  • 250gr roomkaas
  • 250gr poedersuiker
  • 1tl vanille essence
  • 100gr frambozen (vers of diepvries > indien diepvries ontdooid)
  • Extra : 4 el frambozenconfituur
  • Extra : verse frambozen
  • Optioneel : Roze Kitkat of lange vingers

Ingrediënten bereidingswijze

Begin met het maken van de biscuit.
> Verwarm de oven voor op 180 graden.
> Beleg de bodem van de springvorm(en) met bakpapier en vet de zijkanten in.
Splits de eieren.
> Klop de eidooiers tot ze wit zijn (doe dit in een keukenmachine als je deze hebt).
>Klop in een andere kom de eiwitten met de suiker stijf op.
> Spatel het opgeklopte eiwit onder de opgeklopte dooiers tot een mooie gladde massa. Voeg dan de bloem toe en meng goed tot een glad luchtig beslag.
> Giet in de bakvorm(en) en bak de biscuit(s) ongeveer 25min.
> Als de biscuit gaar is, haal uit de oven en laat 10min afkoelen in de bakvorm. > Ontvorm dan de biscuit(s) en laat verder helemaal afkoelen.
Tip > Je kan de biscuit het best al 1 dag op voorhand maken dan kan hij ietwat harder en steviger worden.


Voor de botercrème.
> Plet de frambozen, haal door een zeef om zo de pitjes te verwijderen en vang het sap op. Dat sap ga je gebruiken in de crème.
> Smelt de witte chocolade en laat helemaal afkoelen.
> Doe de koude boter in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop deze op hoge snelheid mooi luchtig en romig voor ongeveer 3min.
> Voeg de poedersuiker toe en klop terug op hoge snelheid, de eerste 10sec zal dit kruimelig en droog zijn maar dit zal terug een mooie gladde massa worden.
>Voeg dan de afgekoelde gesmolten chocolade, roomkaas en het sap van de frambozen toe.
> Meng nog even kort tot een gladde crème.

Voor de samenstelling.
> Heb je 2 aparte biscuit gebakken, snij dan beide bovenaan wat bij zodat je een mooi glad vlak hebt.
> Heb je 1 biscuit gebakken, snij deze dan boven dan eerst wat bij voor een glad vlak. En snij de biscuit dan in 2 helften/schijven.
> Neem de eerste biscuit en leg op een bord.
> Doe wat van de crème in een spuitzak en spuit langs de rand van de biscuit een hoog randje. Binnenin kan je dan de confituur smeren. Creeer je dat randje niet, dan zal de confituur uitlopen.
>Leg hierop de tweede biscuit en druk heel voorzichtig wat aan.
>Smeer nu heel de biscuit in met de crème (als je de biscuit rondom gaat afwerken met de KitKat of lange vingers dan hoeft de crème echt niet perfect en egaal te zijn).
>Nu kan je de biscuit rondom nog afwerken met KitKat of lange vingers en bovenaan nog wat verse frambozen leggen.

Bewaar de biscuit koel maar niet in de koelkast.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.